Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Φωτογραφίες: Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης. Ανάμεσα τους και το "δικό" μας, της Ρόδου

Στα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης και εκείνο των Ιπποτών στη Ρόδο


Από τη Ρουμανία στην Ισπανία, από τη Σκωτία στην Ουγγαρία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά και ένα αγαπημένο κάστρο από την Ελλάδα.


Τα κάστρα πάντα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Το Boredpanda έδωσε τον λόγο στους αναγνώστες του για να ψηφίσουν και να "ανεβάσουν" στη σελίδα του τα αγαπημένα τους από τη Γηραιά Ήπειρο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατοντάδες καλοδιατηρημένα κάστρα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Ανάμεσα τους και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο της Ρόδου.

Wall Street Journal: Οι γηραιότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μια ζωή στην ανεργία

Την καθημερινότητα των άνεργων πενηντάρηδων παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της η Wall Street Journal.
Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ο 50χρονος Θανάσης Τζιόμπρας, εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, σηκώνεται από τις έξι το πρωί, όχι για να πάει στη δουλειά του, αλλά για να βρει δουλειά.
Κάποια χιλιόμετρα μακρύτερα, στο Ψυχικό, ο 54χρονος Κωνσταντίνος Τσίμας, σύμβουλος μάρκετινγκ με σπουδές στις ΗΠΑ, σηκώνεται για να στείλει με email το βιογραφικά του σε εταιρείες που ζητούν υπαλλήλους.

Επιστρέφουν γεμάτες ελληνικά προϊόντα οι πρώτες νταλίκες

Τεράστιες οι συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο για τους Έλληνες παραγωγούς - Ζητούν την Τρίτη ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αποζημιώσεις από την ΕΕ - Πρόταση να διατεθούν τα ευπαθή προϊόντα σε νοσοκομεία.Τα πρώτα φορτία με ροδάκινα που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην ρωσική αγορά μετά το εμπάργκο επιστρέφουν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες νταλίκες έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής, ενώ είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ των ελληνικών υπουργείων, ώστε να διοχετευτούν στην εσωτερική αγορά τα ευπαθή προϊόντα για να μην καταστραφούν.

Σφυροκοπούν θέσεις των τζιχαντιστών οι ΗΠΑ

Νέες ρίψεις προμηθειών για τους χιλιάδες Ιρακινούς που έχουν καταφύγει στο Ορος Σιντζάρ - Ο ΟΗΕ αναζητεί τρόπους για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου - Ιρακινά πυρομαχικά σε Κούρδους μαχητές, που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεμβαίνουν στρατιωτικά στο Ιράκ, για πρώτη φορά από το 2011 και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, βομβαρδίζοντας θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν πλέον το ιρακινό Κουρδιστάν και χιλιάδες Ιρακινούς, χριστιανούς και μέλη της μειονότητας των Γεζίντι.

Βέροια: Ζευγάρι πλήρωσε δολοφόνο να σκοτώσει τον γαμπρό τους

Βέροια: Ζευγάρι πλήρωσε δολοφόνο να σκοτώσει τον γαμπρό τους
Σοκ στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο από την πρωτοφανή υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας ενός 43χρονου -Οι δράστες επιχείρησαν να απαγάγουν και τη σύζυγο του θύματος
Σοκ στη Βέροια και όχι μόνο προκαλεί η υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας ενός 43χρονου Αλβανού. Πίσω από την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση βρίσκονται συγγενικά πρόσωπα του θύματος, τα οποία πλήρωσαν δολοφόνο για να προχωρήσει στο έργο της εκτέλεσης. Μάλιστα, οι δράστες επιχείρησαν να απαγάγουν και τη σύζυγο του θύματος, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.
Τα δύο περιστατικά που αφορούν, τόσο στη δολοφονία του 43χρονου, όσο και στην απόπειρα αρπαγής της συζύγου του, έλαβαν μέρος στους Γεωργιανούς Ημαθίας, στις αρχές Ιουλίου και Αυγούστου. 

Τυνησία: Μυστήριο με λίμνη που «γεννήθηκε» στην έρημο!

Μία μυστηριώδης λίμνη «γεννήθηκε» από το πουθενά στην έρημο της Τυνησίας, προσφέροντας στιγμές δροσιάς στους ντόπιους, οι οποίοι ωστόσο ενδέχεται να κινδυνεύουν από… ραδιενέργεια!

Οι ζωές εκατοντάδων ανθρώπων που συρρέουν μαζικά στην αυτοσχέδια παραλία λόγω της ξηρασίας και του καύσωνα που μαστίζουν την περιοχή, ίσως βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της λίμνης-θαύματος!

Κρύβει η Σελήνη ενεργειακό θησαυρό;

Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ηλίου-3. Είναι ένα ισότοπο που μπορεί να παράξει καθαρή ενέργεια
Η απάντηση είναι ναι αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να τον αποκτήσουμε.

Πράγματι η σκόνη με την οποία είναι καλυμμένη η επιφάνεια της Σελήνης περιέχει ήλιο-3, ένα ισότοπο με το οποίο μπορεί να παραχθεί καθαρή και ασφαλής ενέργεια.

H κινεζική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι ενδιαφέρεται για το ήλιο-3 της Σελήνης και μάλιστα κάποιοι Κινέζοι αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής του κινεζικού προγράμματος εξερεύνησης της Σελήνης, υποστηρίζουν ότι το ήλιο-3 τη Σελήνης μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της ανθρωπότητας για τα επόμενα δέκα χιλιάδες έτη!

Είναι από τις λίγες φορές που δύναμη της εικόνας ξεπερνά αυτή των λέξεων.

Αυστραλία: Επιβάτες έσπρωξαν τρένο για να απεγκλωβίσουν άντρα.

Το συγκινητικό περιστατικό συνέβη στ6ην Αυστραλία σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό.

Ένας άντρα στην Αυστραλία έχασε την ισορροπία του, καθώς επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε τρένο στο σταθμό του Στέρλινγκ για το Πέρθ, και εγκλωβίστηκε στην πλατφόρμα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Τοιχογραφίες 10.000 ετών αναπαριστούν εξωγήινους και UFOs!!! Δείτε ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του πλανήτη (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Το τμήμα αρχαιολογίας της περιοχής Chhattisgarh που βρίσκεται στην κεντρική Ινδία αναμένεται να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών ερευνητών,
αρχαιολόγων, αλλά και της NASA προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα πάνω στις 10.000 ετών τοιχογραφίες που εντοπίστηκαν στην περιοχή Charama, οι οποίες φαίνεται ότι παριστάνουν εξωγήινους και UFOs.


Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο JR Bhagat, αυτές οι ζωγραφιές απεικονίζουν εξωγήινους οι οποίοι μοιάζουν με αυτούς που πρωταγωνιστούν σε ταινίες του Hollywood και το Bollywood.