Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλο μινωικό ναυπηγείο εκτιμάται ότι βρέθηκε στην Κρήτη

Το πρώτο μινωικό ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων πλοίων 50 μέτρων, θα παρουσιάσουν σε συνέδριο για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 21 Μαρτίου, ο ερευνητής δρ. Μηνάς Τσικριτσής και ο γεωλόγος Στέλιος Μανωλιούδης.

Όπως υποστηρίζει...


... ο κ. Τσικριτσής, «για την ανάπτυξη της μινωικής ναυτιλίας μέχρι τώρα στηριζόμαστε σε αναπαραστάσεις με εικόνες πλοίων που δείχνουν ποντοπόρα πλοία με 50 κουπιά τα οποία αντιστοιχούν θεωρητικά σε σκάφη μήκους 40 έως 50 μέτρα. Η άποψη αυτή ενισχύεται με την εύρεση στην ακτή των Αγίων Θεοδώρων κοντά στο μινωικό μέγαρο του Νίρου Χάνι (Κοκκίνη Χάνι), ενός μεγάλου ναυπηγείου».

Ακόμη περιμένουν τα βιβλία τους 130 Ελληνόπουλα της Πόλης

Τους στερούν τη σωστή ελληνική παιδεία

Η είδηση είναι απίστευτη όμως απόλυτα αληθινή. Όλη η ομάδα Τσολάκη, που δούλεψε αφιλοκερδώς προκειμένου να ολοκληρωθούν τα βιβλία νεοελληνικής γλώσσας που...


... αφορούσαν τα Ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της Κωνσταντινούπολης, νοιώθει ότι δεν συνέβαλε καθόλου στον εμπλουτισμό της σχολικής ύλης αφού το ελληνικό Δημόσιο δεν προχώρησε ποτέ με τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων στην εκτύπωσή τους.

Πολιτικό θρίλερ στην Ιταλία - Σίλβιο: Οχι σε νέες εκλογές

Από το real.gr

 Ανοικτός σε συμμαχία με την κεντροαριστερά δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι λίγη ώρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη φέρεται να  απάντησε στην ερώτηση αν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την κεντροαριστερά που πήρε τις περισσότερες έδρες στην βουλή: «Η Ιταλία δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη, πρέπει να αντιδράσουμε».

Πτώση... α λα ιταλικά στα χρηματιστήρια- Come-back για τον Γενικό Δείκτη στο Χ.Α.

Σε σοβαρές απώλειες υποχρεώνονται την Τρίτη μετοχές και δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών όχι μόνο δημιουργεί ανησυχία για τις εξελίξεις εντός Ιταλίας, αλλά αναζωπυρώνει τους φόβους των επενδυτών για την εξέλιξη συνολικά της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Υπό το φάσμα της ακυβερνησίας, και ενώ ο Berlusconi απέρριψε ήδη -με σημερινές δηλώσεις του- το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Mario Monti, οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου ξεκίνησαν με κατακόρυφη πτώση, ενώ οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχρεώθηκαν σε limit-down και η διαπραγμάτευσή τους στην έναρξη των συναλλαγών ανεστάλη.

Θα επιστραφούν συνολικά 12.000.000 ευρώ Δικαίωση για 60.000 καταναλωτές της ΔΕΗ από λάθη στο χαράτσι

Ειδική ρύθμιση η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες θα ανάψει το πράσινο φως ώστε 60.000 συνδρομητές της ΔΕΗ να πάρουν πίσω τα χρήματα που από λάθη υπολογισμών αναγκάστηκαν να πληρώσουν για το χαράτσι.

Τα λάθη είχαν σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώσουν συνολικά 12.000.000 ευρώ επιπλέον. Τα ποσά αυτά παρότι είχαν βεβαιωθεί εδώ και μήνες δεν είχαν επιστραφεί στους δικαιούχους που περίμεναν μάταια από τον Οκτώβριο το χρώμα του χρήματος από τη ΔΕΗ.

«Μπρα ντε φερ» με την τρόικα για απολύσεις και μετακινήσεις

Διαπιστώνουμε ότι δεν αναμένεται πίεση από την τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, δήλωσε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας το πρωί της Τρίτης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο ίδιος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ικανοποιήσει τους στόχους του τριμήνου για το οποίο θα ελεγχθεί. 

Από τον στόχο που έχει τεθεί από τους δανειστές για 25.000 μετακινήσεις - αποχωρήσεις, η προσπάθεια του αρμόδιου υπουργείου είναι να βρει άλλες θέσεις όπου θα απορροφηθούν οι υπό μετακίνηση υπάλληλοι. «Γι' αυτό σκοτωνόμαστε», υποστήριξε αρμόδιος παράγοντας.

Γερμανία προς Ιταλία: Δεν είστε Ελλάδα, φτιάξτε κυβέρνηση!



Σχόλιο από ALEXANDER

Μια κυβέρνηση συνασπισμού από τους Μπερλουσκόνι και Γκρίλο
σας  κάνει στη Γερμανία;

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία προκαλεί ο υπαρκτός κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία σήμερα προχώρησε σε δημοπρασία με σχεδόν διπλάσιο επιτόκιο.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων, το επιτόκιο δανεισμού διαμορφώθηκε στο 1,237% έναντι 0,731% που ήταν στις 29 Ιανουαρίου, δηλ. μόλις έναν μήνα πριν.

Περίπου ένας στους τέσσερις Κύπριους στο όριο της φτώχειας

Βρυξέλλες: Το 2011 σχεδόν ένας στους τέσσερις Κύπριους πληρούσε τουλάχιστον ένα από τα τρία κοινοτικά κριτήρια που προσδιορίζουν τη φτώχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εurostat.

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, το 2011 το 23,5% του πληθυσμού, δηλαδή 200.000 Κύπριοι πληρούσαν τουλάχιστον ένα από τα τρία κριτήρια που προσδιορίζουν τον κίνδυνο φτώχειας.

Η Eurostat προσδιορίζει το χαρακτηρισμό της φτώχειας με βάση τρία κριτήρια:

Ξεκινά με βαρύ πυροβολικό

Λευκωσία: Στα βαθιά με ζητούμενο την οικονομική ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατόν μπαίνει ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, με πρώτο δείγμα τις επιλογές που έκανε για τα καθοριστικά Υπουργεία των Εξωτερικών και των Οικονομικών, αλλά και το διορισμό του Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάκαμψης.

Εμπιστεύθηκε την εξωτερική πολιτική στον έμπειρο Ιωάννη Κασουλίδη και την οικονομία στην εμπειρία του Μιχάλη Σαρρή, που αρχίζουν από σήμερα δουλειά.

Πτωτικά κινείται το Kυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει η κυπριακή κεφαλαιαγορά, λόγω των ρευστοποιήσεων στους τραπεζικούς τίτλους.

Στις 12:59 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 106,98 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 3,54%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχωρούσε σε ποσοστό 3,21%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης 41,94 μονάδες. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €471.491.

Πτωτικά κινείται η πλειονότητα των επιμέρους χρηματιστηριακών δεικτών. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι Τράπεζες με 3,89% και ακολουθούν η Κύρια Αγορά με 3,80%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,70% και η Παράλληλη Αγορά με 0,21%. Αντίθετα ανοδικά κινείται ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών με μικρά κέρδη σε ποσοστό 0,32%, ενώ τα Ξενοδοχεία δεν παρουσιάζουν μεταβολή.

Ύψωμα 731 ~ Η μάχη που έκρινε τον πόλεμο στην Βόρειο Ήπειρο

Η πολιτική αβεβαιότητα έριξε τη Wall Street

Dow13.784,17-216,40 -1,55%  



  Nasdaq3.116,25-45,57 -1,44%  

Η Wall Street χθες
Βουτιά άνω των 200 μονάδων σημείωσε στις συναλλαγές της Δευτέρας ο Dow Jones διευρύνοντας αισθητά στο τέλος τις απώλειες του, ενώ ανάλογη εικόνα εμφάνισαν και οι υπόλοιποι δείκτες κλείνοντας στα χαμηλά της ημέρας στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει η αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

Ο βιομηχανικός δείκτης με πτώση 216 μονάδων κατέγραψε τις υψηλότερες απώλειες από τις 7 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή ο S&P 500 έχασε τις 1.500 μονάδες γνωρίζοντας επίσης τις μεγαλύτερες απώλειες από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων από την Ιταλία επαναφέρει στο προσκήνιο το φάσμα της αβεβαιότητας και της κοινοβουλευτικής αστάθειας καθώς οι βασικοί διεκδικητές για την πλειοψηφία στη Γερουσία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Τα αποτελέσματα ανέτρεψαν την εικόνα που είχαν διαμορφώσει νωρίτερα τα exit polls που έφεραν τον κεντροαριστερό συνασπισμό του Pierluigi Bersani να κατακτά την απόλυτη πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή και στη Γερουσία.

Με βάση την εικόνα από τα ως τώρα αποτελέσματα η προοπτική μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης απομακρύνεται οριστικά, ενώ ανοίγει ο δρόμος είτε για μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής ή για εκ νέου προσφυγή στις κάλπες.