Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η μάχη του Μαραθώνα-ΤΙΜΑΝ ΔΕ ΕΧΕΤΛΑΙΟΝ ΕΚΕΛΕΥΣΕΝ ΗΡΩΑ."-Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

Η μάχη του Μαραθώνα

Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν»

ΑΠΟ ΤΟ hellinon.net

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ    ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ , ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Γι' αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ ξέρατε για την γλώσσα μας!!!

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία... Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική

Του Ν. Λυγερού


Η κλασική προσέγγιση της πολιορκίας του Χάνδακα (1648 – 1669) χρησιμοποιεί την έννοια της μάχης μόνο που δυσκολεύεται λόγω της μεγάλης διάρκειας της σύγκρουσης. Έτσι προτιμά να καλύψει την πολιορκία με μία ακολουθία από μικρές συρράξεις που αντιπροσωπεύουν ανάλογα με τις περιπτώσεις, εξόδους, επιθέσεις, αντεπιθέσεις, κλπ. Και πάλι, με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν τεχνητά με κρίκους, μια αλυσίδα γεγονότων, ενώ η αλυσίδα υπήρχε εξαρχής λαξευμένη μέσα στο ξύλο με κρίκους κλειστούς. Για να αποφύγουν αυτά τα προβλήματα μερικοί μελετητές προσπαθούν να ενσωματώσουν την πολιορκία του Χάνδακα μέσα στο πλαίσιο της οθωμανικής κατάκτησης της Κρήτης.

Αιολικοί Ανεμόμυλοι

Του Ν. Λυγερού

Αν κάποιος τολμούσε να ονομάσει τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, αιολικούς πολλοί θα θεωρούσαν ότι είναι γελοίο. Το ίδιο ισχύει και για ένα αιολικό ιστιοφόρο. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι και τα δυο χρησιμοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εδώ και αιώνες, ενώ κανένας ουσιαστικά δεν τους ερμηνεύει με αυτόν τον τρόπο, διότι έχουν συνηθίσει να βλέπουν την παράδοση ως κάτι το παλαιωμένο που δεν ταιριάζει με τις καινοτόμες ονομασίες που δεν κρύβουν αποκλειστικά μία ιδιαίτερη καινοτομία. Ο λόγος αυτής της προσέγγισης είναι πολλαπλός. Πολλοί από εμάς βλέπουν τους ανεμόμυλους της Ελλάδας ως κατάλοιπα μιας άλλης εποχής που έχει περάσει.

Πάγκαλος: "Δεν πιστεύω στην ανάγκη ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ. Να φύγει κι ο Γιωργάκης και ο Βαγγελάκης"(Βίντεο)

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος για την παράταξη, τα πρόσωπα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιον λόγο δεν πήγε στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου.
"Δεν με ενδιαφέρει πια το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και δεν πήγα στην εκδήλωση του κ. Παπανδρέου, γι' αυτό και δεν θα πάω στην εκδήλωση του κ. Βενιζέλου", είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υπογραμμίζοντας πως "το ΠΑΣΟΚ ανήκει την Ιστορία της ευρύτατης Αριστεράς, της παράταξης του κέντρου που περιλαμβάνει τις παρυφές της Δεξιάς και της Αριστεράς" και πως "πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο".
Όσον αφορά το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»

«Πιστεύω ότι ο τάφος είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
Συνεχίζονται οι εργασίες θωράκισης και συντήρησης του μνημείου – Τι αποκαλύπτει ο γνωστός ιστορικός 
 
Μιλώντας στον Alpha, ο ιστορικός τόνισε πως «το μνημείο δείχνει ότι πρόκειται για τάφο επιφανέστατου ανδρός.

Ποιος υπήρξε επιφανέστερος του Αλεξάνδρου;».
Μάλιστα όπως είπε ο γνωστός ιστορικός και συγγραφέας, «η Ολυμπιάδα δε θα άφηνε το λείψανο του γιου της. Εδραιώνεται η πεποίθησή μου, ότι το προαίσθημά μου είναι αληθινό».

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή τα Σκόπια ως «Μακεδονία»!
-Καμία αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση -Μας έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες «εκτός παιχνιδιού»
Εδώ και πολλά χρόνια οι ΗΠΑ και η ΕΕ προωθούν την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αδιαφορώντας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας.
Έπειτα από υπόγειες διαβουλεύσεις και με μεθοδευμένες κινήσεις που πετούσαν την Ελλάδα εκτός «παιχνιδιού» οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρώτα αναγνώρισαν το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε όλες τις διεθνείς συναλλαγές και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ αναγνώρισε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Υπόθεση Βατοπαιδίου: Παρέμβαση υπέρ της Μονής από το Οικ. Πατριαρχείο


Νέα δεδομένα στη διαμάχη του Βατοπαιδίου με το ελληνικό δημόσιο, μετά την γνωστοποίηση της είδησης που θέλει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της μονής, στο Εφετείο της Θράκης, όπου πραγματοποιείται η εκδίκαση της έφεσης, τον προσεχή Οκτώβριο.
Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιήθηκε κατά του Δημοσίου και υπέρ της ισχύος των Χρυσοβούλλων Λόγων και των Πατριαρχικων Σιγγιλίων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, και κατατέθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, στο Εφετείο Θράκης για τη γνωστή υπόθεση, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Η Ρωσία ετοιμάζει νέο κοσμοδρόμιο στην Άπω Ανατολή

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, για την αποπεράτωση του φιλόδοξου διαστημικού έργου, η ρωσική κυβέρνηση θα δαπανήσει 150 εκατομμύρια ρούβλιαΥπερδύναμη του Διαστήματος φιλοδοξεί να γίνει η Ρωσία με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να διαφημίζει το νέο κοσμοδρόμιο «Vostochny» στην περιοχή Αμούρ της Ρωσικής Άπω Ανατολής, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει μία περιουσία στη Μόσχα. Οπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, «στόχος μας είναι από το 2016- το αργότερο το 2018- να ξεκινήσουν διαστημικές αποστολές με προορισμό τη Σελήνη και τον πλανήτη Άρη».

«Σκαλωμένη» στο 27% η ανεργία στην Ελλάδα και το 2015(Βίντεο)

Η έκθεση αναφέρει ότι η μείωση των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα ήταν από τις μεγαλύτερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ - «Για όσους εργάζονται, η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα»
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε σήμερα, με την έκθεσή του για τις προοπτικές απασχόλησης (Employment Outlook 2014), ότι η ανεργία στην περιοχή θα παραμείνει αρκετά υψηλότερη από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά την περιορισμένη μείωσή της έως το τέλος του 2015.

Παγκόσμιος αποτροπιασμός από τον αποκεφαλισμό και δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου(Βίντεο)

O άτυχος δημοσιογράφος είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ - Λίγο πριν αποκεφαλιστεί απευθύνεται στον Ομπάμα: Γιατί πληρώνω με τη ζωή μου το τίμημα για την πολιτική σου;Στον αποκεφαλισμό και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που ήταν όμηρός τους προχώρησαν οι τζιχαντιστές σύμφωνα με το SITE.

Ο Στίβεν Σότλοφ είχε παρουσιαστεί από τους τζιχαντιστές στο βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.