Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Από το στρατηγικό μείγμα στο ενεργειακό μείγμα

Του Ν. Λυγερού


Στη στρατηγική διαχείριση χρησιμοποιούμε συχνά το νοητικό σχήμα του στρατηγικού μείγματος, το οποίο συνδυάζει στρατηγικές διαφορετικές που συγκλίνουν προς τον ίδιο στόχο. Με αυτόν τον τρόπο οι φαινομενικά διαφορετικές στρατηγικές έχουν ουσιαστικά τον ίδιο στρατηγικό στόχο. Αν εφαρμόσουμε αυτό το νοητικό σχήμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέπουμε ότι όντως μπορεί να λειτουργήσει σε στρατηγικό επίπεδο, αλλά και σε ενεργειακό επίπεδο. Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναδεικνύει αυτό το σχήμα. Η διαχείριση των ΑΟΖ παραμένει εξ αρχής σ’ ένα κρατικό πλαίσιο δίχως αρμοδιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως η τελευταία μπορεί να καθοδηγήσει τα κράτη-μέλη για να περάσουν σε μια φάση συντονισμού για να πετύχουν το επόμενο βήμα, το οποίο είναι ενεργειακό.

Ο Τσίπρας μπέρδεψε τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ(Βίντεο)

Τη διάσημη συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με το τοπ μόντελ Ναόμι Κάμπελ μπέρδεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα κατά την ομιλία του σε επίσημη εκδήλωση. Ηταν κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ μαζί με τον Σλάβοι Ζίζεκ (κατά την οποία έγινε και η «διάσημη» δήλωση του σλοβένου φιλοσόφου για τα γκούλαγκ) κατά την οποία ο κ. Τσίπρας υπέπεσε στο γλωσσικό ολίσθημα να κάνει τη συγγραφέα... μοντέλο.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ήταν άτυχος καθώς μέσα σε λίγες ημέρες έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με το λάθος του. Η Ναόμι Κλάιν βρίσκεται στην Αθήνα και χθες συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα για να του πάρει συνέντευξη στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ.

Σεισμός-τέρας 8,2 Ρίχτερ στη Ρωσία...Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι την Ιαπωνία!!!(Βίντεο)

Ισχυρή σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής  σε υποθαλάσσια περιοχή, ανοιχτά της Καμτσάκα, κοντά στη ρωσική άπω ανατολή Σακχαλίν. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής ζημιές ή θύματα

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε βάθος 620 χλμ. στην Οχοτσκική Θάλασσα, 390 χλμ. δυτικά της πλησιέστερης πόλης, του Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Οι ρωσικέςαρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήραν την προειδοποίηση.

Economist: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες «υπνοβατούν προς το γκρεμό»

Ως υπνοβάτες που βαδίζουν προς το γκρεμό παρουσιάζει τους Ευρωπαίους ηγέτες το περιοδικό «Economist» σε ένα σαρκαστικό εξώφυλλο και ένα έντονα επικριτικό δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για έλλειψη πολιτικής βούλησης και κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης.

Εμπνευσμένο από την αφίσα της κινηματογραφικής ταινίας «The Sleepwalkers» το «Economist» κατηγορεί τους ηγέτες της Ε.Ε. για καταστροφική απραξία και τους καλεί να «ταρακουνηθούν» και να «βγουν από τον λήθαργό τους».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει «όχι» στο «κούρεμα» των καταθέσεων

Αντίθετοι εμφανίζονται οι ευρωβουλευτές στη γερμανική πρόταση για ανάληψη του κόστους τράπεζας που βρίσκεται σε εκκαθάριση.

Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να υποστηρίξει ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποτελούν την έσχατη λύση στην ανάληψη του κόστους μιας τράπεζας, μια πρόταση στην οποία συμφώνησε η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της Ευρωβουλής με μεγάλη πλειοψηφία.

Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται η Γερμανία η οποία εμπλέκει σχεδόν εξ αρχής τους ανασφάλιστους καταθέτες, επιμένοντας στο ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) θα πρέπει να επεμβαίνει τελευταίος, αφού προηγηθούν οι ανασφάλιστοι καταθέτες.

Ακόμα δεν έχει ανοίξει το Taxisnet

Με μπόλικο "σασπένς" ξεκινά από σήμερα η … περιπέτεια της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για 6 εκατομμύρια φορολογουμένους, αλλά και με προβλήματα...

Ενα από αυτά είναι πάντως πως ενώ κοντεύει μεσημέρι η εφαρμογή του TAXIS NET δεχει ανοίξει ακόμη. Αντίθετα όποις μπαίνει στην ιστοσελίδα διαβάζει ότι η σχετική διαδικασία υποβολής των δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει.

Στο Taxisnet από σήμερα θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τους κωδικούς και το περιβάλλον των δηλώσεων οι πάνω από 1 εκατομμύριο  «νεοφώτιστοι» που απέκτησαν για πρώτη φορά τον ειδικό κλειδάριθμο, ενώ δεν υπέβαλαν ποτέ ως τώρα δήλωση ή την κατέθεταν χειρόγραφη στην εφορία ή στα ΕΛΤΑ.

Ισλαμιστές έκαναν χρήση χημικών όπλων στο Χαλέπι!

Ισλαμιστές έκαναν χρήση χημικών όπλων στο Χαλέπι!
Αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων από τους ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς στη Συρία προσκόμισε στον ΟΗΕ ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, οι οποίοι βρίσκονταν σε δημοσιογραφική αποστολή στη Συρία.

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι έχουν στα χέρια τους βίντεο και μαρτυρίες αμάχων και αυτοπτών μαρτύρων ότι στις 19 Μαρτίου οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην περιοχή του Χαλεπίου. Την ύπαρξη των στοιχείων αυτών επιβεβαίωσε και ο ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Anastasia Popova, εκτός από το βίντεο υπάρχουν μαρτυρίες γιατρών, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι υπήρξαν νεκροί πολίτες και τραυματίες από τα χημικά όπλα. Επίσης, υπάρχουν αντίστοιχες δηλώσεις από ειδικούς του πανεπιστημίου του Χαλεπίου.

Επίδειξη δύναμης από Σαμαρά σε Βενιζέλο- Κουβέλη

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ιδιαίτερα ισχυρός αισθάνεται ο Πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες μετρήσεις αλλά και με τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πολιτικού κλίματος που ενισχύει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό.
Γνωρίζει επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ, μπορεί φαινομενικά να αντέχει και να μετρά ελαφρές σχετικά απώλειες, αλλά δεν διαθέτει μία σταθερή και συμπαγή εκλογική βάση που θα της δώσει ασφάλεια. Αντίθετα, το Μαξίμου, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαρκή φθίνουσα και καθοδική πορεία με απρόβλεπτη κατάληξη.
Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του κ.Ρουπακιώτη έχει λανθασμένη στόχευση και αν τελικά εισαχθεί στη Βουλή και ψηφιστεί τότε είναι βέβαιο .άτι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή.

Όχι στην κλήση του Κ. Σημίτη – Αποχώρησε από τη δίκη ο Άκης

Όχι στην κλήση του Κ. Σημίτη – Αποχώρησε από τη δίκη ο Άκης
-Οι δικαστές επιφυλάχτηκαν να γίνει δεκτό το αίτημα στο μέλλον-«Δεν θα μείνω θεατής» δήλωσε οργισμένος ο κ. Τσοχατζόπουλος
Να μην έρθει "εδώ και τώρα" να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης όπως ζητούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο.
Ωστόσο, οι δικαστές  επιφυλάχτηκαν όπως και την πρώτη φορά πως αν στο μέλλον κριθεί αναγκαίο να καταθέσουν μάρτυρες πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ τότε να γίνει δεκτό το εν λόγω αίτημα.
Επιπλέον το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και για την αξιολόγηση εγγράφων που έρχονται στο δικαστήριο και αφορούν στη ροή μαύρου χρήματος.
Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι του πρώην υπουργού επανέφεραν το αίτημα για εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την παρουσία τους ως το "μαύρο κουτί της υπόθεσης".

Το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα:Ισπανικό τραγούδι όπου όλες οι λέξεις είναι… Ελληνικές!!!(Βίντεο)


Από το mavroseolous

Εκπληκτικό τραγούδι στα ισπανικά όπου όλες οι λέξεις είναι ελληνικές.

Μόνο το ρεφρέν είναι στα ισπανικά, το οποίο μεταφράζεται ως εξής:

'Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό δακρύβρεχτο πού τρέχει στις φλέβες μου. Αυτό είναι το τελευταίο μου ταγκό στην Αθήνα. Ταγκό γαμημένο πού τρέχει στις φλέβες μου'.

Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή 'Ελληνοφρένεια', ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο ´Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα'.

Η απατη του Λονδίνου και το στημένο σκηνικό μιας δολοφονίας!-Boston Truth Revealed


 Σχόλιο από ΑLEXANDER



Δείτε τις 2 αναρτήσεις από τις σφαγές σε Λονδίνο και Βοστόνη.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Μα γιατί δεν φτιάχνουν μια κινηματογραφική εταιρία με το όνομα " Σας τρομοκρατούμε για να μας πουλήσετε της ελευθέριες σας" .

Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία: Τι πρέπει να ξέρουμε

Από το oikologicarodiaka
Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αποτελείται από κύματα που στην πλειονότητά τους είναι αόρατα. Από την ακτινοβολία αυτή, μόνο ένα μικρό τμήμα της μπορεί να εντοπισθεί από το ανθρώπινο μάτι και αποτελεί το ορατό φως που παράγει τα διάφορα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
•Την ιονίζουσα ακτινοβολία που περιλαμβάνει την κοσμική ακτινοβολία, τις ακτίνες Χ και τις ακτινοβολίες α, β και γ ραδιενεργού διάσπασης. Χαρακτηρίζεται με τον όρο «ιονίζουσα», διότι προκαλεί ιονισμό της ύλης, δηλαδή το φωτόνιό της διαθέτει τέτοια ενέργεια, ώστε μπορεί να εκδιώξει ένα ηλεκτρόνιο από ένα άτομο της ύλης. Η ακτινοβολία αυτή μπορεί να προκαλέσει άμεση βλάβη στη βιολογική ύλη και συγκεκριμένα στο DNA των κυττάρων.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΦΩΤΙΑ!!!!!! ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ 1εκ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΡΕΤΖΕΠ-ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ!!!!!!!!!!

Από το eleusisdiagoridon

 ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!!!!!

 Μετά από επιτόπια ερευνα στο τζαμι από μέλη του συλλόγου και τον ερευνητή κ Βλάχο σήμερα  διαπιστώθηκε πως το τέμενος ίσως να καταπατά αρχαιοελληνικό ναό.

Ως γνωστό το μουσουλμανικό τέμενος καταπατά πρώην εκκλησια του άι Νικόλα όμως σχεδόν όλες οι {βασιλικές} που χτίστηκαν στα βυζαντινά χρονια καταπατούν αρχαιοελληνικούς ναούς.
Συλλέξαμε αρκετές φωτογραφίες στοιχεια  ,και τα παραδίδουμε στον Ροδιακό λαό και συνάμα στο πανελλήνιο.

Οι φωτογραφίες που συλλέξαμε αποδεικνύουν την ύπαρξη του ελληνικού ναού!!!!!!!

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακα

Η χρήση των βοτάνων ως φαρμάκων έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν και ξεκινά μαζί με την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Πρόκειται μάλιστα για μια πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν η φαρμακοβιομηχανία άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τη βαλεριάνα, την μπελαντόνα, τη μαντζουράνα και πολλά άλλα βότανα,
που όμως τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να ξανακερδίζουν το ενδιαφέρον, όχι μόνο των απλών ανθρώπων, αλλά και των επιστημόνων, που αναζητούν τις θεραπευτικές τους δυνάμεις που είχαν επισημάνει τόσο οι αρχαίοι Έλληνες όσο και πολλοί γιατροί αργότερα.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ.. ΕΝΝΟΟΥΜΕ AYTO!!! ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΗΣ NASA!(Βίντεο)

Όλοι θα έχετε δει σίγουρα το βίντεο στο Youtube "Nasa Anomalies Captured by Camera". O χρήστης που το έφτιαξε, από πραγματικές βιντεοσκοπημένες εικόνες της ΝASAβγάζει στο διαδίκτυο το 2ο Μέρος. Το βίντεο είναι επικό και αν υπάρχει κάποιος κολημμένος φίλος σας εγωκεντρικός που αμφισβητεί την εξωγήινη ζωή τότε είναι η κατάλληλη ευκαιρία να του το στείλεται με email να ξεστραβωθεί λίγακι.

