Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρωσία ετοιμάζει νέο κοσμοδρόμιο στην Άπω Ανατολή

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, για την αποπεράτωση του φιλόδοξου διαστημικού έργου, η ρωσική κυβέρνηση θα δαπανήσει 150 εκατομμύρια ρούβλιαΥπερδύναμη του Διαστήματος φιλοδοξεί να γίνει η Ρωσία με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου να διαφημίζει το νέο κοσμοδρόμιο «Vostochny» στην περιοχή Αμούρ της Ρωσικής Άπω Ανατολής, η κατασκευή του οποίου θα κοστίσει μία περιουσία στη Μόσχα. Οπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, «στόχος μας είναι από το 2016- το αργότερο το 2018- να ξεκινήσουν διαστημικές αποστολές με προορισμό τη Σελήνη και τον πλανήτη Άρη».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, για την αποπεράτωση του φιλόδοξου διαστημικού έργου, η ρωσική κυβέρνηση θα δαπανήσει 150 εκατομμύρια ρούβλια.

Η πρώτη φάση του έργου που αφορά στη διάνοιξη και στην κατασκευή των δρόμων του κοσμοδρομίου έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η δεύτερη φάση προχωρά ακριβώς όπως έχει προγραμματιστεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2014. Από την πλευρά του,ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Ρογκόζιν,έχει δηλώσει πως γύρω από τη νέα διαστημική βάση της Ρωσίας στο Αμούρ θα αναπτυχθεί μια ολόκληρη πόλη.

«Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα ακαδημαϊκή πόλη κοντά στο κοσμοδρόμιο Vostochny με στόχο την ανάπτυξη νέων project στη βιομηχανία πυραύλων»,τόνισε ο Ρογκόζιν. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, θα τοποθετηθούν κάμερες στο εργοτάξιο του κοσμοδρομίου, οι οποίες θα παρέχουν επί 24ωρης βάσης  ζωντανές μεταδόσεις. Η πόλη θα μεταμορφωθεί σε κέντρο  έρευνας και δυναμικού διαστημικού design, κατέληξε ο Ρογκόζιν.

Για τον Ρώσο πρόεδρο, η δημιουργία του νέου κοσμοδρομίου Vostochny στην Άπω Ανατολή επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο επιστήμης και τεχνολογίας που κατέχει σήμερα η Ρωσία. «Η νέα διαστημική βάση θα πρέπει να γίνει άλλο ένα δυνατό σημείο της ανάπτυξης της ρωσικής Άπω Ανατολής»,τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από το κοσμοδρόμιο «Vostochny» θα πραγματοποιούνται και εκτοξεύσεις στρατιωτικών δορυφόρων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου