Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

IMIA 1996...CLEAR AND PRESENT DANGER IMIA 2022!!!

Από Faceof...σκέψεις και συμπεράσματα για τα τελευταία γεγονότα και τις συνέπειες τους για το Ελληνικό δίπολο...

ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...ΠΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕΙ???

Προσπαθώ να είμαι ήρεμος και να προσπαθήσω να τιμήσω τους Αθάνατους Ήρωες της χώρας μας που την αποφράδα ημέρα 31 Ιανουαρίου του έτους 1996 έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη που με αίμα οι πρόγονοί μας τα πήραν πίσω από τους αιμοδιψείς βάρβαρους Τουρκομογγόλους  Οθωμανούς και που δυστυχώς το ανίκανο πολιτικό σώμα της Ελλάδος δεν είχε το φρόνημα και το σθένος να προτάξει μια στιβαρή αποτροπή, ξεπούλησε για κομματικά και ιδιοτελή οφέλη και προς όφελος επίσης αλλότριων συμφερόντων!!!

Ο “Έλληνας” τουρκόφιλος “Ιούδας”… Ένας άθλιος αριβίστας & προδότης

 

Στους έσχατους χρόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρξαν πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο επιεικώς άθλιο έως και προδοτικό. Ένα από τα πρόσωπα αυτά που είχε απολύτως καταστροφικό ρόλο ήταν και ο Γεώργιος Αμιρούτζης.

Η κοντινότερη, χρονολογικά, μαρτυρία για αυτόν ήταν αυτή του επίσης φιλότουρκου Κριτόβουλου του Ίμβριου και αυτή του χρονικογράφου Δωρόθεου που έγραψε με ελάχιστα κολακευτικά λόγια για αυτόν. Ο Αμιρούτζης γεννήθηκε στην Τραπεζούντα. Έλαβε υψηλή μόρφωση εκεί και στην Κωνσταντινούπολη. Το 1438/39 έλαβε μέρος στην Σύνοδο Φερράρας – Φλωρεντίας υπογράφοντας υπέρ της ένωσης των εκκλησιών με αντάλλαγμα χρήματα.

Τα ΜΟΕ παρακάμπτουν την ουσία, εδραιώνουν τα κατοχικά δεδομένα

 

 Κώστας Βενιζέλος  

Το ρητορικό ερώτημα «θέλετε να σωθεί η Αμμόχωστος;», που διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, για να επαναφέρει το πακέτο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θέτει εκ νέου μια πραγματικότητα. Ότι υπάρχει έλλειψη ιδεών στο Κυπριακό και λίγο-πολύ οι διαχειριστές «βράζουν» στο… ζουμί τους. Τα συγκεκριμένα ΜΟΕ είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό, το οποίο έχει ξινίσει από τις αλλεπάλληλες «πρωτοβουλίες». Προφανώς και η προσφυγή στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης επιβεβαιώνει διαχρονικά τις δυσκολίες που υπάρχουν για να προχωρήσουν οι προσπάθειες για επίτευξη συνολικής συμφωνίας. Αλλά αυτό το εγχείρημα όχι μόνο έχει δοκιμαστεί και απέτυχε, αλλά εμπεριέχει και κινδύνους. 

Για τα ενεργειακά και τα γεωστρατηγικά

 

Του ΦΟΙΒΟΥ ΣΠΑΡΟΥ

Διάφορες επιστημονικές αναλύσεις ανεδείκνυαν εδώ και δεκαετίες ότι αν δέν βρεθεί λύση στα ζητήματα χρήσης της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής, η ζωή σε αυτόν ο πλανήτη και είναι καταδικασμένη σε τρομακτικές καταστροφικές αλλαγές ή και αφανισμό. Ρεαλιστικές εκτιμήσεις πριν μια δεκαετία περίπου έδειχναν ότι η πλήρης εξάρτηση της ανθρωπότητας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), μή ορυκτές και που δέν εκλύουν διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, μπορεί να επιτευχθεί στα μέσα του αιώνα1. Ως τότε βέβαια η εξάρτηση από ορυκτές πηγές ενέργειας θα είναι απαραίτητη. Προτίμηση δίνεται στην χρήση Φυσικού Αερίου (ουσιατικά ορυκτού μεθανίου) που είναι ολιγότερο ρυπογόνο σε σύγκριση με το πετρέλαιο και τα παράγωγά του.

Η Κύπρος τι να αναμένει από τη Γαλλική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου;

 

του Σάββα Ιακωβίδη*

Η γαλλική εξωτερική πολιτική στην περιοχή της Μεσογείου στηρίζεται σε τρεις ευδιάκριτους άξονες. 

Πρώτον, στα στρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα της Γαλλίας που δικτυώνονταιπρος την Αφρική, τη μεσογειακή λεκάνη και την ευρύτερη Μέση Ανατολή, χωρίς να αναφερθούμε στα υπερπόντια συμφέροντά της. 

Μόνο ο στρατός ανταποκρίθηκε στην κρίση


Σάββας Καλεντερίδης: Χάσαμε τον πόλεμο! Μόνο ο στρατός ανταποκρίθηκε στην κρίση. Με γιαπηδες δεν κυβερνιέται η χώρα.

Στα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία “Ελπίς”, ιδιαίτερα στην Αττική με τη σφοδρή χιονόπτωση στις 24 Ιανουαρίου 2022 αναφέρθηκε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης.

Πόσες Θέσεις Εργασίας Δημιουργούν τα Φωτοβολταϊκά;

 

Δρ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Κατά την επίσκεψή μου στη Σπάρτη και στην Καλαμάτα, με σκοπό να ενημερώσω τους κατοίκους της περιοχής για την ίδρυση της Πανελλήνιας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και την απόφαση να συμμετάσχει στις Εθνικής Εκλογές όποτε και αν γίνουν, ως και για τις αρχές και τους σκοπούς της, πληροφορήθηκα από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μεσσηνίας, ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ της Motor Oil και της ΔΕΗ για τη δημιουργία ενός πάρκου φωτοβολταϊκών 100 MW στη Μεγαλόπολη και αντιστοίχου στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Το ενεργειακό υπό την σκιά της «Ελπίδας» Ίσως η μόνη Ελπίδα για φέτος εναπόκειται στη Φύση με την ευχή να μην έχουμε παρατεταμένα κρύα ή καύσωνες.

 

Δρ. Νίκος ΝτάσιοςΣτέλεχος Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Προγραμμάτων του ΕΚΤ_Υπ. Ανάπτυξης

Διπλό είναι το πρόβλημα που επιφέρει η ενεργειακή κρίση στη χώρα μας: ο κίνδυνος της έλλειψης καυσίμων και η ακρίβεια. Η έλλειψη συναρτάται με τα χαμηλά διαθέσιμα του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε συνδυασμό με την μεταβλητότητα της παρεχόμενης ενέργειας από τις ΑΠΕ, η οποία συναρτάται με τα καιρικά φαινόμενα.

Ο «Δρόμος του Μεταξιού» κάνει στάση στα Βαλκάνια Μεγάλη αύξηση της κινεζικής επιρροής

 

Στο σημείο όπου ενώνονται οι ποταμοί Δούναβης και Σάβα, στο κέντρο του παλαιού Βελιγραδίου, τα νερά δεν είναι ποτέ ήρεμα. Παλεύουν μεταξύ τους για το ποια θα μεριάσουν για να διαβούν τα πιο ορμητικά, και σ’ αυτή την αέναη σύγκρουση δημιουργούν δίνες και κυματισμούς. Κάπως έτσι μοιάζει η σημερινή κατάσταση στα Βαλκάνια, τριάντα χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (αρχές 1992), που οδήγησε στην αιματηρή κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας.

Το Καζακστάν επενδύει 20 δις δολάρια για διαμετακόμιση από την Κίνα στην Ευρώπη

 

Ιανουάριος 25, 2022. Ελλάδα.

  

Στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής των Προέδρων της Κεντρικής Ασίας και της Κίνας, ο Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγιεφ  είπε ότι ένας από τους κύριους στόχους της σημερινής συνόδου κορυφής είναι η αναζήτηση νέων λύσεων για να ξεκλειδώσει το τεράστιο δυναμικό της Κεντρικής Ασίας.

Αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις που θα πρέπει να προστατευθούν και να εξυγιανθούν… ΕΤΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ

 

Στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο, είχαμε υπογραμμίσει ότι ο όρος ασφάλεια είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τη στρατιωτική του διάσταση και ότι οι επιδόσεις της Ελλάδας σε όλους αυτούς τους τομείς μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα του αντιπάλου για την ικανότητα της χώρας μας να διαχειριστεί κρίσεις. Συμβάλει έτσι εμμέσως, στους υπολογισμούς του αντιπάλου πότε να κινηθεί εναντίον μας, ανοίγοντας θεωρητικά ένα “παράθυρο τρωτότητας” (window of vulnerability).

Του ΖΑΧΑΡΙΑ Β. ΜΙΧΑ
(Διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας – ΙΑΑΑ/ISDA)

Άλλα τη μία μέρα, άλλα την επόμενη… Ο κ. Μπάιντεν στέλνει ή δεν στέλνει Αμερικανούς στρατιώτες: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει μία πιθανή σύγκρουση στην Ουκρανία. Αλλά, οι δηλώσεις του είναι προβληματικές και συγκρούονται μερικές φορές με τις προηγούμενες που έχει κάνει.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει λάβει την απόφαση να εισβάλει, γι’ αυτό και ενισχύει την στρατιωτική παρουσία του στα σύνορα με την Ουκρανία.

Φίλης, Χαραλαμπίδης, Τεράστια καταστροφή θα επιφέρει μια γενικευμένη σύγκρουση στην Ουκρανία

 


Τεράστια καταστροφή θα επιφέρει μια γενικευμένη σύγκρουση στην Ουκρανία, ειδικά με τις ανοικτές διαμάχες που υπάρχουν αυτή την περίοδο σε άλλα σημεία του κόσμου δηλώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης σε συζήτηση με τον καθηγητής διεθνών σχέσεων Γιώργο Φίλη στην εκπομπή ο Εξαρχείων

Ν. Γκίκας : Προγνώσεις υπήρχαν, ποιοι τις διάβασαν και τι κατάλαβαν

 

Ο γεωγράφος και αναλυτής μετεωρολογικών δεδομένων , Νικόλαος Γκίκας, που διαθέτει την μετεωρολογική ιστοσελίδα, meteo.com, μιλώντας στον 98.4 , σημείωσε εμφατικά ότι η αποτυχία της κρατικής διαχείρισης του καιρικού φαινομένου με τις έντονες χιονοπτώσεις που έφερε η «Ελπίδα» είναι πλήρης. Ακόμη χειρότερα που εδώ και μια βδομάδα , τόσο η Ε.Μ.Υ. είχε προειδοποιήσει για την ιδιαιτερότητα αυτού του χιονιά, αλλά και όλες οι μετεωρολογικές αναφορές και υπηρεσίες καιρού, υποδείκνυαν την κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Όπως είπε, το ερώτημα είναι ποιοι από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς διάβασαν τις προγνώσεις, αν τις διάβασαν και τι κατάλαβαν , ώστε να λειτουργήσουν με στρατηγική αποτροπής μίας τέτοιας κρίσης και χάους, όπως τελικά κατέληξε να είναι μια σφοδρή χιονόπτωση , στο αστικό περιβάλλον της πρωτεύουσας της χώρας.

Ζαχ. Μίχας : Συστημική Αποσάθρωση και Κρατική Ανικανότητα Διαχείρισης

 


Ο Ζαχαρίας Μίχας, συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr, μιλώντας στον 98.4 , σημείωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα του ποια είναι η καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης, δηλαδή του τι ακριβώς θα γίνει, αλλά του γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα! Όπως είπε, κανένα άλλο συμπέρασμα δεν βγαίνει, το μόνο που καταλαβαίνει είναι πως οι κύριοι που αυτοαποκαλούνται “κράτος”, όπως φάνηκε ήδη από το καλοκαίρι, έχουν αποφασίσει απλώς να μην ασχολούνται άλλο με αυτό για το οποίο όχι μόνο ψηφιστήκαν , αλλά πληρώνονται για να κάνουν !