Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Σοκ στα διεθνή ΜΜΕ απο τα tweets Τσίπρα για τους «νευρικούς πιλότους» - Διπλά εκτεθειμένος ο Έλληνας πρωθυπουργός

Οι ξένοι δημοσιογράφοι απορούν πώς ο Τσίπρας, όχι μόνο επέλεξε αυτόν τον τρόπο αντιπαράθεσης με τον τούρκο ομόλογό του, αλλά στη συνέχεια έσβησε και τις επίμαχες αναρτήσεις - Δείτε τι έγραψαν Bloomberg, Guardian, BBC, Spiegel κ.α.
Με... απορία και έκπληξη καταγράφουν το χθεσινό «επεισόδιο» στο Twitter μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στέκονται μάλιστα σε δύο σημεία: Πρώτον, στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Twitter για να «επιτεθεί» με αυτόν τον τρόπο στην Άγκυρα και δεύτερον ότι προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets μόλις κατάλαβε πως τα πράγματα... σοβάρεψαν!


«Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε λογομαχία μέσω Twitter με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια κίνηση που υπονόμευσε τις προσπάθειες της ΕΕ να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και συνεχίζει: «Η λογομαχία απείλησε να να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής».

Bloomberg: Ο Τσίπρας «πειράζει» την Τουρκία στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ


«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», σχολιάζει η αγγλική εφημερίδα The Guardian. Ο αρθρογράφος επιμένει σε δύο σημεία: Πως το συμβάν θεωρείται «πάρα πολύ ασυνήθιστο» και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets. Στέκεται επίσης στο γεγονός πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στην Σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. «Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», σημειώνει ο Guardian.

Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός «την πέφτει» στον Τούρκο στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός χλευάζει τον Τούρκο ομόλογό του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους σε μια σειρά από απίθανες αναρτήσεις στο Twitter», γράφει την ίδια ώρα η βρετανική Daily Mail η οποία αναφέρεται αναλυτικά στα χθεσινά «τιτιβίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα και στη Daily Mail τα tweet του Τσίπρα



Με ένα αιχμηρό σχόλιο στο Twitter συνόδευσε το δημοσίευμά του για τα tweet του Αλέξη Τσίπρα και το περιοδικό Politico.

«Όταν ο Τσίπρας τρόλαρε τον Νταβούτογλου», έγραψε, σημειώνοντας πως σίγουρα, δεν πρόκειται και για μια από τις καλύτερες στιγμές στο Twitter,

Το σχόλιο του Politico


Στο θέμα αναφέρεται και το BBC, που γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον τούρκο ομόλογό του μέσω Twitter, προκαλώντας την επίπληξή του ως απάντηση». Το δημοσίευμα φιλοξενεί και απόψεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου, που μεταξύ άλλων, γράφουν: «Ο Τσίπρας κάνει επίδειξη των διπλωματικών του ικανοτήτων», «Οι αποψινές ανοησίες του Τσίπρα επισημαίνουν απλώς τον ερασιτεχνισμό του στη διπλωματία και την έλλειψη κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει σχέδιο», ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «επικοινωνιακή καταστροφή».

BBC: Ο Τσίπρας ξεσπάει στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκία


Δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ κατακεραύνωσαν μέσω του Twitter τους τις κινήσεις του πρωθυπουργού, με τον Ντάνι Κεμπ του Γαλλικού Πρακτορείου να γράφει για «απίστευτη σειρά tweets από τον Έλληνα πρωθυπουργό», αλλά και τον Μάθιου βον Ροχ του Spiegel που εξεπλάγη όταν τα tweets σβήστηκαν!

«Απίστευτη σειρά tweets από τον Τσίπρα στον τούρκο πρωθυπουργό», γράφει ο δημοσιογράφος του AFP


«Περίεργο. Τα tweets διεγράφησαν», σημειώνει ο δημοσιογράφος του Spiegel και ριτουιτάρει ο επίσημος λογαριασμός του γερμανικού περιοδικού


Στο θέμα αναφέρονται μέσα ενημέρωσης και πέραν του Ατλαντικού, όπως το δίκτυο CBC, αλλά και ρωσικά μίντια, που αν και «επαινούν» τον Τσίπρα για την «επίθεση» στην Άγκυρα, σημειώνουν με έκπληξη και απορία πως για «αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής» οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν.

Θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ η επίθεση Τσίπρα στον Νταβούτογλου
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου