Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)



                                           Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή
                                       "Εμείς κι ο Κόσμος μας" με την Έλενα Χαραλάμπους.
                                                    Πρώτο πρόγραμμα ΡΙΚ, 21/01/2014.

Άξιος! Εξευτέλισε όλους τους πολιτικούς και κατέβασαν το κεφάλι! (Βίντεο)


Ονομάζεται Ράπτης Κωνσταντίνος και από το 2010 προσπαθεί να πάρει σύνταξη ο εν λόγω κύριος που έκανε όλους τους πολιτικούς να κατεβάσουν το κεφάλι χθες βράδυ στον Ενικό.

Υπήρξαν πολύ καλές ερωτήσεις από το κοινό στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αλλά ξεχωρίσαμε αυτόν τον κύριο που κατάφερε με 5 κουβέντες να κάνει τους πάντες να κατεβάσουν το κεφάλι και στο τέλος τους είπε: "δεν θέλω να μου απαντήσετε, απαξιώ"

Για να μην το ψάχνετε ο ΚΥΡΙΟΣ Ράπτης μιλάει από το 31:30 και μετά!

ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ... ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ" ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΕΥΣΗ;

Μπροστά σε μία νέα πολική δίνη βρίσκονται οι Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με ισχυρές χιονοπτώσεις να αναμένεται να πλήξουν από το βράδυ της Δευτέρα τα πεδινά της Ντακότα και του Οχάιο και να ενισχύονται από την Τρίτη όπου θα χτυπήσουν τη Νέα Αγγλία.

Η ισχυρή χιονόπτωση και ο παγετός θα δημιουργήσουν κομφούζιο στις μετακινήσεις, ενώ πολλές πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν ή να παρουσιάσουν καθυστερήσεις.

Η επανίδρυση της Σ.Υ.Κ.Ε.Α. Μ.Ο.Μ.Α. Εθνική και κοινωνική επιταγή

Του Ηλία Α. Σταματόπουλου
Από το stamat.gr
 
Μέσα στα πλαίσια μιας πολυετούς - και θέλω να πιστεύω ευδόκιμης- προϋπηρεσίας μου, στο Υ.Ε.Θ.Α. (Γ.Ε.Ε.Θ.Α. - Γ.Ε.Σ.), είχα την εξαιρετική τιμή αλλά και ευκαιρία να διδαχθώ, πλείστα όσα θέματα, πτυχές και προεκτάσεις αυτών, από τις διάφορες υπηρεσίες, που κλήθηκα κάθε φορά να υπηρετήσω.
Και δεν υπάρχει η παραμικρή υπερβολή, γι' αυτό που λέγεται, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν ένα πράγματι διαφορετικό Πανεπιστήμιο.

Υποστολή ελληνικής σημαίας και έπαρση…τουρκικής σε σχολεία της Καβάλας: Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η αλήθεια είναι ότι όταν μας το ανέφεραν δεν το πιστεύαμε…ωστόσο πλέον είναι επιβεβαιωμένο: Μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών (από την περασμένη Πέμπτη) σημειώθηκαν 2 περιστατικά στα οποία άγνωστοι εισήλθαν σε σχολικές μονάδες της Καβάλας, κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και έβαλαν στην θέση της…την σημαία της Τουρκίας! Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από τον Καβαλιώτη φωτογράφο Γιάννη Καπάιο, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε (με σχετική ανάρτησή του το περασμένο Σάββατο τα εξής): Περίμενα μία μέρα να δώ αν θα υπάρξει από κάπου ενημέρωση , αλλά αυτή δυστυχώς δεν υπήρξε…

Η ένοχη σιωπή στην εξόντωση των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή από τους φανατικούς ισλαμιστές

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ 
Από το mignatiou
Με μια ένοχη σιωπή η διεθνή κοινότητα και η συνήθως ευαίσθητη για θέματα θρησκευτικής συνείδησης και ελευθερίας, Δύση, παρακολουθούν απαθώς την μεθοδική εξόντωση των χριστιανών και την εξαφάνιση της χριστιανικής παρουσίας στην κοιτίδα του Χριστιανισμού την Μέση Ανατολή.

Η είδηση ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από μια χριστιανική εκκλησία στην Βαγδάτη άφησε πίσω του 34 νεκρούς οι περισσότεροι πιστοί που είχαν παρακολουθήσει την Λειτουργία, άφηνε αδιάφορα τα διεθνή ΜΜΕ και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις .

Πρώην Εισαγγελέας - Υπουργός Δικαιοσύνης μου ζήτησε να αφήσω ελεύθερο Τούρκο κατάσκοπο !!!!


Φανερά και χωρίς κανένα δισταγμό ο πρώην Εισαγγελέας κ Λογοθέτης μιλάει για ένα περιστατικό που του συνέβη κατά την διάρκεια της θητείας του στην Μυτιλήνη .

Μάλιστα τονίζει αρκετές φορές ότι «αν δεν σας πιστεύουν χρησιμοποιήστε το όνομα μου»


Όταν λοιπόν το 1983συνέλαβαν ένα Τούρκο κατάσκοπο στην Μυτιλήνη ο τότε υπουργός δικαιοσύνης κ. Μαγκάκης τον πήρε τηλέφωνο και απαιτούσε να αφήσει τον κατάσκοπο ελεύθερο ……..

ΧΗΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι σαφές τι είναι αυτό, εκτός από το ότι είχε εκραγεί και απελευθέρωσε ό, τι περιείχε.

Το περιστατικό συνέβει κοντά στο Σάν Ντιέγκο. Ίσως μια απελευθέρωση παθογόνων οργανισμών ή όπως αναφέρεται ένα πείραμα νανοτεχνολογίας;

Η πραγματικά τρομακτική πτυχή αυτού είναι ότι έχουν ήδη κάνει ακριβώς αυτά τα είδη των «πειραμάτων» με άλλα παραδοσιακά συστήματα για χρόνια, έτσι τα πάντα είναι πιθανά.

O Άγνωστος Ναός του Άρη στην αρχαία αγορά των Αθηνών



Ο Ναός του Άρεως, ο οποίος ανασκάφηκε το 1937, είναι ένα από τα τέσσερα σημαντικά μνημεία που μεταφέρθηκαν στην Αγορά την περίοδο του Αυγούστου.

Αποτελεί τυπικό ναϊκό οικοδόμημα της ακμής της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής κατά τον 5ο αι. π.Χ.

Μεταφέρθηκε πιθανότατα από τα Μεσόγεια και όχι από τις Αχαρνές, όπως πιστευόταν παλαιότερα. Σήμερα σώζεται σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.

Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)! Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).

ΒΙΝΤΕΟ.Μουσουλμάνοι Καταστρέφουν τα μνήματα των απίστων


Τα μέσα ενημέρωσης δεν θα δείξουν το μίσος
που οι μουσουλμάνοι έχουν προς τους Χριστιανούς.

Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ-ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟ Η ΕΣΩΓΗΙΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΑΝΔΕΩΝ




Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη μας βρίσκεται στην κορυφή των Άνδεων σε υψόμετρο 3.825 μέτρων!, στην αρχαία πολιτεία Tiahuanaco, της Βολιβίας. 

«Τα μνημεία δεν πωλούνται», απαντούν στο TIME οι Έλληνες Αρχαιολόγοι

akropoli-leftaΣτα δημοσιεύματα που «για άλλη μια φορά ανακινούνται» και «προτείνουν ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα» αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Αυτή τη φορά είναι το περιοδικό Time, στην πιο πρόσφατη έκδοσή του, που προτείνει την ιδιωτικοποίηση μνημείων για να «σωθούν» με αφορμή (και πάλι) τις απόψεις του Αμερικανού καθηγητή Στήβεν Μίλερ. Δεν ξεχνάμε επίσης ότι τον Οκτώβριο 2012, σε εκδήλωση για παρουσίαση επενδυτικών προτάσεων (road show) που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην Νέα Υόρκη, διατυπώθηκε από αμερικανική εταιρεία «επενδυτική πρόταση» για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, από την Ακρόπολη ως το Λαύριο, με την μετατροπή τους σε μια αρχαιοπρεπή Ντίσνεϊλαντ», σημειώνει ο ΣΕΑ.

Τά ἱστολόγια γιά μία ἀκόμη φορᾶ νίκησαν! Ἡ Ryanair ἀπέσυρε ἀπό τό διαφημιστικό της βίντεο τήν σημαία τῆς ἀνεξάρτητης Κρήτης!(ΒΙΝΤΕΟ)

Στίς 16 Ἰανουαρίου ἡ ἀεροπορική ἐταιρία Ryanair δημοσίευσε στο youtube διαφημιστικό βίντεο σέ κάποιο στιγμιότυπο τοῦ ὁποίου διακρίνονταν ἡ σημαία τῆς ἀνεξάρτητης Κρήτης. Ἀκολούθησε συντονισμένη διαδικτυακή ἀντίδραση μέσω
ἀναρτήσεων σέ πολλά ἱστολόγια (δές ΕΔΩ) ἐνῶ ἀπεστάλησαν, ὕστερα ἀπό μαζική παρότρυνση, χιλιάδες ἠλεκτρονικές ἐπιστολές διαμαρτυρίας πρός τήν ἐταιρία. Βλέποντας τήν καθολική ἀντίδραση ἡ Ryanair πρίν λίγες ὧρες ἀναγκάστηκε νά ἀνεβάσει τό ἴδιο διαφημιστικό βίντεο ἀποσύροντας ἀπό τό ἐπίμαχο στιγμιότυπο τήν σημαία τῆς ἀνεξάρτητης Κρήτης!

Η μεγάλη σφαγή των δελφινιών - ΦΩΤΟ

Γιαπωνέζοι ψαράδες οδήγησαν σήμερα στα αβαθή ένα μεγάλο κοπάδι δελφινιών και σκότωσαν τουλάχιστον 30, καλυπτόμενοι πίσω από ένα μουσαμά, καθώς το ετήσιο κυνήγι δελφινιών που προκαλεί διαμαρτυρίες στη Δύση μπήκε στο τελευταίο στάδιό του. Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Ιαπωνία επέκριναν πρόσφατα αυτή τη σφαγή δελφινιών επισημαίνοντας πόσο τρομερά κάνει να υποφέρουν αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά.

Η οργάνωση "Sea Shepherd" του Πολ Ουότσον τάχθηκε επίσης εναντίον της σφαγής. Την υποστήριξή τους προς τη θέση της εν λόγω οργάνωσης εξέφρασαν η αμερικανίδα πρεσβευτής στο Τόκιο Κάρολαϊν Κένεντι και η χήρα του Τζον Λένον.

Reuters: Η Ελλάδα θέλει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό από το «μαξιλάρι» του ΤΧΣ

«Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για το εάν το Core Tier 1 θα τεθεί στο 8% από το 9%», είπε στο Reuters τραπεζίτης.
H Ελλάδα επιδιώκει από τους δανειστές της να δεχθούν χαμηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας για τις τράπεζες, ώστε να περισσέψουν κεφάλαια για την κάλυψη του χρηματοδοτικού της κενού, δήλωσαν τραπεζίτες στο Reuters.
Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την τρόικα ώστε να περιοριστούν τα επιπλέον κεφάλαια που ενδεχομένως θα χρειαστούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, μετά τα τεστ αντοχής, για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επισφαλών δανείων.

Γιωτόπουλος: EYΠ, CIA και κυβέρνηση άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

- Βαρύτατοι υπαινιγμοί αναδεικνύουν τον "εμφύλιο" ανάμεσα στον φυλακισμένο αρχηγό και το "ελεύθερο μέλος της 17Ν"-"Γιατί παρακολουθούσαν τον Τζωρτζάτο στις άδειές του, αλλά όχι τον Ξηρό;"-"Όλοι αυτοί δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες;"-" Tι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε"- Επιμονή για το "ορφανό" αποτύπωμα στο σπίτι της Μαϊτέ στους Λειψούς.
Με επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν, εκφράζει τις απορίες του σχετικά με την απόδραση Ξηρού, που ήταν φυσικό επακόλουθο -όπως λέει ο ίδιος- της χαλαρής αντιμετώπισης που είχε στις φυλακές. Ο Γιωτόπουλος μέσω της επιστολής του που δημοσίευσε η "Ελευθεροτυπία", τυπικά ρίχνει τις ευθύνες της φυγής του Ξηρού στους υπουργούς και στην Aντιτρομοκρατική, ωστόσο μέσα από τα ερωτήματά του φαίνεται και μια «πικρία» για την ελευθερία κινήσεων που είχε το έτερο μέλος της 17Ν.

Ελ.Βενιζέλος: Θρίλερ με αεροσκάφος που μεταφέρει Σύρους διπλωμάτες

Λίγο μετά τις 17:00 απογειώθηκε από την Αθήνα το αεροσκάφος που μεταφέρει τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Συρίας στη Γενεύη - Ποιες εταιρείες αρνήθηκαν να ανεφοδιάσουν το Τουπόλεφ - Το διπλωματικό παρασκήνιο και οι συνεννοήσεις στο τρίγωνο Αθήνα-Βρυξέλλες-Δαμασκός.
Πρωτοφανές διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου καθηλώθηκε για περίπου πέντε ώρες αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 που μετέφερε Σύρους διπλωμάτες στη Γενεύη όπου αύριο συγκαλείται διεθνής διάσκεψη για τον εμφύλιο στη Συρία.

Οι Έλληνες μαθητές στους πιο δυστυχισμένους του κόσμου

Οι Έλληνες μαθητές στους πιο δυστυχισμένους του κόσμου
Τα Ελληνόπουλα όχι μόνο δεν έχουν καλές επιδόσεις στα μαθήματα αλλά δεν έχουν καν διάθεση να πάνε στο σχολείο.

Τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ μετά από έρευνα σε 65 χώρες είναι απογοητευτικά.
Με με κριτήριο τις επιδόσεις των μαθητών σε Μαθηματικά, Έκθεση και Επιστήμες αλλά και τη διάθεση τους η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.
Τα παιδιά κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα «Αισθάνεσαι ευτυχισμένος στο σχολείο;» και φαίνεται πως η απάντηση των Ελληνόπουλων ήταν αρνητική.

Αντισυνταγματικές από 1/8/2012 οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων(Βίντεο)


Αντισυνταγματικές από 1/8/2012 οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων
Στα 100 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το νέο οικονομικό κενό που θα δημιουργηθεί με τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους ενστόλους.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην επίμαχη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα, έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων και όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα. Δηλαδή, η αντισυνταγματικότητα των περικοπών ανατρέχει από 1η Αυγούστου 2012.

Μικτή εικόνα στη Wall Street μετά τα αποτελέσματα

Dow16.458,5641,55 0,25%  



  Nasdaq4.197,58-21,11 -0,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Επιδεινώνεται η εικόνα στη Wall Street με τους βασικούς δείκτες να συνεχίζουν με μικτά πρόσημα καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και στον απόηχο των αναθεωρημένων προβλέψεων του ΔΝΤ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Από τον Dow Jones ξεχωρίζουν σήμερα οι Travelers, Johnson & Johnson και Verizon με τους τρεις κολοσσούς του βιομηχανικού δείκτη να σημειώνουν μεγάλες απώλειες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Την ίδια στιγμή η προσοχή των επενδυτών στράφηκε στις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του κάνοντας λόγο για ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας κατά 3,7% το 2014 αντί για 3,6% που είχε προβλέψει στην έκθεση του Οκτωβρίου. Για το 2015 το Ταμείο άφησε αμετάβλητη την πρόβλεψη του στο 3,9%.

Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει το 2,8% το 2014, από 1,9% το 2013, σύμφωνα με τις νεώτερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Στην έκθεση του Οκτωβρίου το ΔΝΤ έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,6% του αμερικανικού ΑΕΠ.

Για το 2015 ωστόσο το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψη του κάνοντας λόγο για ανάπτυξη 3% από 3,4% προηγουμένως.

Κέρδη 1% για το Χρηματιστήριο Κύπρου


Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά συνεδρία της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1% και έκλεισε στις 109,34 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,87% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 54,2 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 162.005,8 ευρώ.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και όλοι οι επιμέρους δείκτες. Η Κύρια Αγορά έκλεισε στις 96,42 μονάδες, αυξημένη κατά 1,07%, η Παράλληλη Αγορά σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,57%, κλείνοντας στις 668,01 μονάδες, ενώ οριακή άνοδο 0,06% κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά, με τον δείκτη να σταθεροποιείται στις 819,16 μονάδες. Επίσης, ο δείκτης των Ξενοδοχείων έκλεισε στις 481,98 μονάδες, με κέρδη 2,03% και οι Επενδυτικές αυξήθηκαν κατά 0,93%, κλείνοντας στις 727,55 μονάδες.

"Ροκανίζονται" τα κέρδη του Γενικού Δείκτη από την αρχή του έτους

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Συνεχίστηκε την Τρίτη η διολίσθηση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, και μάλιστα με αυξημένο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά την αρχική ανοδική αντίδραση έως τις 1.251 μονάδες, δεν κατάφερε να διατηρήσει τα ενδοσυνεδριακά κέρδη του, με αποτέλεσμα να βρεθεί λίγα λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας των συναλλαγών να υποχωρεί κάτω και από τις 1.210 μονάδες.

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατέγραφε ο ΓΔ από την αρχή του έτους έχει εξανεμιστεί, καθώς περιορίζονται στο 4,53%. Σε 4 διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ο Δείκτης «μετράει» αθροιστικές απώλειες 5,33%, ενώ στις τελευταίες 7 συνεδριάσεις, εκ των οποίων μόλις μία ανοδική, υποχωρεί συνολικά σε ποσοστό 6,25%.