Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΔΕΚΤΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!!!

Μας το είχαν πει και δεν το πιστεύαμε…
Πήγαμε σήμερα το πρωί σε κατάστημα της Εθνικής τράπεζας για να εισπράξουμε την επιστροφή φόρου από την φορολογική μας δήλωση και η τράπεζα αρνήθηκε να δεχθεί την ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ταυτότητα(αυτή που το ΠΑΣΟΚ μας επέβαλε χωρίς το θρήσκευμα και που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είχε δεσμευτεί να επαναφέρει)!!!
Δεν έπρεπε δηλαδή να έχουμε συμμορφωθεί με τους νόμους του κράτους και να έχουμε την ταυτότητα που προβλέπει ο νόμος, ούτε φυσικά να έχουμε χάσει την προηγούμενη…
Μην έχετε αυταπάτες ότι αν χρωστάτε σε αυτήν δεν θα σας διώξει επειδή έχετε αλλάξει ταυτότητα…
Ελληνικό κράτος 2011!!!!

Οι Ισλανδοί δείχνουν το δρόμο: Το διαδίκτυο στη διοίκηση των συγχρόνων Κοινωνιών

Σχόλιο ιστολογίου μας : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2840.html
Από το ιστολόγιο http://activistika.blogspot.com/2011/07/blog-post_2514.html


Η ιδέα για τη χρησιμοποίηση των τεχνολογιών του Διαδικτύου στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων δεν είναι καινούργια. Μέχρι τούδε όμως η σχετική τεχνολογία όσο  διαδεδομένη  κι αν είναι δεν έχει τύχει πρακτικής εφαρμογής  σε κάποιο κράτος της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Ήταν κάτι που το περιμέναμε και για τούτο εκπλαγήκαμε πολύ ευχάριστα διαβάζοντας στο διαδίκτυο ότι η αρχή πρακτικής εφαρμογής έγινε στην Ισλανδία.
Η μικρή αυτή Χώρα χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση, που μαζί με την Ελλάδα ταλανίζει τόσες άλλες χώρες.

Οι Ισλανδοί, οι γενναίοι αυτοί απόγονοι των Βίκιγκς, Λαός με βαθειά δημοκρατική κουλτούρα, μορφωμένος και με γερή γνώση των συγχρόνων τεχνολογιών, έκαναν την αρχή.

Οι Ισλανδοί αφού κάθισαν στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου τον πρωθυπουργό της χρεοκοπίας, με την κατηγορία της αμέλειας ,αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρέη που τους φόρτωσαν άλλοι ,καταπιάστηκαν με την αναθεώρηση του Συντάγματος της Χώρας τους.

FT: Κριτική για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο ελληνικό πακέτο

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Κριτική στις ευρωπαϊκές επιλογές για την συμμετοχή ιδιωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας ασκούν με σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Ποιοί μπαίνουν και ποιοί βγαίνουν από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών


Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πόρισμα περιγράφονται τα κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα διαμορφωθεί η νέα λίστα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.- Από σήμερα στα χέρια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το πόρισμα της Διαρκούς Επιτροπής

- Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει συμπηρωθεί η νέα λίστα
- Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αλλαγές, ποιές ειδικότητες εντάσσονται και ποιές αφαιρούνται

Η επιτροπή συμφώνησε με την πρόταση του κ. Κουτρουμάνη να συζητήσει εντός των επόμενων 10 ημερών ενδεικτική λίστα που θα εισηγηθεί η ομάδα Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εργασίας και των Ταμείων.

Υπονομεύουν οι οίκοι αξιολόγησης το ευρώ;


XRIMANEWS.GRΕπικριτικός ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης της S&P ότι θα αξιολογήσει τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα ως 'επιλεκτική χρεοκοπία': «Οι προκλήσεις της Ευρώπης – ανάγκη για έναν κοινό ευρωπαϊκό πολιτικό σχεδιασμό», είναι ο τίτλος άρθρου του πρώην υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ στην εφημερίδα Tagesspiegel για την ευρωκρίση.
Ο Γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη «πρώτον, να διασφαλιστεί η πρόληψη νέων προβληματικών εξελίξεων, δεύτερον, να ανταποκριθεί η Ευρώπη στις προκλήσεις της εποχής μας, και τρίτον, να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές θέσεις για τη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων».
 
Ο κ. Γκένσερ επικαλείται τις προτάσεις Ζαν-Κλοντ Τρισέ για Ευρωπαίοι υπουργό Οικονομικών και προτείνει τη σύσταση ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης, ενώ καλεί τη Γερμανία και τη Γαλλία να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν δυναμικά στη διαμόρφωση μιας νέας Ευρώπης που θα ανταποκρίνεται στη διεθνή πραγματικότητα και καταλήγει:
«Είναι όντως οι ευρωπαϊκοί λαοί κουρασμένοι από την Ευρώπη ή μήπως περιμένουν πότε η Ευρώπη δεν θα διοικεί μόνον, αλλά και θα διαμορφώνει; Η έλλειψη προοπτικών προκαλεί επίσης κόπωση.»
 

Μισθός που σοκάρει για τη Λαγκάρντ

Σχόλιο ιστολογίου μας : Άρα ότι πει .....θα ΕΙΝΑΙ ΝΌΜΟΣ!!!!
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/mis8os-pou-sokarei-gia-ti-lagkarnt

Η νέα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, που ανέλαβε τα καθήκοντά της, θα λαμβάνει μισθό ύψους 551.700 δολαρίων το χρόνο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η Λαγκάρντ έφτασε σήμερα γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Το ΔΝΤ δημοσίευσε το συμβόλαιό της σύμφωνα με το οποίο ο βασικός της μισθός είναι 467.940 δολάρια το χρόνο, ενώ της δίνεται επίδομα για έξοδα παράστασης (χωρίς δικαιολογητικά) ύψους 83.760 δολαρίων το χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνει 31.700 ευρώ το μήνα.

BBC: Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Ελλάδα ή ΗΠΑ;

Από το ιστολόγιο http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=24186&categories_id=69
Υπό τον εντυπωσιακό τίτλο «Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Η Ελλάδα ή οι ΗΠΑ» το BBC βάζει...  
BBC: Ποιος θα πτωχεύσει πρώτα; Ελλάδα ή ΗΠΑ;
στη «ζυγαριά» τις δύο χώρες υπογραμμίζοντας ότι «και μόνο το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ελλάδα μπαίνουν σε αυτό το δίλημμα, προδίδει το παράδοξο των εποχών που βιώνουμε».




Με την επόμενη δόση του δανείου από το ΔΝΤ και την ΕΕ διασφαλισμένη, μπορούμε να πούμε με κάποια βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση δε θα πτωχεύσει τον επόμενο μήνα, τονίζει το BBC. Το απίστευτο είναι ότι το ίδιο δεν μπορεί να λεχθεί για την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μια πτώχευση από την αμερικανική κυβέρνηση- ακόμη και προσωρινή- θα ήταν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο πολλοί ελπίζουν ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους μοιάζει με τοξικό παράγωγο

Από το ιστολόγιο http://www.sofokleous10.gr/

credit-crisisΉταν βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα προσπαθούσαν στο τέλος να λύσουν την ελληνική κρίση με ένα πολύπλοκο πιστωτικό προϊόν… Αν θες να ακολουθείς μια στρατηγική διαρκών αναβολών, αν θες να συσκοτίζεις στοιχεία και να παρακάμπτεις κανόνες, μια παραλλαγή ενός εγγυημένου χρηματοπιστωτικού παραγώγου φαίνεται η καλύτερη λύση. Αναρωτιέται κανείς γιατί τους πήρε τόσο καιρό…
Ας δούμε τι προβλέπει η συμφωνία που προτείνεται για τη μετακύλιση του ελληνικού χρέους. Αν κάποιος κατέχει ελληνικά ομόλογα που φτάνουν στη λήξη τους έως τον Ιούνιο του 2014, θα πάρει μετρητά για το 30% της ονομαστικής αξίας τους και με το υπόλοιπο 70% θα αγοράσει νέα ελληνικά ομόλογα 30ετούς διάρκειας.  Οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν ένα ετήσιο κουπόνι, ή επιτόκιο, που θα κυμαίνεται μεταξύ 5,5% και 8%. Το ακριβές ύψος του επιτοκίου θα εξαρτάται από τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Οι Ιταλοί ανακρίνουν την Standard & Poor´s..

Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/standard-poors.html#ixzz1REtUZpNd
Για πρώτη φορά μετά τη σύσταση της νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) τον περασμένο Φεβρουάριο, μια χώρα κάνει χρήση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει η εν λόγω αρχή!

Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών Consob «ανέκρινε»...
τη Δευτέρα εκπροσώπους της αμερικανικής Standard & Poor´s. Οι Ιταλοί θέτουν στο επίκεντρο της έρευνάς τους τη χρονική συγκυρία και τις πηγές της αξιολόγησης επί του ιταλικού προγράμματος περικοπών. Οι «συνομιλίες-ανάκριση» των εκπροσώπων του οίκου διήρκεσαν περίπου δυο ώρες με τους τελευταίους να απαντούν στα ερωτήματα των Ιταλών και να επιφυλάσσονται να προσκομίσουν έγγραφα.

Στο στόχαστρο και η Moody´s

Την περασμένη Πέμπτη η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ένα νέο πρόγραμμα περικοπών. Ήδη την επόμενη μέρα και ενώ οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, η S & P έδωσε στη δημοσιότητα την αρνητικών τάσεων αξιολόγησή της. Η ιταλική εποπτική αρχή χρηματιστηριακών συναλλαγών επικρίνει το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει ακόμη καν γνωστές οι λεπτομέρειες του πακέτου, που σημαίνει ότι ο οίκος στηρίχθηκε σε αδιακρισίες των μέσων ενημέρωσης. Ερωτηματικά εγείρει και η χρονική συγκυρία της δημοσιοποίησης δεδομένου ότι δεν είχαν κλείσει ακόμη τα χρηματιστήρια. Την Παρασκευή η ιταλική αρχή σκοπεύει να καλέσει και εκπροσώπους της Moody´s ενώ με το θέμα αναμένεται να ασχοληθεί την ερχόμενη εβδομάδα και η ESMA.

ΕΕ: Η Ελληνική κυβέρνηση πρωταθλήτρια στις περικοπές μισθών

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/65539.html
image

Παρά τις επικριτικές δηλώσεις για ιδιαίτερα υψηλό εργατικό κόστος, η έκθεση της Eurostat αναδεικνύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στον περιορισμό του εργατικού κόστους που προήλθε από μειώσεις αποδοχών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, οι μισθοί στη ζώνη του ευρώ σημείωσαν αύξηση κατά 2,6%, ενώ στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 6,8%. Τα συγκριτικά στοιχεία έχουν ως εξής:

1. Το μισθολογικό κόστος στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6,2% και το μη μισθολογικό κατά 9,3%, ενώ την ίδια στιγμή στην ευρωζώνη ο μέσος όρος κινήθηκε ανοδικά σημειώνοντας αύξηση 2,6% και 2,3%, αντίστοιχα. 

2. Οι μισθοί των Γάλλων και των Γερμανών πολιτών αυξήθηκαν κατά 3,8% και 2,9% αντίστοιχα, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στη Βουλγαρία 7,8%.

3. Εκτός από την Ελλάδα, μείωση κατά 2,2% υπήρξε και στις αποδοχές των Ιρλανδών εργαζομένων.

Μόσχα (εγ)καλεί Τίρανα - Οι απόψεις περί Μεγάλης Αλβανίας αποτελούν μεσαιωνική λογική και θα πρέπει να λάβουν την κατάλληλη απάντηση

Από το ιστολόγιο http://borioipirotika.blogspot.com/2011/07/blog-post_1117.html


ο Alexander Lukashevich επί το έργο
Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Μόσχα με επιστολή προς τα "επίσημα" Τίρανα. 

Αφορμή οι δηλώσεις περί "Μεγάλης Αλβανίας" του Azgan Haklaj, στελέχους και πρώην βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας. Ο Haklaj, ο οποίος είναι και μέλος και του εθνικού Συμβουλίου του ΔΚ, στις 13-14 Μαΐου κατά τη παρουσία του σε εκδήλωση στο Πρέσεβο (πόλη Αλβανόφωνων εκτός συνόρων του Κοσσυφοπεδίου), μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο μιας "Μεγάλης Αλβανίας". Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι απόψεις του Haklaj, για την ένωση των κατοικούμενων από Αλβανούς περιοχών σε ένα ενιαίο κράτος, θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα των Βαλκανίων και μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες. 

Τρέχουμε για την έκτη δόση, πριν καν να πάρουμε την πέμπτη!

Από το ιστολόγιο http://www.elzoni.gr/html/ent/180/ent.11180.asp
Σχέδιο Β το Φθινόπωρο
Πριν καλά-καλά εκταμιευθεί η 5η δόση και ενώ οι αποφάσεις για τον τρόπο συμμετοχής των ιδιωτών στο επόμενο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα ληφθούν αν δεν περάσουν μερικές εβδομάδες, άρχισε κιόλας η συζήτηση για την… έκτη δόση!

Με τους αξιολογητές της τρόικας να πιθανολογούν – με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία – ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις σχετικά με την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί σε δύο μήνες, όταν θα έχει έλθει η ώρα για να καταβληθεί η έκτη δόση του δανείου.

Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκεται και το νέο δάνειο, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες πιστωτές, ώστε η συμμετοχή τους να μην προκαλέσει πιστωτικό γεγονός.

Σε αντιπαράθεση οίκοι αξιολόγησης, ΕΕ και ISDA για την Ελλάδα - Νέα πτώση στο ΧΑ και σημαντικές πωλήσεις στην ΑΤΕ – Κινήσεις από Citi και HSBC στις τράπεζες - Ανοδικά CDS 2000 μ.β. spreads 1310 μ.β αποδόσεις 28,5%

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd7)Το τοπίο ως συνήθως στην Ελλάδα είναι θολό ομιχλώδες, ασαφές και αβέβαιο.
Σε αυτό συμβάλλουν κυρίως οι απειλές των οίκων αξιολόγησης ειδικά της S&P η οποία έχει προειδοποιήσει ότι αν υιοθετηθεί μια από τις δύο γαλλικές προτάσεις για το rollover στο ελληνικό χρέος θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς selective default.

«Λεφτά…υπάρχουν για την Μ.Κ.Ο της Μαργαρίτας Παπανδρέου!»

Από το ιστολόγιο http://www.antinews.gr/2011/07/05/110790/


Σκάνδαλο…εξυπηρέτησης με κρατική διαφήμιση στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης(Μ.Κ.Ο) «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη»(Κ.Ε.Δ.Ε) στην οποία είναι πρόεδρος η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αποκαλύπτει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Ο Βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς ανακαλύπτοντας ότι στην ιστοσελίδα www.kede.org, «μια σελίδα που σίγουρα δεν έχει καθόλου επισκεψιμότητα, είχαν αναρτηθεί διαφημιστικά baner και κυρίως με κρατική διαφήμιση ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ά.»!

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή κάτι άλλο;

Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Στα πλαίσια της κατηγορίας “ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ” αναρτείται το παρακάτω άρθρο.
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τα δικά μας παιδιά που καθημερινά κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα της κοινωνίας, σε μία προσπάθεια προστασίας των πολιτών. Πολλές φορές, νέα κυρίως παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν χάσει την ζωή τους καταδιώκοντας το έγκλημα και την τρομοκρατία, χαραμίζοντας τα νιάτα τους και τα όνειρά τους, βυθίζοντας παράλληλα στο πένθος τις οικογένειές τους και στη θλίψη τον Ελληνικό λαό.
Τις τελευταίες όμως ημέρες, που στην Ελληνική Βουλή γινόταν συζήτηση για την ψήφιση του επαχθούς μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σε συνέχεια του προδοτικού και επαίσχυντου μνημονίου που εξαθλιώνει τον λαό μας και κυρίως την μεσαία αστική τάξη, την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, έγιναν οι Έλληνες Αστυνομικοί ο Δούρειος ίππος της ηγεσίας τους και της Κυβέρνησης.
Τότε, γνωρίσαμε μια άλλη Αστυνομία που δεν έδειξε διάθεση να προστατεύσει την ζωή και τα δικαιώματα των πολιτών, οι οποίοι διαδήλωναν κατά της ψηφίσεως του προγράμματος που βάζει την ταφόπλακα στα όνειρα τα δικά τους και της οικογένειάς τους. Μια Αστυνομία που επέδειξε υπέρμετρη αγριότητα και βαρβαρότητα σε μια προσπάθεια αποτροπής και καταστολής της οργής των πολιτών για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Πριν λίγες μέρες, άνθρωποι οικογενειάρχες, γυναίκες, νέοι και παιδιά, μετέχοντες των διαδηλώσεων, προπηλακίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι ταυτόχρονα έκαναν κατάχρηση καρκινογόνων χημικών ουσιών, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα αναπνοής σε πολλούς συμπολίτες μας, που θα μπορούσαν να είναι οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς αυτών των παιδιών.
Είναι τυχαία, όμως, αυτή η απροκάλυπτη αγριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά του άμαχου και δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού;

Ο Καρχιμάκης δέχθηκε επίθεση από αγανακτισμένους! Πώς δεν το "πληροφορήθηκε" νωρίτερα;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_4411.html
Στην φωτό, ο κύριος Καρχιμάκης, ιππεύων την μοτοσικλέτα του, οδηγεί σε πεζοδρόμιο!!! Κανένας τροχονόμος δεν υπάρχει; Ή μήπως ο κύριος Καρχιμάκης είναι υπεράνω του νόμου; Εκτός και εάν ο νέος Κ.Ο.Κ. επιτρέπει την οδήγηση στα πεζοδρόμια, οπότε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί νόμιμος!!! Λέτε να είναι;

Στη Βουλγαρία πηγαίνουν οι ελληνικές εταιρείες για προκοπή

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14332

Η αντίληψη της κυβέρνησης περί ανάπτυξης δείχνει “τρικυμία εν κρανίω”. Οι εξαγγελίες της για ανάπτυξη παρέμειναν κενά λόγια, όπως και τα περί πράσινης ανάπτυξης. Η ανικανότητα είναι, πλέον, χαρακτηριστικό δείγμα πολλών από την πολιτική ζωή της χώρας.
Μία επιπλέον απόδειξη του πόσα μπορούν να επιτύχουν είναι και το δημοσίευμα του βουλγαρικού «novinite.com», το οποίο αναφέρει ότι 800 ελληνικές επιχειρήσεις εγγράφηκαν στα βουλγαρικά μητρώα το πρώτο μισό του 2011, ενώ αρκετές ακόμα αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.
Αν και αρκετές εγγράφονται απλά για να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση και το άθλιο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι πολιτικές αποφάσεις των υπουργών, κάποιες αναπτύσσουν πραγματική δραστηριότητα στη γειτονική χώρα.

Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ο στόχος

Από το ιστολόγιο http://www.knossopolis.com/

Το τελευταίο χρόνο ΞΑΦΝΙΚΑ οι αγορές θυμήθηκαν ότι η Ελλάδα χρωστάει (βέβαια η αγορές δεν έκαναν λόγο για τα 14 ΤΡΙΣ που χρωστάει η Αμερική, ούτε για τα 4 ΤΡΙΣ που χρωστάει η Γερμανία), ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός έπαιξε τον ρόλο του τελάλη με τα γνωστά "Τιτανικός" "Εντατική" για να ανέβουν τα CDS και αυτά με την σειρά τους να παρασύρουν τα SPREADS. Όλο αυτό όμως ήταν η παράσταση του θεατρικού, το σενάριο είχε γραφτεί πολλά πολλά χρόνια νωρίτερα, και άρχισε να εφαρμόζεται μετά το 1974. Τελικός στόχος όμως ποιος είναι;
δείτε το βίντεο:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Από το ιστολόγιο http://www.elkeda.gr/

Την ώρα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα ελληνικό δράμα, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται: Μήπως οι ΗΠΑ θα είναι το επόμενο θύμα; Μπορεί το αμερικανικό χρέος να οδηγήσει σε μια κρίση, μέσα από την οποία ο κόσμος θα χάσει την εμπιστοσύνη του στην Αμερική; Όλα είναι πιθανά, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε τις μεγάλες διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τρία προβλήματα: Πρώτον, έχει μια μη ανταγωνιστική οικονομία που δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Το κόστος εργασίας είναι πανάκριβο, οι εξαγωγές λίγες, και ο λαός δεν είναι αρκετά πλούσιος για να ενισχύσει την οικονομία.
Αυτό δεν είναι κάτι το καινούργιο. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ οικονομική δύναμη. Η χώρα έχει επίσης μια μακρά ιστορία δανεισμού, και αδυναμίας αποπληρωμής του. Τα τελευταία 179 χρόνια, έχει κηρύξει πτώχευση πολλές φορές. Τα χρέη της είναι πελώρια, και δύσκολα θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, με οποιοδήποτε σενάριο. Τέλος, επειδή η Ελλάδα δεν ελέγχει το νόμισμά της, δεν μπορεί να καταστήσει ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές τα όποια προϊόντα της.

Και οι ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ κατά του ΑΝΤ1!

