Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η Βυζαντινή Σημαία - Δικέφαλος ή σταυρός; (the byzantine flag)

Αν ρωτήσει κανείς δέκα τυχαίους ανθρώπους, πώς είναι η βυζαντινή σημαία, οι 9 από τους 10 που θα δώσουν μια απάντηση -αν όχι και οι δέκα- θα απαντήσουν η κίτρινη με το δικέφαλο αετό.
Είναι η σημαία που κυριαρχεί έξω από όλες σχεδόν της εκκλησίες και τα μοναστήρια της χώρας και έχει υιοθετηθεί ως σύμβολο από την εκκλησία της Ελλάδος.

Ποια έιναι όμως η αλήθεια;
Ήταν η σημαία με το δικέφαλο το επίσημο σύμβολο αυτοκρατορίας;

Μουσουλμάνος ιερωμένος σε Ερντογάν: Να ανοίξει η Αγιά Σοφιά για μουσουλμανική προσευχή

Έκκληση στον Τούρκο πρόεδρο να ανοίξει την Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή μετά την άρση της απομόνωσης
Το πρώτο βήμα στη νέα παγκόσμια τάξη μετά τον κορονοϊό πρέπει να γίνει με προσευχή στην Αγία Σοφία, υποστηρίζει Τούρκος μουσουλμάνος ιερωμένος, ο οποίος ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επιτρέψει να ανοίξει το ιστορικό μνημείο, ώστε να γίνει μουσουλμανική προσευχή την πρώτη Παρασκευή μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως έκανε και ο Μωάμεθ ο Πορθητής την πρώτη Παρασκευή μετά την άλωση της Πόλης.

Oι Αιγύπτιοι ''κάρφωσαν'' τον Ερντογάν: ''Θέλει να ρίξει τον Σίσι & να προκαλέσει επεισόδιο στην Μεσόγειο-Έχει προβλήματα στο εσωτερικό του AKP''

Aποκάλυψη που θα συζητηθεί

“Βόμβες” ρίχνει το αιγυπτιακό παρατηρητήριο για την σημερινή Τουρκία του Ερντογάν, σε σχέση με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και τις προθέσεις της Άγκυρας για Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο στην Α.Μεσόγειο η οποία "θερμαίνεται" πλέον επικίνδυνα.


Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “δεδομένου ότι η τουρκική στρατιωτική συμμετοχή στην περιοχή της Λιβύης και της Α.Μεσογείου επεκτάθηκε από τις αρχές Οκτωβρίου, μετά την έναρξη της τρίτης στρατιωτικής επιχείρησης από τη Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία, το Αιγυπτιακό Παρατηρητήριο αφιέρωσε εκτεταμένες ερευνητικές προσπάθειες για να παρακολουθήσει τη δυναμική αυτής της αυξημένης τουρκικής στρατιωτικής δέσμευσης, ειδικά αφού η Τουρκία μπήκε στο στάδιο της άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ έγινε αισθητός στην Κρήτη - ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης περίπου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο η ένταση της δόνησης ήταν 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν σε βάθος 19 χιλιομέτρων.

Το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο 90 χιλιόμετρα νότια μεταξύ Ιεράπετρας και 'Αρβης. Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Παναγιωτόπουλος: «Ο συναγερμός στον Έβρο δεν λήγει, θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί και να απαντούμε»

«Μακάρι κάθε φορά που πυροβολεί κάποιος Τούρκος στον αέρα, να είναι ένας στέλεχος της Frontex να καταγράφει συμπεριφορές» τόνισε ο υπουργός Άμυνας

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6 FM» μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο και στα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.
«Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι τα έχουμε συνηθίσει και εν πάση περιπτώσει μάς είναι αδιάφορα από τη "δύναμη της συνήθειας". Κάθε άλλο.