Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κύπρος: Τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις μέχρι το φθινόπωρο

Ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι γεωτρύπανο από τη Μοζαμβίκη θα πραγματοποιήσει τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9, στα οποία δικαίωμα έρευνας έχει η ιταλο-κορεατική κοινοπραξία Εni-Kogas.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι οι δραστηριότητες της Noble στο τεμάχιο 12 αφορούν ένα νέο ερευνητικό κοίτασμα, ενώ για το πρόγραμμα της ΤΟΤΑL στα τεμάχια 10 και 11, είπε πως το χρονοδιάγραμμα αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.
Ο κύπριος υπουργός δήλωσε πως αυτό που συζητά η Λευκωσία με την ΕΝΙ είναι να υπάρξει ευελιξία, ώστε σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτάσματος να προχωρεί η επιβεβαιωτική γεώτρηση νωρίτερα, «ούτως ώστε να μπορούμε να βρούμε το βέλτιστο τρόπο εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου το συντομότερο δυνατόν».
 
Για τις επαφές με τη Deutsche Bank, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είναι συνεχείς, είτε στην Κύπρο, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, «ώστε να μπορέσουμε να ξέρουμε ποιες είναι οι προϋποθέσεις για χρηματοδότηση του τερματικού, εφόσον βρεθούν επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου και να ακούσουν και εκείνοι τους δικούς μας σχεδιασμούς και το πώς προχωράμε».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου