Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019

Ευαγόρας Παλληκαρίδης:“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.”

“Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.    

Ευαγόρας Παλληκαρίδης, του Μιλτιάδη. Ο ήρωας, ποιητής, της ένωσης. Ένας 19χρόνος, νέος, τόσο ίδιος, αλλά και τόσο ξεχωριστός από τους άλλους. Τέταρτο παιδί στη σειρά της Οικογένειας Μιλτιάδη και Αφροδίτης Παλληκαρίδη, είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Γεννημένος στις 27 Φεβρουαρίου 1938 στο χωριό Τσάδα της Πάφου.
Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο της Τσάδας, τελειώνοντας και τις 6 χρονιές με άριστα. Μπαίνοντας στη Νεοφύτειο Αστική Σχολή Κτήματος πολλά αρχίζουν να απασχολούν τον έφηβο Ευαγόρα. Η Κύπρος βρίσκεται σε αναβρασμό, αρχίζουν οι προετοιμασίες του ξεσηκωμού, εξελίσσεται σ' ένα λαμπρό πολυαθλητή και αναπτύσσει την ποιητική του δημιουργία και ξυπνούν μέσα του τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τα οποία πάντα συνδυάζει με τον πόθο για την ΕΝΩΣΗ και την αγάπη για την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό της αγάπης του αυτής, οι μετέπειτα μελοποιημένοι από το Μάριο Τόκα στίχοι του, "...Την Ελλάδα αγαπώ, αλλά και σένα..."

Ο καλύτερους προορισμός του κόσμου για κρουαζιέρα η Ελλάδα Νέα διεθνή βράβευση για τον τουρισμό της χώρας

Μια νέα διεθνή αναγνώριση απέσπασαν η Ελλάδα και ο τουρισμός της, στο Λονδίνο. Μετά τη βράβευση της χώρας στην ΙΤΒ του Βερολίνου ως κορυφαίου προορισμού αναψυχής, καθώς και της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ως καλύτερης υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως, η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards ως ο «καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως» - «Best Destination (Port or Country)».
Τα Wave Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, κατόπιν ψηφοφορίας επαγγελματιών και εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό. Η χώρα μας ήταν υποψήφια για πρώτη φορά στην κατηγορία «Best Destination

Το Ευρωκοινοβούλιο βάζει μπλόκο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Η έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και στην Κομισιόν

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, λόγω της οπισθοδρόμησης της χώρας ως προς τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απηύθυνε την έκκληση αυτή μέσω μη δεσμευτικής απόφασής της η οποία εγκρίθηκε σήμερα στο Στρασβούργο και απευθύνεται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που από κοινού έχουν αναλάβει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες εδώ και χρόνια παραμένουν σε στασιμότητα.

Η έννοια του ηρώου - Καταψηφίστηκε η Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου

Η έννοια του ηρώου
Του Ν. Λυγερού

Με όλα αυτά που προσπαθεί να αλλοιώσει η κυβέρνηση και όλα όσα σβήνει με τα Αρχαία, με τα Μαθηματικά, με τη Θρησκεία λόγω ιδεολογίας, δεν θα μας ξαφνιάσει αν θελήσει μετά τη Μακεδονία Ξακουστή να απαγορεύσει ακόμα και την έννοια του ήρωα. Διότι σίγουρα θα του βρουν αλυτρωτικά στοιχεία που θα πρέπει να τροποποιήσουν για να είναι συμβατά με μια ισοπεδωτική νοοτροπία που θέλει τόσο πολύ να είναι ίδια τα άτομα που τα προτιμά γονατισμένα. Όμως ο ήρωας είναι φυσιολογικά ενάντια στην αδικία ενός συστήματος, μιας κυβέρνησης, ενός κράτους. Και γι’ αυτό στην ιστορία

Κανένα Προσύμφωνο δεν θα σβήσει τη Μακεδονία - Διαδικασία Ακύρωσης του Προσυμφώνου

Κανένα Προσύμφωνο δεν θα σβήσει τη Μακεδονία
Του Ν. Λυγερού


Όσοι ήθελαν ήρεμες εκλογές που να μην είχαν σχέση με τον νέο Μακεδονικό Αγώνα, πρέπει να αποδεχθούν ότι δεν είναι πια εφικτό, διότι πολύ απλά όλα πλέον έχουν σχέση με την καταπάτηση του ονόματος της Μακεδονίας που προγραμματίζει η κυβέρνηση, θέλει δεν θέλει ο ελληνικός λαός. Έτσι το Μακεδονικό παραμένει σημείο αναφοράς για όλους όσους έχουν παλέψει και παλεύουν για την ελευθερία του ελληνικού λαού. Κανένας δεν θα κοιτάξει μόνο το θέμα της επιλογής του κόμματος, αλλά ποιο θα είναι το

Η Μακεδονική 25 Μαρτίου - Η Μακεδονία θα παραμείνει ξακουστή!

Η Μακεδονική 25 Μαρτίου
Του Ν. Λυγερού

Όσο και να θέλει να ξεχαστεί το θέμα της Μακεδονίας επειδή δεν μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα η κυβέρνηση το Προσύμφωνο των Πρεσπών, έρχεται η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και θα πρέπει και πάλι να αντιμετωπίσει τις παρελάσεις που θα κάνουν αναφορά στο νέο Μακεδονικό Αγώνα και μάλιστα θα πουν με όσο πιο ελληνικό τρόπο μπορούν το τραγούδι Μακεδονία ξακουστή! Διότι κανείς δεν έχει ξεχάσει την προσπάθεια απαγόρευσης από αυτούς που θεωρούν ότι πρόκειται για αλυτρωτικό παράδειγμα που εμπίπτει στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, ενώ αυτό δεν έχει καν ολοκληρώσει τη διαδικασία.