Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Αντιστράτηγος Νικόλαος Κατούντας: Ο Αχαιός Σταυραετός των Καταδρομών – Ο επικός του αγώνας στη μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του ’74

Ποιό ήταν το Λιοντάρι της Κερύνειας?

Γεννήθηκε στη Πάτρα το 1943.
Ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τοποθετήθηκε στις Καταδρομές (ΛΟΚ) και εκπαιδεύτηκε ως αλεξιπτωτιστής, βατραχάνθρωπος και χιονοδρόμος.
Υπήρξε κορυφαία ηρωική μορφή της μάχης της Κερύνειας και χαρακτηρίσθηκε για την γενναιότητα του και την αυτοθυσία του, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr.
Ως διοικητής του 31ου Λ. Κ. της 33ης Μ. Κ., πολέμησε στον Άγιο Ιλαρίωνα και Αγ. Γεώργιο της Κερύνειας τον Ιούλιο του 1974 και αντιμετώπισε μαζί με τους στρατιώτες του το μεγαλύτερο καίριο βάρος των Τούρκων εισβολέων.

«Τελεσίγραφο» ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν ξεκινήσετε «επιχείρηση» εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!

Άστραψε και βρόντηξε ο Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.Το μήνυμα του ήταν ξεκάθαρο και σαφές: Αν ξεκινήσετε επιχείρηση εναντίον των Κούρδων θα σας χτυπήσουμε!


Την έντονη απογοήτευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει και να παραλάβει το ρωσικό σύστημα S-400 εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε αδιέξοδο η Τουρκία - Η Κύπρος δίνει άδειες εκμετάλλευσης για το κοίτασμα «Αφροδίτη»

Το  υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου αναμένεται να εκδώσει άδειες εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Αφροδίτη, ανέφερε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Λακκοτρύπης.
Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή και το πραξικόπημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός είπε πως
«σ’ ότι αφορά τις συμφωνίες με τις εταιρείες TOTAL και ENI, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο

Συγκλονιστικό βίντεο: Το Μάτι και η Κινέττα, λίγες ώρες πριν την καταστροφή και αμέσως μετά - ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΤΟΠΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Η 23η Ιουλίου 2018 έχει ήδη καταγραφεί ως η πιο μαύρη ημέρα της σύγχρονης ιστορίας στην Ελλάδα. Δύο πυρκαγιές, ξεσπούν η μια μετά την άλλη. Πρώτα στην Κινέττα, η οποία καίει περιουσίες, αλλά ευτυχώς δεν κοστίζει ανθρώπινες ζωές. Λίγη ώρα αργότερα, ξεσπά μια νέα εστία φωτιάς, στην ανατολική Αττική. Το Μάτι, νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 παραδίδεται στις φλόγες. 101 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.

Η ανείπωτη τραγωδία αποκαλύπτει την παράλυση της κρατικής μηχανής.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να ανακοινώσει κυρώσεις σε βάρος του Ιράν - Στα χέρια της Τεχεράνης ένα βρετανικό δεξαμενόπλοιο στον Κόλπο

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης καταρτίζουν σχεδιασμούς για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν μετά τη σύλληψη από τις αρχές της ισλαμικής δημοκρατίας ενός δεξαμενόπλοιου υπό βρετανική σημαία στον Κόλπο, έγραψε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να αναγγείλει σήμερα διπλωματικά και οικονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού παγώματος ιρανικών πόρων, σε αντίποινα για το επεισόδιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τέλεγκραφ.