Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Βρήκαν εντυπωσιακό γλυπτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν ξεχασμένο σε αποθήκη - «Ο Αλέξανδρος, από την οικουμένη στην Ημαθία»

Ένα υπέροχο γλυπτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ήταν ξεχασμένο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας, αποκαλύπτει η Αγγελική Κοτταρίδη, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.
Με ανάρτησή της στην προσωπική της σελίδα αναφέρει:
«Ήθελα να σας τον φανερώσω αύριο, αλλά με έπιασε ανυπομονησία! Ένα «ολοκαίνουριο» πορτραίτο του Μεγαλέξανδρου, άγνωστο ακόμη σε αρχαιολόγους και φιλότεχνους…
Για δεκαετίες χαμένος σε μια σκοτεινή γωνιά της αποθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Βέροιας ανάμεσα σε κλούβες με κεραμεική, μισοκρυμμένος κάτω από παλιά κονιάματα και ρύπους -βλέπετε είχε χρησιμοποιηθεί σαν οικοδομικό υλικό και βρέθηκε στα μπάζα κοντά σε ένα χωριό του ημαθιώτικου κάμπου…
Πριν μερικούς, μήνες καθώς αδειάζαμε τις αποθήκες για τις αναπροσαρμογές, τον είδα… παρά τις πληγές που άφησαν στο ωραίο του πρόσωπο οι αιώνες και η άγνοια, η λεοντίσια χαίτη, τα ονειροπόλα μάτια, το απαραγνώριστο βλέμμα ήταν εκεί… ο Αλέξανδρος που αναζητούμε τα ζωντανά του ίχνη στην Οικουμένη!…

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Προσοχή σε αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ(Βίντεο)

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.- ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων.

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά κρούσματα απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

«Φιέστα» αλυτρωτισμού από τους Σκοπιανούς: Χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε ψευδοϊστορική εκδήλωση – Προκλητική συμμετοχή Αυστραλής βουλευτού(Βίντεο)

Με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς επαρκή κάλυψη από τα ΜΜΕ συνεχίζεται το αλυτρωτικό «τσίρκο» των Σκοπιανών, και μέσω της σκοπιανής διασποράς στην Αλβανία. Οι εθνικιστικές και ψευδοϊστορικές εκδηλώσεις των Σκοπιανών αποτελούν μια μορφή «παράδοσης» πλέον και σε αυτές πρωταγωνιστούν χάρτες με τη «Μακεδονία του Αιγαίου», «μακεδονικοί χοροί» και ομιλίες-μανιφέστα αλυτρωτισμού.

Η καλύτερη απάντηση για το «παραμύθι» της Συμφωνίας της λίμνης που θα ακύρωνε δήθεν τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό, είναι η ίδια η πραγματικότητα.

«Νο Fly Zone» πάνω από το συριακό Κουρδιστάν μελετούν οι ΗΠΑ - Έρχεται η τελική ρήξη με Τουρκία;

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ahval, οι ΗΠΑ σκέφτονται να επιβάλλουν μία "ζώνη απαγόρευσης πτήσεων" πάνω από το συριακό Κουρδιστάν εν όψει της τουρκικής εισβολής.
Με αυτό τον τρόπο στοχεύουν να εμποδίσουν τα τουρκικά αεροπλάνα από το να βομβαρδίζουν τους Κούρδους κι έτσι θα κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή του Ερντογάν. Βέβαια για να ισχύσει αυτή η "no fly zone" πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη, δηλαδή αμερικανικά αεροπλάνα να περιπολούν και να καταδιώκουν τυχόν τουρκικά αεροπλάνα που επιχειρούν.

Ιδρώνετε υπερβολικά; Ποιες παθολογικές καταστάσεις προκαλούν υπεριδρωσία;

Του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,  
Από το medlabnews.gr

Η εφίδρωση είναι ο τρόπος που έχει οργανισμός για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Είναι ο μηχανισμός ψύξης του σώματος!

 Όταν το σώμα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες η σε έντονη άσκηση, ανεβαίνει η ροή του αίματος και έτσι απελευθερώνεται ιδρώτας από τους πόρους του δέρματος. Μόλις λοιπόν ο ιδρώτας αρχίσει να εξατμίζεται, δημιουργείται ένα αίσθημα δροσιάς στο σώμα! Έτσι η θερμοκρασία που ανέβασε το σώμα λόγω της υψηλής ροής του αίματος, αποβάλλεται με αυτόν τον τρόπο. Όσο για τα συστατικά του, αποτελείται κατά 99% από νερό και το υπόλοιπο 1% είναι -μεταξύ άλλων- χαλκός, άλατα, κάλιο και νάτριο.