Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Λίνα Τσαλδάρη (1887 – 1981)

Ελληνίδα πολιτικός, με σημαντικό κοινωνικό έργο. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα της γυναίκας και υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα που ανέλαβε υπουργικό αξίωμα.
Η Λίνα Τσαλδάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1887 και ήταν κόρη του διαπρεπούς βυζαντινολόγου και μετέπειτα πρωθυπουργού Σπυρίδωνος Λάμπρου, του οποίου υπήρξε βοηθός και συνεργάτης.
Κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και σε όσους πολέμους ακολούθησαν υπηρέτησε ως εθελόντρια αδελφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατά τη διάρκεια του Εθνικού Διχασμού γνώρισε στην Ύδρα τον εκεί εκτοπισμένο πολιτικό και μετέπειτα πρωθυπουργό Παναγή Τσαλδάρη – 19 χρόνια μεγαλύτερό της – τον οποίο παντρεύτηκε στις 10 Ιουλίου 1919 στην Κηφισιά. Το ζευγάρι δεν απέκτησε παιδιά.

Η Τουρκία έχει μπει σε ένα μεγάλο βάλτο στη Συρία λέει Κούρδος ανταποκριτής στην Αθήνα

Κούρδος δημοσιογράφος της Evrensel αναλύει στο ethnos.gr την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον πόλεμο στη Συρία
Ο Σεγίτ Αλτογκάν πέρασε πρόσφυγας στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Με καταγωγή από το Ντιγιαρμπακίρ ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα και ρίζωσε στη χώρας μας. Παντρεύτηκε Ελληνίδα με την οποία έκαναν τρία παιδιά και τα τελευταία χρονιά διατηρούν μαγαζί στα Εξάρχεια. Το βασικό του επάγγελμα είναι δημοσιογράφος. Ανταποκριτής της εφημερίδας Evrensel που σημαίνει «Οικουμενική» και προβάλει τις δραστηριότητες των Κούρδων.

Ποια συμφωνία; Σε λειτουργία το αλυτρωτικό μουσείο του «Μακεδονικού Αγώνα» στα Σκόπια (Φώτο)

Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πάει... περίπατο στα Σκόπια τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν αλυτρωτικό μουσείο το οποίο προβάλλει βλέψεις εις βάρος της Ελλάδος.

Το «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα για την Ανεξαρτησία» στα Σκόπια, συνεχίζει ανενόχλητο να προβάλλει το αφήγημα των γειτόνων για «ενιαία Μακεδονία», που τμήματά της κατέχονται από Ελλάδα και Βουλγαρία.

Τουρκικά εγκλήματα δίχως τιμωρία! Βομβάρδισαν φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων!

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην βόρεια Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων συμμάχων τους στην περιοχή, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. «Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι