Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πως να κερδίσεις πιο εύκολα τις μάχες σου - Ας δούμε 20 πολύτιμες συμβουλές από τον Θουκυδίδη

Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ήταν η μεγαλύτερη συμφορά που χτύπησε όλες τις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Η Αθήνα ηττήθηκε και κυριεύτηκε από τους Πελοποννήσιους, αλλά και η Σπάρτη δεν ωφελήθηκε από την νίκη της. Τόσο πολύ είχε εξαντληθεί από τον πολύχρονο πόλεμο που αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη διαιτησία του μεγαλύτερου εχθρού των Ελλήνων, του Πέρση βασιλιά. Μέσα από τα γεγονότα αυτού του φρικτού εμφυλίου πολέμου, ο Θουκυδίδης καταγράφει τη συμπεριφορά των αντιπάλων και αντλεί πολύτιμα συμπεράσματα, χρήσιμα όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και στις καθημερινές μάχες της ζωής.

Μετεωρολόγοι προειδοποιούν: «Μεσογειακός κυκλώνας» απειλεί τη χώρα - ΜΕ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυκλώνας (Φωτογραφία αρχείου: Pixabay)
Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα με σφοδρούς ανέμους να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για «μεσογειακό» κυκλώνα και εφιστά την προσοχή, ειδικά στη δυτική Ελλάδα.

 Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου από την ερχόμενη Παρασκευή "βγάζοντας και μάτι" στο κέντρο του!

Δεν ξεχνάμε το Μάτι - Η αντίσταση των ομογενών της Νέας Υόρκης

Δεν ξεχνάμε το Μάτι
Του Ν. Λυγερού


Όσο και να θέλουν να καλύψουν την τραγωδία που έγινε στο Μάτι με διάφορα τερτίπια δεν γίνεται γιατί δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα αθώα θύματα. Όχι μόνο δεν έχουν ενοχές και τύψεις για αυτά που έκαναν αφού προσπάθησαν να κατηγορήσουν ακόμα και τα ίδια τα θύματα αλλά τώρα επιχειρούν να σωθούν από τα δικαστικά μέτρα που εκκρεμούν εναντίον τους λόγω της έρευνας που διεξάγεται για το όλο θέμα. Όμως επειδή βλέπουμε πώς λειτουργούν δεν μας ξαφνιάζει καν που επιδιώκουν να φιμώσουν τη δικαιοσύνη. Μέσω της κρατικής προπαγάνδας που φοβάται τις

Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας - Περί δημοψηφίσματος στα Σκόπια

Είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας
Του Ν. Λυγερού

Αν πρέπει να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά μας για τα εθνικά θέματα, τότε το 2018 θα είναι το στίγμα μας όσον αφορά στο Μακεδονικό Αγώνα. Διότι θα πρέπει να κάνουμε αναφορά στους επόμενους για τις πράξεις που κάναμε αυτή τη χρονιά αλλά βέβαια και την επόμενη αν χρειαστεί. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μια λεπτομέρεια αλλά η ουσία του αγώνα επειδή ανήκει στην ιστορία του Ελληνισμού και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ένα λάθος και να το υποστεί ο Ελληνισμός λόγω της άγνοιας του. Με αυτή την έννοια είμαστε υπεύθυνοι για τη συνέχεια μέσω των πράξεών μας, δεν θα αρκεί να λέμε ότι πήραμε θέση για να μην έχουμε ενοχές και τύψεις.

Η ψευδής προκλητικότητα του Ζάεφ - Ο Μακεδονικός αγώνας και η προπαγάνδα

Η ψευδής προκλητικότητα του Ζάεφ
Του Ν. Λυγερού


Κάθε φορά που ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κάνει δηλώσεις πάνω στο θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ελλάδας τον κατηγορούν για προκλητικότητα και ότι δεν θα έπρεπε να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κι επίσης ότι το πρέπον είναι να περιμένει την τελική φάση της όλης διαδικασίας για να έρθει σε ισχύ η Συμφωνία. Μόνο που όλοι τους ξεχνούν ότι ο Ζάεφ δηλώνει μόνο και μόνο αυτά που κέρδισε σε μία υποτίθεται διαπραγμάτευση που κράτησε τόσο καιρό. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν σπατάλησε τόσο χρόνο για

Βρέθηκαν οι 11χρονοι που είχαν απαχθεί - Σύλληψη 35χρονου

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της εξαφάνισης των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον άνθρωπο που φέρεται να απήγαγε τους μαθητές σε διαμέρισμα πολυκατοικίας σε απόσταση περίπου ενός χλμ από το σχολείο. Πρόκειται για 35χρονο Ελληνοκύπριο, ο  οποίος οδηγήθηκε για ανάκριση. Καλά στην υγεία τους είναι τα δύο παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για προληπτικούς λόγους. 
Σε δηλώσεις του ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια. «Ήταν όλοι άψογοι», είπε.