Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η τόσο σύγχρονη αρχαία Ελληνική ιατρική

Αφωνος μένει σε πολλά σημεία και ο επισκέπτης της άκρως ενδιαφέρουσας έκθεσης «Ιασις: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Ομηρο στον Γαληνό» η οποία φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ως τα τέλη Μαΐου παρουσιάζοντας την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών και εξετάζοντας τη μετάβαση από τη μαγικοθρησκευτική θεραπεία στην ορθολογική επιστημονική ιατρική σε μια περίοδο που καλύπτει περίπου 1.500 έτη – από το 1200 π.Χ ως και τον 3ο μ.Χ. αιώνα.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!! Ο 29χρονος Νίκος Λούλης αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας

Πιστός στην ευεργεσία που είναι ταυτισμένη με την Ήπειρο της προσφοράς, ο 29χρονος Νίκος Λούλης (γιος του Κώστα Λούλη), που αποτελεί την 7η γενιά μυλωνάδων, καταγόμενος από την Αετορράχη Κατσανοχωρίων, αναλαμβάνει με δικά του έξοδα την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μύλοι Λούλη Α.Ε." που διαπρέπει σήμερα επιχειρηματικά σε ολόκληρο τον κόσμο, ήδη επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη και του γνωστοποίησε την πρόθεση της οικογένειας Λούλη. Όπως χαρακτηριστικά του ανέφερε, οι πρόγονοί του χρηματοδότητσαν κατά το παρελθόν δύο φορές την κατασκευή του γεφυριού και γι' αυτό και για τον ίδιο, πρέφτει βαρύ το φορτίο της προσφοράς για την αναστήλωσή του. Η ιστορία των Μύλων Λούλη ξεκινά τον 18ο αιώνα όταν το 1782 ο Ζώης Λούλης εγκαθίσταται στην Αετοράχη Ιωαννίνων και κτίζει έναν μικρό πετρόμυλο.

Ξενάγηση του Ν. Λυγερού στη Marex Subsea Welds(Βίντεο)



Ξενάγηση του Ν. Λυγερού 
στη Marex Subsea Welds.
 02/02/2015

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 στο ράδιο Alpha, 
02/02/2015 

ΒΟΜΒΑ: Ο Β.Πούτιν δίνει 10 δισ. δολάρια εδώ και τώρα στην Ελλάδα!

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικής ιστοσελίδας. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.

Ο Α.Τσίπρας σε τουρκικά ΜΜΕ: "Δεν μπορούμε να μιλάμε για σχέσεις με την Τουρκία όσο ισχύει το casus belli"

Ζήτημα σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου από την Τουρκία θέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ». Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, επίσης, σε ζητήματα όπως οι σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ και οι ιδιωτικοποιήσεις.
 
Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας για «έντονες ανησυχίες στην Ευρώπη» μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Δεν συμμερίζομαι την άποψή σας για ανησυχίες στην Ευρώπη».

Ο Σ. Mπερλουσκόνι συμφωνεί με τον Α. Τσίπρα για τη λιτότητα - «Είναι φανερό πως δεν λειτουργεί και δεν φέρνει αποτέλεσμα»

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε έναν νέο υπερασπιστή των απόψεών του για τη λιτότητα και αυτός δεν είναι άλλος από τον «καβαλιέρε», Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ansa ο ηγέτης της κεντροδεξιάς πτέρυγας στην Ιταλία τόνισε πως συμφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα λέει για τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η ΕΕ.

Η L' Echo αποκαλύπτει: Γιατί οι νέοι Έλληνες πολιτικοί δεν φορούν γραβάτες...Και για αυτό ευθύνεται η... Μέρκελ

Σύμφωνα με τον σκιτσογράφο, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φορούν γραβάτες για να μην μπορεί η Γερμανίδα Καγκελάριος να τους τραβήξει από αυτές
«Γιατί οι νέοι Έλληνες πολιτικοί δεν φορούν γραβάτες», διερωτώνται τις τελευταίες ημέρες πολλά διεθνή ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να αναλύσουν το προφίλ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και σχολιάζοντας τις στυλιστικές επιλογές των νέων υπουργών, όπως του Γιάνη Βαρουφάκη.

Καμμένος: «Οχι» σε ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς

«Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει» είπε
Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ως κόμμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Πάνος Καμμένος.


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει», δίνοντας το στίγμα του κόμματος.

LE MONDE: ΤΡΟΙΚΑ, ΤΕΛΟΣ!

Le Monde: Τρόικα, τέλος!
Χθες, 2 Φεβρουαρίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωνε ότι «μελλοντικά» είναι ανοικτό το ενδεχόμενο «αντικατάστασης» της τρόικας, αλλά αρνήθηκε την ύπαρξη συγκεκριμένων σκέψεων για την μορφή που θα λάβει στο μέλλον η «δομή» που θα αναλάβει να εποπτεύει την παροχή διεθνούς βοήθειας στην Ελλάδα. Σήμερα, η εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει την πληροφορία ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «εξετάζει το ενδεχόμενο» αποχώρησης από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι «νέα εργαλεία με νέα ονόματα μπορούν να την αντικαταστήσουν.