Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η μυστική αποστολή και τα ευρήματα του Apollo 20 στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης (Βίντεο)

Η τελευταία επίσημη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι έγινε το 1972 και ήταν η Apollo 17. Η πραγματικά τελευταία αποστολή έγινε το 1976 και ήταν η Apollo 20. Ρώσοι και Αμερικάνοι συνεργάστηκαν για να εξερευνήσουν τα συντρίμμια ενός τεράστιου διαστημοπλοίου στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης.

Ένας από τους αστροναύτες ανάρτησε στο διαδίκτυο μερικά από τα βίντεο της αποστολής.

Αυτά θα δείτε στα 2 μέρη της σειράς Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ APOLLO 20

Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν αεροπορική βάση σε κουρδική περιοχή της Συρίας

Η λιβανέζικη εφημερίδα ‘Αλ Ακμπάρ’ που είναι προσκείμενη στο συριακό καθεστώς και στην οργάνωση «Χεζμπολάχ», αναφέρει ότι Αμερικανοί μηχανικοί προετοιμάζουν το άνοιγμα μιας αεροπορικής βάσης στη βορειο-ανατολική Συρία.

Οι κουρδικές συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και ο αεροδιάδρομος ετοιμάζεται στη γεωργική περιοχή Ρίμελαν της ανατολικής Χασάκα.

Η περιοχή είναι ελεγχόμενη από την κουρδική ομάδα YPG και σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί τεχνικοί και μηχανικοί δουλεύουν εκεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

ΡΩΣΙΑ εναντίον ΤΟΥΡΚΙΑΣ 17-0! Όλοι οι χαμένοι πόλεμοι της Άγκυρας που ξεχνά ο Ερντογάν

Η σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης,την οποία από την πρώτη στιγμή πολλοί αναλυτές προέβλεψαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προβλέψεις είναι λανθασμένες,αλλά όσο η ένταση κινείται σε υψηλά επίπεδα η περίπτωση ενός “ατυχήματος” κάνει πολλούς να ανησυχούν.

Και πρώτα απ΄ όλα την Τουρκία! Η ιστορία της με την Ρωσία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Από τον 15ο αιώναα οι Τούρκοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στρατιωτικά με τη Ρωσία σε 17 πολέμους. Τους έχασαν όλους!

Από τη νοημοσύνη στην αυτοπεποίθηση(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Το θέμα της αυτοπεποίθησης δεν είναι άμεσο ως πρόβλημα για τους μικρούς ανθρώπους, μόνο που επειδή είναι εγκλωβισμένοι σε μια εκπαίδευση δίχως παιδεία λόγω ύλης, με την πάροδο του χρόνου προβληματίζονται για τις επιδόσεις τους, διότι δεν είναι συμβατές με μια γενικόλογη μέθοδο άνευ ουσίας. Έτσι, αν θέλουμε να βοηθήσουμε πρακτικά αυτούς τους μικρούς ανθρώπους που υποφέρουν πρέπει να προσφέρουμε στη νοημοσύνη εναλλακτικές λύσεις που ακολουθούν άλλες προσεγγίσεις και αξιοποιούν ακόμα και τη δημιουργικότητά τους. Έτσι η μεθοδολογία αρχίζει από τα δομικά στοιχεία του μικρού ανθρώπου, προβλήματα μέσω των τάσεων του και των χαρακτηριστικών του, τη συμπεριφορά του και την ανάδραση του για να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός που θα αξιοποιήσει δίχως να εκφυλίσει, που θα αναδείξει δίχως να υπερεκτιμήσει, τα δεδομένα.

Οι New York Times ζητούν με κύριο άρθρο τον έλεγχο των όπλων στις ΗΠΑ Έχει να δημοσιευθεί edotorial στην πρώτη σελίδα από το 1920


Οι New York Times δημοσίευσαν σήμερα ένα κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1920, με το οποίο ζητούν να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στα πυροβόλα όπλα μετά το φονικό στην Καλιφόρνια, το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί τα τρία τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ.

Με τίτλο «Να βάλουμε τέλος στην επιδημία των πυροβόλων όπλων στην Αμερική», το κύριο άρθρο της εφημερίδας επικρίνει τους αιρετούς αξιωματούχους για την ευθύνη τους στο ζήτημα αυτό και ζητεί την απαγόρευση ορισμένων τύπων όπλων για τους απλούς πολίτες.

Γεμάτη χρυσά νομίσματα ισπανική γαλέρα που βρέθηκε ανοιχτά της Κολομβίας;Εντοπίστηκε ανοιχτά των ακτών της χώρας

Η γαλέρα Σαν Χοσέ είχε βυθιστεί το 1708 - Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος
Τον εντοπισμό ναυαγίου ισπανικής γαλέρας που βυθίστηκε ανοιχτά της Κολομβίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Παρότι ο πρόεδρος δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες, εικάζεται ότι η γαλέρα Σαν Χοσέ, η οποία βυθίστηκε το 1708, ήταν γεμάτη με χρυσά και ασημένια νομίσματα.

Τριμερής Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στις 9 Δεκεμβρίου - Στην Αθήνα ο Αλ Σίσι

Αθήνα: Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στις 8-9 Δεκεμβρίου.

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο αλ Σίσι, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Θα έχουν προηγηθεί κατ' ιδίαν συναντήσεις του Αιγύπτιου Προέδρου με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ: 4 τουρκικά Τάγματα μπήκαν στην Μοσούλη - 20.000 προσωπικό και 1.000 άρματα και ΤΟΜΑ στη μεθόριο με Συρία (Βίντεο)

ΙΡΑΚ: "NA AΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ"

Του Βασίλη Καπούλα
Από το pronews


Aνακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού η οποία μεταδόθηκε και από την ιρακινή κρατική τηλεόραση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο τουρκικός Στρατός εισέβαλε στο Ιράκ (για εισβολή κάνει λόγο και το RT) με άρματα μάχης και πυροβολικό ειδικά στο προάστιο της Νινευή και ισχυρίζονται ότι εκπαιδεύουν τον...Ιρακινό Στρατό χωρίς αίτημα ή έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του Ιράκ και αυτό θεωρείται σοβαρή παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας και δεν συνάδει με τις καλές σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας.

Παραδέχονται εμμέσως οι ΗΠΑ ότι η Τουρκία κάνει εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζει ότι η χώρα δεν επωφελείται οικονομικά από την παράνομη διακίνηση
Μετά τις ρωσικές καταγγελίες ότι η Τουρκία συναλλάσσεται παράνομα με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι η Άγκυρα κάνει εμπόριο πετρελαίου με τους τρομοκράτες.

Τουλάχιστον, αυτό άφησε να εννοηθεί αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους.