Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Αποκρυπτογραφήθηκαν τα μυστικά του δίσκου της Φαιστού (Βίντεο - Φωτο)

Ο Δίσκος της Φαιστού, που χρονολογείται πιθανόν στον 17ο αι. π. Χ., αποκαλύπτει σταδιακά τα μυστικά του.
Ο γλωσσολόγος Δρ. Γκάρεθ Όουενς, που εδώ και 30 χρόνια ζει στην Κρήτη (τα 25 εργάζεται στο ΤΕΙ Κρήτης και τα 10 τελευταία ως συντονιστής του προγράμματος Erasmus+), έχει αφιερώσει τον ερευνητικό χρόνο του στην ερμηνεία του δίσκου. Μάλιστα, σε συνεργασία με τον καθηγητή Φωνητικής στην Οξφόρδη, Τζον Κόουλμαν, έχει προχωρήσει στην «ανάγνωση» του δίσκου σε ποσοστό 99%.

Εντοπίστηκε στη ζούγκλα της Γουατεμάλα «μεγαλούπολη» των Μάγια - Θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων

Υπολογίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή κατοικούσαν τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια άνθρωποι - Εντοπίστηκαν χιλιάδες οικισμοί, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής
Ερευνητές χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε στη Συρία - Νεκρός ο πιλότος - Το Sukhoi συνετρίβη στην επαρχία Ιντλίμπ (Βίντεο)

Ο κυβερνήτης του σκοτώθηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές - Σκληρά αντίποινα από τη Μόσχα που «σφυροκοπά» με πυραύλους την περιοχή - Νεκροί 40 τρομοκράτες
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τζιχαντιστές ενώ πετούσε πάνω από την επαρχία Ιντλίμπ στη βόρεια Συρία, μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο πιλότος του Sukhoi 25 κατάφερε να ενεργοποιήσει το κάθισμα εκτίναξης και εγκατέλειψε το μαχητικό πριν συντριβεί. Ωστόσο στο έδαφος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης με τους τζιχαντιστές.

Συλλαλητήρια και Δημοσκοπήσεις - Στρατηγικές παρατηρήσεις περί γενικόλογης αναφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο Χάγης

Συλλαλητήρια και Δημοσκοπήσεις
Του Ν. Λυγερού

Έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε την εξέλιξη που έχει προκαλέσει το ιστορικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στην αντίληψη του ελληνικού λαού αλλά και των κομμάτων. Ενώ αρχικά έλεγαν όλοι οι θεσμοί ότι δεν έχει αξία ούτε σημασία, είδαμε ότι σιγά σιγά άρχισαν τις διορθωτικές κινήσεις. Και το ίδιο έκανε και η Εκκλησία αφού δεν είχε πια την πίεση που της ασκήθηκε. Τώρα που άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα, περάσαμε σε μια άλλη φάση αφού το γεγονός δημιούργησε κοινωνικό φαινόμενο. Δεν εξετάζουν πια μόνο το μέγεθος του Συλλαλητηρίου αλλά τις επεκτάσεις του. Έτσι βλέπουμε τώρα δημοσκοπήσεις που αναλύουν την αποδοχή αλλά και την παράμετρο ενός μελλοντικού δημοψηφίσματος.

Τα προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου - Ο λαός του Συλλαλητηρίου

Τα προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου
Του Ν. Λυγερού

Τα προβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχονται ουσιαστικά από το γεγονός ότι η εσωτερική προπαγάνδα τα έβαλε με τους Ευρωπαίους λες και ήταν αυτοί υπεύθυνοι για τους λαθρομετανάστες που ήθελαν να μπουν στη χώρα. Σιγά σιγά βλέπουμε ότι η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική αφού είναι οι ίδιοι οι κρατικοί θεσμοί σε σχέση με τον εργασιακό τομέα που άνοιξαν την πόρτα σε μια κατάσταση που δύσκολα ελέγχεται. Επίσης επειδή οι υποστηρικτές της εξόδου έλεγαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πάρει πίσω χρήματα που τους άρπαξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τώρα δυσκολεύονται να δώσουν εξηγήσεις στους ψηφοφόρους αφού τελικά είναι αυτό που θα πληρώσει το κόστος της αποχώρησης.

ΑΟΖ και το παράδειγμα της Αιγύπτου - Το Συλλαλητήριο της Αθήνας δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό

ΑΟΖ και το παράδειγμα της Αιγύπτου
Του Ν. Λυγερού


Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει τα οφέλη της ελληνικής ΑΟΖ παρόλο που βλέπουν τις δυναμικές εξελίξεις της κυπριακής ΑΟΖ, υπάρχει και το παράδειγμα της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος έχει υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Κύπρο το 2003 και την ενίσχυσε το 2012. Άλλωστε με την Αίγυπτο και την Κύπρο συζητούμε τώρα για τριπλή συμφωνία οριοθέτησης ή ακριβέστερα για τρεις διπλές συμφωνίες. Το 2015 η Αίγυπτος χάρη στη πετρελαϊκή εταιρία Eni ανακάλυψε το κοίτασμα Ζορ στην ΑΟΖ στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ.