Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ἕλλην ναύτης καὶ φόβος δὲν συναντήθηκαν ποτέ! Θωρηκτὸ Ἀβέρωφ!


Εἶναι καὶ τὰ ἄψυχα ποὺ ἒδωσαν ζωὴ στὴν Ἑλλάδα, καὶ ἐλπίδα· καὶ ποὺ ἔδωσαν πάλι τὸ δικαίωμα νὰ ὀνειρεύεται ὁ λαβωμένος λαός. Καὶ τὰ ἄψυχα αὐτὰ, ἀπέκτησαν μαγικὴ ὑπόστασι καὶ διάστασι θρυλική. Λατρεύτηκαν, ἀποθεώθηκαν καὶ πῆραν τὴν θέσι ποὺ τοὺς ἀξίζει στὴν καρδιὰ τῶν Ἑλλήνων καὶ στὴν Ἱστορία…

Ἀβέρωφ, θωρηκτὸ καὶ καταδρομικὸ. Τὸ «διαβολοκάραβο» ὅπως τὸ ἒλεγαν οἱ Τοῦρκοι ποὺ ὅταν τὸ ἒβλεπαν τὰ πλοῖα τους, ἔτρεχαν νὰ κρυφτοῦν στὰ Δαρδανέλλια…

Ἡ τακτικὴ τοῦ Τουρκικοῦ στόλου ἦταν νὰ βγαίνουν ἔως τὴν ἄκρη τῶν στενῶν, νὰ κοιτάζουν μήπως καὶ βροῦν μόνη της καμιὰ περιπολία γιὰ νὰ τῆς ἐπιτεθοῦν καὶ ἔπειτα, ὅταν ἐμφανιζόταν στὸ πέλαγος τὸ «Ἀβέρωφ», νὰ τὸ σκάνε!

Η Νεφερτίτη «διεκδικεί» τη μάσκα του Τουταγχαμών

Τη θρυλική ομορφιά της Νεφερτίτης αναπαριστούσε η χρυσή μάσκα που βρέθηκε στον τάφο του έφηβου φαραώ Τουταγχαμών.
Μια επιγραφή-σφραγίδα με σβησμένο το δικό της όνομα και χαραγμένο από πάνω το δικό του και τρύπες για σκουλαρίκια στα αυτιά οδηγούν τον δρα Νίκολα Ριβς να αναθεωρήσει όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουν οι επιστήμονες.
Πρόκειται για αρχαιολόγο που ηγείται των ερευνών στον διάσημο τάφο, όπου ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει ταφεί εκτός από τον Τουταγχαμών και η Νεφερτίτη, σε θάλαμο ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει κρυφός.
Σε κάθε περίπτωση, όλα έρχονται σε μια περίοδο τεράστιας προσπάθειας προσέλκυσης επισκεπτών από την Αίγυπτο, που βλέπει την οικονομία της να καταστρέφεται.

Η Κύπρος δεν θα γονατίσει(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερού

Δεν είναι τώρα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στρατηγικά και ορθολογικά την κυπριακή ΑΟΖ μέσω της τριμερούς με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναζητά αυτόχθονες πηγές ενέργειας, που η Κύπρος θα γονατίσει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε να συμβιβαστούμε με μια λύση που δεν έχει νόημα, αφού δεν έχουμε καταφέρει να συμφωνήσουμε σε κανένα ουσιαστικό θέμα. Παρόλα αυτά, παίζει ήδη το σενάριο ενός δημοψηφίσματος άνευ περιεχομένου το οποίο θα είναι γενικόλογο, έτσι ώστε ο κυπριακός λαός να μην μπορεί να έχει λόγο στις διατάξεις και στις ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν σε μια βουλή που δεν θα είναι απαραίτητα το αποτέλεσμα νέων εκλογών.

Συγκίνηση και τιμές στην άφιξη της σορού του Ρώσου πιλότου στην πατρίδα του (Εικόνες & Βίντεο)

Ο πιλότος Ολεγκ Πεσκόφ που έχασε την ζωή του μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικά F-16, ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας και η σορός του ταξίδεψε στη Ρωσία μέσα σε συγκίνηση και με τιμές από τις Ενοπλες Δυνάμεις.

 Στο φέρετρο (το μετέφερε αεροσκάφος) του υπήρχε η σημαία της Ρωσίας, ενώ την συνόδευαν άνδρες του Στρατού, με την ηγεσία των Στρατιωτικών δυνάμεων να του αποδίδει τιμές στο αεροδρόμιο Καλόβσκι, λίγο έξω από την Μόσχα. Μπροστά από το φέρετρο ένας στρατιώτης κρατούσε την φωτογραφία του, ενώ ένας παπάς πραγματοποίησε την τελετή στο αεροδρόμιο.

Νέα "σφαλιάρα" Πούτιν σε Ερντογάν: Η Ρωσία προχωρά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και των Αρμενίων από τους Τούρκους - ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Νέο ηχηρό χαστούκι στην Τουρκία και στον Ρ.Τ. Ερντογάν ετοιμάζει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πληροφορίες αναφέρουν πώς η κρατική Δούμα προχωρά σε ενέργειες προκειμένου να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων από τους Τούρκους. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την Ελλάδα αν όντως επιβεβαιωθεί.

Ο Β. Πούτιν φέρεται αποφασισμένος μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά να απαντήσει με πλήγματα κατά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα. Να σφίξει τη θηλιά γύρο από το λαιμό του Ρ.Τ. Ερντογάν προκειμένου να διαισθανθεί πώς δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια σε βάρος της Ρωσίας.

Επίθεση χάκερς σε Eλληνικές τράπεζες - Ζήτησαν λίτρα σε bitcoin!

Πληροφορίες που θέλουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να δέχεται επίθεση από χάκερς, κινητοποίησε την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως μεταδίδει το ΒΗΜΑ, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν πληροφορίες ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα δεχόταν επίθεση.
Άμεσα καταρτίστηκε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης καθώς το ενδεχόμενο επιθέσεων λήφθηκε σοβαρά υπ’ όψιν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Συντάξεις: Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας – Ποιοι χάνουν από τις νέες ρυθμίσεις

ΣΤΗ «ΣΕΝΤΡΑ» ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ 35ΕΤΙΑ ΚΑΙ 10.000 ΕΝΣΗΜΑ – ΒΑΡΥΣ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Έως και με 17 επιπλέον έτη εργασίας επιβαρύνονται οι μητέρες με ανήλικα, ενώ οι μεγάλοι χαμένοι από τις νέες ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση είναι και οι άνδρες που μπορούσαν να αποχωρήσουν με 10.000 ένσημα και 35ετία.

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ απο τα tweets Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους» - Διπλά εκτεθειμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός

Οι ξένοι δημοσιογράφοι απορούν πώς ο Τσίπρας, όχι μόνο επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντιπαράθεσης με τον τούρκο ομόλογό του, αλλά στη συνέχεια έσβησε και τις επίμαχες αναρτήσεις - Δείτε τι έγραψαν Bloomberg, Guardian, BBC, Spiegel κ.α.
Με... απορία και έκπληξη καταγράφουν το χθεσινό «επεισόδιο» στο Twitter μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στέκονται μάλιστα σε δύο σημεία: Πρώτον, στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Twitter για να «επιτεθεί» με αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα και δεύτερον ότι προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets μόλις κατάλαβε πως τα πράγματα... σοβάρεψαν!