Από το ιστολόγιο http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/1_05.html

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/143072-ant1.jpg?w=132&h=99Κ. Σπήλιο Χαραμή
Γεν. Δντή ΑΝΤΕΝΝΑ
Κύριε Χαραμή
Θεωρώ ότι έχετε υποχρέωση να διακόψετε τη μετάδοση της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Εζέλ», που τα γυρίσματά της έγιναν στην παράνομα κατεχόμενη από τους Τούρκους γη της Κύπρου. Αυτό αποτελεί όχι μόνο
ευθεία και βάναυση προσβολή προς το σύνολο του Ελληνισμού (ειδικότερα
των Ελλήνων της Κύπρου που υπέστησαν την τουρκική βαρβαρότητα), αλλά και παράνομη πράξη, δεδομένου ότι επιχειρεί με πλάγιο αλλά σαφή τρόπο να νομιμοποιήσει προϊόν, που παρήχθη παρανόμως, από το παράνομο και διεθνώς καταδικασμένο κατοχικό καθεστώς.
Η προβολή και μόνο σκηνών που παραπέμπουν σε μια τραυματική εθνική μνήμη, με τον Πενταδάκτυλο μιασμένο όχι μόνο απ’ την τουρκική σημαία, αλλά και με το γνωστό φασιστικό και ρατσιστικό σύνθημα, συνιστούν ύβρη όχι μόνο για τον ελληνισμό, αλλά για κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για τα θεμελιώδη δικαιώματα της ανθρωπότητας. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω διαδικτύου απ’ την ομογένεια, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο οικουμενικούς ελληνισμός όχι μόνο δεν αποδέχεται την ύβρη, αλλά απαιτεί άμεσα αποκατάσταση.
Η αντίδρασή μας, σε μια εποχή ισοπέδωσης, όπου η χώρα μας κι ο λαός μας περνούν δραματικές στιγμές, αποδεικνύει ότι υπάρχουν Έλληνες –και είναι οι περισσότεροι- που αγωνίζονται όχι για τον εαυτό τους, αλλά για να διατηρήσουν ζωντανές ιδέες και αξίες, για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον ως λαός και ως έθνος. Ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και ειρηνική δημιουργική συνεργασία μ’ όλους τους λαούς της περιοχής. Η διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα προετοιμάσουν ένα τέτοιο μέλλον είναι υποχρέωση και των Μέσων Ενημέρωσης.
Για όλους αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι η διακοπή της μετάδοσης της εν λόγω σειράς είναι όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και καθήκον σας.
ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

http://taxalia.blogspot.com/2011/07/1_04.html

Το είπε και το έκανε η Δανία

Από το ιστολόγιο http://www.elkosmos.gr/
denmark-border-control-007Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας οι πολιτικοί ιθύνοντες συνεχίζουν να ονειρεύονται "Ευρωπαϊκή λύση" στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να μετατρέπουν την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, οι Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να προστατέψουν με κάθε τρόπο την επικρατειά τους. Έτσι λοιπόν, από σήμερα το πρωί στα σύνορα μεταξύ Δανίας και Γερμανίας επανήλθαν οι έλεγχοι, καταργώντας στην πράξη την συνθήκη Σένγκεν.
Η διασυνοριακή εγκληματικότητα ήταν σύμφωνα με την Κοπεγχάγη ο κύριος λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, υπό την πίεση του δεξιού εταίρου της κυβέρνησης.
Μετά την περίπτωση και της Γαλλίας που έκλεισε τα σύνορά της σε λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε αυτή με ιταλικά νομιμοποιητικά έγγραφα η Δανία αποδεικνύει όχι μόνο ότι τα έθνη-κράτη της Ευρώπης λειτουργούν με βάση την προστασία των πληθυσμών τους από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, αλλά και την βλακεία των επιχειρημάτων κάποιων εδώ κύκλων, που υποστηρίζουν ότι η λύση του προβλήματος στο μεταναστευτικό είναι το να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες. Και αναφερόμαστε τόσο στο ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει αυτή την μέθοδο όσο και σε κάποιους δεξιούς οι οποίοι πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να εκβιάσουν την ΕΕ.
Δώστε τους ότι χαρτιά θέλετε, οι σοβαρές χώρες δεν θα τους δεχτούν. Σε αντίθεση με εμάς που ό,τι περνάει το ... κρατάμε!

Πάλι τα ίδια - Ε.Βενιζέλος: "Γυρίζουμε στις αγορές το 2014"!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Την δόξα του προκατόχου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου εζήλωσε ο υπουργός Οικονομικών,  Ευάγγελος Βενιζέλος, και για πρώτη φορά μίλησε και αυτός για "επιστροφή στις αγορές το 2014", όπως ο προκάτοχός του είχε μιλήσει για επιστροφή το 2012. Πολύ φοβόμαστε ότι το 2013 θα βγει ο διάδοχός και θα θα μιλήσει για το ... 2016 και πάει λέγοντας. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Ε.Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι "Η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014".
Πως θα γυρίσουμε στις αγορές με 400 δισ. ευρώ χρέος, δηλαδή πως θα μας δανείσουν και πάλι, δεν το εξηγεί στην συνέντευξή του.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι "η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά", ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε "Μεγάλο Φιλέλληνα" (και ο Χίτλερ "φιλέλληνας" δήλωνε...) ο οποίος αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.

Σχολιάζοντας την εισβολή ξένων γκαουλάϊτερ από την Ευρώπη στην Ελλάδα, είπε ότι δεν θα τοποθετηθούν ξένοι επιθεωρητές στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε θα αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την ελληνική βουλή, την κυβέρνηση ή τη δημόσια διοίκηση.
Μα, έχουν ήδη αφαιρεθεί, δεν το έμαθε; Ο ίδιος το έχει ομολογήσει σε συνεντεύξεις του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι βρισκόμαστε σε καθεστώς περιορισμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας...
Τμήμα ειδήσεων defenceneg.gr

Μια εγκληματική πρόταση για το χρέος!

eurozone-3-thumb-largeΜέσα στη θυελλώδη (και ανούσια, συχνά) δημόσια συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό του νόμο, ουδείς στην Ελλάδα έχει διανοηθεί να σχολιάσει τις προτάσεις των Γάλλων τραπεζιτών για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο δάνειο διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία. Κι όμως, ξένοι σχολιαστές ήδη λένε ότι οι υπεύθυνοι που θα δεχθούν αυτή την εγκληματική πρόταση θα έπρεπε να οδηγηθούν στη φυλακή!
Το γαλλικό σχέδιο για μερική αναχρηματοδότηση του χρέους με 30ετή ομόλογα τοκογλυφικού επιτοκίου είναι σήμερα η μοναδική πρόταση που συζητείται από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, οι οποίοι έχουν εδώ και καιρό συνδέσει αναπόσπαστα την έγκριση ενός ακόμη κολοσσιαίου προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από τα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ με τη συμμετοχή στο λογαριασμό και των ιδιωτών πιστωτών. Πρόκειται για μια πρόταση χωρίς πολλή ουσία, που μόνο στόχο έχει να καθησυχάσει τους φορολογούμενους του Βορρά, ότι δήθεν στη διάσωση της Ελλάδας θα πληρώσουν το τίμημα που τους αναλογεί και οι ιδιώτες πιστωτές.

Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα, αναφέρει σε άρθρο του το Der Spiegel


image

Άρθρο με ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια και οξεία κριτική για την ελληνική πολιτική σκηνή παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Το άρθρο έχει τον δεικτικό τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και αναφέρει στον υπότιτλο ότι «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ποσοστό των νεόπτωχων το οποίο αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Ορδές πολιτών συγκεντρώνονται καθημερινά στα συσσίτια της Εκκλησίας για να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Οι άνεργοι είναι απελπισμένοι και δηλώνουν ότι «αν δεν έχεις μέσον, δεν σε παίρνει κανείς σε δουλειά. Και τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν».

"Μαύρο" το μέλλον για τους περισσότερους Έλληνες

Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/331951.html

Υπό την απειλή της ανεργίας ζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες και έτσι παραμένουν άκρως απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι, καθώς η οικονομική κρίση της χώρας μας επηρεάζει δραματικά την ψυχολογία των συμπολιτών μας.

Το γεγονός αυτό, αντικατοπτρίζεται και στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο οποίος τον Ιούνιο διαμορφώνεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του περσινού Δεκεμβρίου, δηλαδή στις -75 μονάδες, από -68,5, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Οι Έλληνες καταναλωτές παραμένουν οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, όπου οι μέσοι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης διατηρούνται σχεδόν αμετάβλητοι τόσο στην ΕΕ όσο και την Ευρωζώνη, στις -11 και -9,8 μονάδες, αντίστοιχα.

Έσοδα, αποκρατικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις κρατούν σε «αναμμένα κάρβουνα» την Τρόικα - Κλιμάκιο των ξένων έρχεται τον Ιούλιο στην Αθήνα για τον προϋπολογισμό του 2012

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Αποκρατικοποιήσεις, δημόσια έσοδα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν για την Τρόικα τις τρεις μεγαλύτερες πληγές του Μνημονίου.
Για το λόγο αυτό, οι ξένοι ξανάρχονται εκτάκτως τέλη Ιουνίου στην Αθήνα για να ελέγξουν την πρόοδο του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος αλλά και για τις πρώτες συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2012.
Οι  εκτεταμένες αστοχίες που σημειώθηκαν φέτος στα δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού αναγκάζουν  την Τρόικα να επιστρέψει νωρίτερα στην Ελλάδα ( σ.σ. η τακτική εξέταση της οικονομίας ενόψει της 6ης δόσης του δανείου ήταν προγραμματισμένη για το τέλος Αυγούστου) προκειμένου να διασφαλιστεί ο στόχος για την μείωση του φετινού ελλείμματος στο 7,5% από 10,5% που διαμορφώθηκε το 2010.
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν να υπάρξει ένα «μίνι» συμπληρωματικό πακέτο μέτρων που θα διασφαλίζει την επιτυχία αυτού του στόχου.

Επιδίωξη τού Πρωθυπουργού ήταν η "απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας" ;

Από το ιστολόγιο http://kostasxan.blogspot.com/2011/07/blog-post_4460.html


Ταχύτατους ρυθμούς στις διαδικασίες υλοποίησης των λεγόμενων «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» επέβαλαν στη χώρα μας η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Tρόικα μέσω της συμφωνίας για την τοποθέτηση ξένων επιθεωρητών – τοποτηρητών.

Οι μέχρι τώρα… επιδόσεις των υπουργείων στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και του φοροελεγκτικού μηχανισμού καθώς και στην κατάργηση κεκτημένων ασφαλιστικών δικαιωμάτων κρίθηκαν… «μη ικανοποιητικές», παρά το γεγονός ότι από τη μέχρι τώρα πορεία των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» οι Eλληνες πολίτες έχουν τεθεί ήδη σε τροχιά σταδιακής εξαθλίωσης.

Στόχος της συμφωνίας για την τοποθέτηση μόνιμων ελεγκτών από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Eνωση στα υπουργεία είναι να παρακολουθείται στενά η πορεία υλοποίησης της νέας φάσης του καταστροφικού έργου που προαναγγέλλεται με το νέο αναθεωρημένο για 4η φορά Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στο εξής όταν σημειώνονται… καθυστερήσεις σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε καταργήσεις δημοσίων οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, στην εφαρμογή ρυθμίσεων που ευνοούν τις απολύσεις και τις σημαντικές μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και σε ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων και εκτάσεων, οι ξένοι επιθεωρητές θα επεμβαίνουν για να αποκαταστήσουν άμεσα τα προβλήματα!

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου είχε αναγνωρίσει ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών για την προώθηση όλων των παραπάνω «μεταρρυθμίσεων», οπότε απαιτείται ένα «σπρώξιμο» από ξένους ειδικούς συμβούλους που θα παράσχουν «τεχνική βοήθεια»!

Για το λόγο αυτό, η συμφωνία για την τοποθέτηση των ξένων επιθεωρητών δεν ήταν κάτι το οποίο ήθελε να αποφύγει ο πρωθυπουργός αλλά μάλλον μια επιδίωξή του…

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"

Νέα σοβαρή απειλή για την Ελλάδα από τη γερμανική Δικαιοσύνη…

Από το ιστολόγιο http://www.defence-point.gr/news/?p=14375

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εστιάζεται σήμερα το ενδιαφέρον της Ελλάδας, αφού θα αποφανθεί για το αν και κατά πόσον η μαζική βοήθεια που έλαβε η χώρα μας προ ενός έτους (bailout – 110 δισεκατομμυρίων ευρώ) ήταν σύννομη ή παράνομη!
Η συνεδρίαση θα γίνει στην Καρλσρούη και η απόφαση που θα ανακοινωθεί σε μερικές εβδομάδες μπορεί να κηρύξει την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ως αντισυνταγματική!

Το Δικαστήριο έχει λάβει συνολικά περί τα 50 αιτήματα για να εξετάσει την υπόθεση ως προς τη συνταγματικότητά της, ωστόσο, αν και τα 35 έχουν ήδη απορριφθεί, τα τελευταία 15 φαίνεται να είναι καλύτερα τεκμηριωμένα με αποτέλεσμα να εγείρεται ο φόβος μήπως κριθεί αντισυνταγματική η πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης. Σήμερα Τρίτη, το Δικαστήριο θα εξετάσει τρία ακόμη αιτήματα.