Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Antonio Corso για ανασκαφή Αμφίπολης: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑΛΑΜΟΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Επίσης το μέλος της ανασκαφικής ομάδας δηλώνει ότι υπάρχουν παράγοντες που δεν θέλουν την συνέχιση των εργασιών στον λόφο Καστά!!!
 
Συνέντευξη στον Θεόδωρο Αν. Σπανέλη
Από το xronometro
 

Παρακολουθεί από κοντά την ανασκαφή, μελετάει τα ευρήματα και έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την διασταύρωση των στοιχείων και την ταύτιση των γλυπτών με άλλα της ίδιας περιόδου και τεχνοτροπίας, ο Antonio Corso, ο οποίος με την ιδιότητα του αρχαιολόγου και του μελετητή της αρχαίας γλυπτικής (μάλιστα έχει γράψει και ένα βιβλίο για την τέχνη του Πραξιτέλη)

16 Οκτωβρίου 1912: Η Απελευθέρωση της Κατερίνης!

Το πρωινό της 15ης Οκτωβρίου η VIIη Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλίας αναχώρησε για την απελευθέρωση της Κατερίνης και προχωρούσε κανονικά και χωρίς προβλήματα από την πλευρά του εχθρού. 
 
Γύρω στις 2 το μεσημέρι κι ενώ μονάδα του 20ου Συντάγματος, πλησίαζε προς το Κολοκούρι (σημ. Σβορώνο) ο Ελληνικός στρατός δέχθηκε σφοδρά πυρά από τα βορειοδυτικά του χωριού, εντελώς αιφνιδιαστικά!

Αρμένισες που τις σταύρωναν ή τις παλούκωναν κατά τη γενοκτονία. Οι Τούρκοι βίασαν και σκότωσαν όσες δεν αλλαξοπίστησαν ή αρνήθηκαν να πάνε σε χαρέμια...(Βίντεο-Φωτό)

Η 24η Απριλίου του 1915 θεωρείται η ημερομηνία που ξεκίνησε η γενοκτονία Αρμενίων. Η αρχή έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τη σύλληψη περίπου 300 ατόμων, που ανήκαν στην ηγεσία της αρμένικης κοινότητας. Ακολούθησαν συνεχείς συλλήψεις, δολοφονίες, βασανισμοί και εκτοπισμοί Αρμενίων.

 Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν έχει προσδιοριστεί καθώς υπάρχει διαφωνία στις καταγραφές. Οι Τούρκοι, που δεν δέχονται τη λέξη «γενοκτονία», κάνουν λόγο για 600-800 χιλιάδες ενώ οι Αρμένιοι και δυτικές πηγές αναφέρουν πως οι νεκροί έφτασαν στο 1.5 εκατομμύριο.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΟ, ΒΟΡΔΩΝΕΣ!

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis
 
Τον περασμένο Απρίλιο είχε γίνει γνωστό πως οι Τούρκοι έψαχναν με ιδιαίτερο ζήλο να βρουν τα ιστορικό χαμένο μοναστήρι που είχε συνδεθεί με τον μεγάλο άγιο της Ορθοδοξίας, Μέγα Φώτιο, στην 10 χαμένη Πριγκηπόνησο, την νήσο Βόρδωνες. Πρόκειται για το βυζαντινό μοναστήρι του Γόρδωνος ή των Αρμενιακών, στο οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή είχε ταφεί ο Πατριάρχης Μέγα Φώτιος Α΄, απέναντι από την ακτή του Küçükyalı όπου βρίσκονταν το μοναστήρι του Σταυρού.

Η ΑΡΚΟΥΔΑ «ΑΓΡΙΕΨΕ» : ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis

Νέα ταραχή δημιουργεί στην Άγκυρα η νέα δήλωση του υπευθύνου του ρωσικού Επιτελείου για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, Andrew Kartapolov, ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία είναι έτοιμα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλήξουν τις αντίπαλες δυνάμεις, χωρίς να διευκρινίσει ποιες εννοεί σαν αντίπαλες δυνάμεις.

Σκάνδαλο "βόμβα"! Η Γερμανία αγόρασε το Μουντιάλ του 2006

Το Spiegel αναφέρει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του γερμανικού ποδοσφαίρου, από τα στημένα της δεκαετίας του '70 και έπειτα... Το γερμανικό περιοδικό, που δημοσιεύεται το Σάββατο αναφέρει ότι η Γερμανία εξαγόρασε τις ψήφους με τις οποίες ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2006.
Το "Spiegel" εξηγεί ότι με "μαύρα" χρήματα που δεν φαίνονταν πουθενά εξαγοράστηκε η ψήφος τεσσάρων Ασιατών, γεγονός, το οποίο έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην επικράτηση της Γερμανίας με 12-11 επί της Νοτίου Αφρικής στην ψηφοφορία του 2000.

Σε απόγνωση οι τζιχαντιστές από τους νέους βομβαρδισμούς των Ρώσων (Βίντεο)

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε 32 στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επικράτεια της Συρίας μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, αριθμός που σηματοδοτεί μια αποκλιμάκωση της δράσης της, λόγω της «επίθεσης του συριακού στρατού που βρίσκεται σε εξέλιξη».
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών η ρωσική αεροπορία συνέχισε τα πλήγματά της εναντίον υποδομών των τζιχαντιστών στη Συρία, εκτελώντας 33 εξόδους και πλήττοντας 32 στόχους», ανέφερε το υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

Αστρονόμοι ανακάλυψαν τεχνολογικό πολιτισμό σε άστρο κοντά στον Γαλαξία μας(Βίντεο-Φωτό)

Οι επιστήμονες εξέτασαν όλα τα πιθανά φυσικά φαινόμενα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη εικόνα, αλλά τα απέκλεισαν, διατηρώντας ως πιθανό, το πιο… απίθανο σενάριο – Κάνουν λόγο για υπερκατασκευές από εξωγήινους

Μία υπόθεση, η οποία αν επιβεβαιωθεί, θα συγκλονίσει την ανθρωπότητα και θα επαναπροσδιορίσει την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του κόσμου μας, έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας αστρονόμοι του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Κέπλερ.

Σοκ για τους «κόκκινους» δανειολήπτες Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς α' κατοικίας

Ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας δίνει παράταση έξι μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες να συνεργαστούν με τις τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους - Εάν δεν το πράξουν, αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους, με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το ίδρυμα - Δείτε τι αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ
Έξι μήνες προθεσμία, βάσει του αναθεωρημένου Κώδικα Δεοντολογίας, δίνονται στους υπερήμερους οφειλέτες, προκειμένου να ενταχθούν στις διαδικασίες και να συνεργαστούν με τις τράπεζές τους και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Αντί να ξαναπάρουν την 13η σύνταξη, χάνουν μέχρι και τρεις συντάξεις - Σφαγή με το νέο ασφαλιστικό που προτείνουν οι «σοφοί»

«Μαχαίρι» και στα 4 εκατ. των σημερινών συνταξιούχων - Πρώτα θύματα οι 800.000 με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ - Στο 45%-55% μειώνεται το ποσοστό αναπλήρωσης - Καμία μέριμνα για ανάπηρους, χήρες και εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά - Ο Κατρούγκαλος δηλώνει ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για τη βασική σύνταξη Από μία έως τρεις συντάξεις ετησίως θα χάσουν οι νυν συνταξιούχοι που εισπράττουν συντάξεις  άνω των 1000 ευρώ εξαιτίας του ανακαθορισμού (επανυπολογισμού) του ποσού της σύνταξής τους με βάση χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης , παρέμβαση που έκρινε αναγκαία η επιτροπή σοφών κρίνει αναγκαία για να γεφυρωθεί το χάσμα παλιάς και νέας γενιάς συνταξιούχων το οποίο δημιουργήθηκε μετά από τη μεταρρύθμιση του 1992.