Περιέχει ζωντανές ηχογραφίσεις από τους αστρονάυτες και φυσικά τίποτα από αυτά που θα παρακολουθήσετε δεν είναι Photoshop.

Επιπλέον θα ακούσετε και τον πρώην αστροναύτη Dr. Edgar Mitchell που μιλάει ανοιχτά για επαφές σε διαστημικές αποστολές και άλλα! (αμέσως μετά: Ποιός είναι ο Dr. Edgar Mitchell;;;)

Παγκόσμιοι δολοφόνοι! Το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της Monsanto προκάλεσε όγκους και καταστροφές οργάνων σε πειραματόζωα!

Φρίκη και μόνο φρίκη από τα αποτελέσματα έρευνας για το καλαμπόκι
της “πράσινης” Monsanto μετά από εργαστηριακή έρευνα που έγινε στην Γαλλία...

Οι Γάλλοι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εταιρείας για να δουν τις επιπτώσεις που θα είχαν ποντίκια και χοιρίδια τρεφόμενα με αυτό.

Τα δύστυχα ζώα στην... κυριολεξία καταστράφηκαν οργανικά, αφού εκτός από τους όγκους, υπέστησαν μη αναστρέψιμες βλάβες στα νεφρά αλλά και στο συκώτι.

Χημικοί ουρανοί - NWO - Τι δεν καταλαβαίνεις;(Βίντεο)

Μερικά τυχαία βίντεο που ξεσκεπάζουν πλήρως την προπαγάνδα των ΜΜΕ περί φανταστικών ''θεωριών συνωμοσιολογίας'' με εμφανή χειραγώγηση του κλίματος με βαρέα μέταλλα και άλλα...

Κύριε Θεοδωράκη και λοιποί... παγάκια είναι και αυτά;
Τα ψέμματα τελειώσανε κύριοι ...

20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!

Φρντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα.
Προσωπική Φροντίδα
1. Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα
Μια πάστα από μαγειρική σόδα και 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση απέναντι στην οδοντόκρεμα του εμπορίου!

Έρχεται μαγνητική καταιγίδα!

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι επιστήμονες για τη μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας στα τέλη Μαΐου, συγκεκριμένα στις 28 του μήνα. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για προβλήματα τόσο στις τηλεπικοινωνίες όσο και στην ανθρώπινη υγεία κια συμπεριφορά.
Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Νίκο Κατσαρό «είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες, να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις,παρεμβολές στη ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας,προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων,και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια».

Οριακή άνοδος στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακή άνοδο πραγματοποιείται η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στις 13:05 οριακά κέρδη σε ποσοστό 0,08%, ανερχόμενος στις 97,8 μονάδες.
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 40,18 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,30%.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €11.971 με τις συναλλαγές να φθάνουν στις 21.
Σε σχέση με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ανοδικά κινούνται η Κύρια Αγορά και οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,08%.

Σταθεροποιητική εικόνα στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Ασταθής είναι η κίνηση του Γενικού Δέικτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Παρασκευή, μετά από αθροιστικές απώλειες 9,9% σε τέσσερις συνεδριάσεις.

Η εικόνα είμαι μικτή στον FTSΕ25, όπου ξεχωρίζουν τα κέρδη 3,99% και 2,97% των Alpha Bank και Coca-Cola HBC.

Στον αντίποδα βρίσκεται η Eurobank με απώλειες έως και 23,70% νωρίτερα, εξανεμίζοντας κέρδη 13,26%. Ακολουθεί η Τρ. Πειραιώς με απώλειες 9,06% στα 0,291 ευρώ και η Βιοχάλκο που υποχωρεί 6,34% στα 5,02 ευρώ.