Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Προπύργιο Ελληνισμού η Θράκη

Του Ν. Λυγερού


Όσο και να αδιαφορεί η Ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός προσέχει τη Θράκη και τη θεωρεί ως προπύργιο του Ελληνισμού. Εδώ και αιώνες φυλάει τα όρια της Ευρώπης. Και γι’ αυτό το λόγο ο Ελληνισμός είναι και αιχμή του δόρατος. Έτσι η ανάπτυξη και η καινοτομία, θα παίξουν απαραίτητα ένα ρόλο στη Θράκη. Διότι όλη η Ευρώπη με τα προγράμματά της ξέρει πού είναι τα απαραίτητα όρια. Έτσι υπάρχει μια ενίσχυση της βυζαντινής ύπαρξης της Ελλάδας. Και δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε όσο δεν είμαστε στο άγγιγμα των δύο θαλασσών, γιατί δεν αφήνουμε ποτέ τους δικούς μας πίσω. Σε αυτό το πλαίσιο, ο δημογραφικός παράγοντας είναι όντως σημαντικός, αφού δεν επαρκεί να δηλώνουμε ότι αγαπάμε από μακρυά αλλά να στεκόμαστε και στο πλάι για να αποδείξουμε ότι είμαστε μαζί.

O Ν. Λυγερός στην εκπομπή 'ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ' (Βίντεο)

O Ν. Λυγερός στην εκπομπή 
'ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ'
 του Θ. Γκόρδη, 
09/06/2014

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Συνθήκη Λωζάννης "(Βίντεο)


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Συνθήκη Λωζάννης ". 
Φέρρες, 10/06/2014

H ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ…!


aaa-greece


Του Αθανασόπουλου Περικλή

Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας;
Tην πλήρη απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,
Την υποβάθμιση της παιδείας.
Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας.
Την επιβολή περίπου 80 νέων φόρων με στόχο την φτωχοποίηση των Ελλήνων.
Την νομιμοποίηση των 2.000.000 λαθρομεταναστών.

Ο "θυμός" του ηφαιστείου της Αίτνας ενεργοποιήθηκε(Βίντεο)

Για μία ακόμα φορά ξύπνησε το ηφαίστειο της Αίτνας στην Σικελία της Ιταλίας, δίνοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα από την εκτόξευση λάβας και τέφρας.
Ο ουρανός καλύφθηκε με πυκνούς καπνούς, ενώ για την αποφυγή εκτόξευσης ηφαιστειακής τέφρας στα αεροσκάφη, το αεροδρόμιο της Φοντάνα ρόσα έδωσε εντολή επαναπρογραμματισμού των πτήσεων.

Κύπρος: Τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις μέχρι το φθινόπωρο

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι γεωτρύπανο από τη Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9, στα οποία δικαίωμα έρευνας έχει η ιταλο-κορεατική κοινοπραξία Εni-Kogas.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι οι δραστηριότητες της Noble στο τεμάχιο 12 αφορούν ένα νέο ερευνητικό κοίτασμα, ενώ για το πρόγραμμα της ΤΟΤΑL στα τεμάχια 10 και 11, είπε πως το χρονοδιάγραμμα αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Σοκ στην Ιταλία: Δολοφόνησε τη γυναίκα και τα παιδιά του για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ (Εικόνες)

Το περασμένο Σάββατο, ένας Ιταλός ηλικίας τριάντα ενός ετών μαχαίρωσε τα δύο του παιδιά και την γυναίκα του και εν συνεχεία πήγε σε ένα καφέ-μπαρ με ένα φίλο και παρακολούθησε τον αγώνα Αγγλία- Ιταλία.
Ο δολοφόνος, Κάρλο Λίσι ζούσε με την οικογένειά του σε προάστιο του Μιλάνου και είναι χειριστής ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Απίστευτο! 85 στους 100 άνεργους δεν παίρνουν επίδομα!

Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και θα δίνονται μέσω ΟΓΑ από 1ης Ιουλίου .
Μόνοι οι 150.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι από το ένα εκατομμύριο λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Όπως είπε, μιλώντας στο "Mega", δεν αρχίζουν καινούργια προγράμματα για τους ανέργους, καθώς δεν απορροφώνται τα κονδύλια από τα προηγούμενα προγράμματα.

Βρυξέλλες: Εκπληρώστε 12 προαπαιτούμενα, για να πάρετε δύο δόσεις

Αξιωματούχος της ευρωζώνης προειδοποιεί ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα ξεκινήσει, εάν προηγουμένως η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές - «Η παραίτηση του κ. Θεοχάρη δεν ήρθε την κατάλληλη στιγμή» - Τον Ιούλιο αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα.«Ηχηρό»... καμπανάκι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται σήμερα να ταράξει τα νερά στην Αθήνα, την ώρα που η νέα κυβέρνηση όχι μόνο προσπαθεί να βρει τον κοινό βηματισμό της, μετά τον ανασχηματισμό, αλλά ταλανίζεται και από εσωτερικές έριδες, αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Βόμβα» για τη δημόσια υγεία η σκόνη από την Αφρική

«Βόμβα» για τη δημόσια υγεία η σκόνη από την Αφρική
Στοιχεία σοκ από τις έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων -Αναπνέουμε σε μεγάλες ποσότητες μόλυβδο, ψευδάργυρο, χρώμιο, βανάδιο, αρσενικό και νικέλιο

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέες έρευνες, τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επιστημόνων, για τις ουσίες που εντοπίζονται στη σκόνη από την Αφρική, η οποία «σκεπάζει» τη χώρα μας.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει εντοπιστεί μία ολόκληρη λίστα από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα, τα οποία, μάλιστα, παρουσιάζονται σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που εκτιμούσαν.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street

Dow16.788,6312,89 0,08%  



  Nasdaq4.310,6513,02 0,30%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με εναλλαγές προσήμου συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές "ζυγίζουν" την κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ, την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε περισσότερους από 279 του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και κατέστρεψε πάνω από 50 οχήματα σε επιθέσεις στις θέσεις των ανταρτών.

Το σαββατοκύριακο οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ κατέλαβαν και άλλες πόλεις στα βόρεια της χώρας, ενώ ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν 1.700 σιίτες στρατιώτες στο Τικρίτ προκαλώντας σοκ στη διεθνή κοινότητα.

Στις ΗΠΑ, τα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των επενδυτών.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Απρίλιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας στο μεταξύ αυξήθηκε κατά 0,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 79,1% τον Μάιο.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση 0,5% της βιομηχανικής παραγωγής, με την ικανότητα να διαμορφώνεται στο 78,9%.

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Δευτέρας.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 3,26% και έκλεισε στις 116,81 μονάδες, ενώ με άνοδο 1,84% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 55,43 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 259.166,53 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση πτώσης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Βασίλη Γεώργα 
Aπό το capital.gr

Παραδομένο στη δύναμη της αδράνειας ήταν σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να κυριαρχεί στις συναλλαγές και τον τζίρο να προσγειώνεται απότομα στα 92 εκατ. ευρώ.

Οι δημοπρασίες στο τέλος της συνεδρίασης έκαναν τη διαφορά καθώς μετέτρεψαν μια μάλλον αδιάφορη 6ώρη παρτίδα μεταξύ αγοραστών - πωλητών, σε καθαρή επικράτηση των δεύτερων, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, κλείνοντας στις 1.262,31 μονάδες (- 0,66%) παρότι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε θετικό πρόσημο.