Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κραυγή απόγνωσης

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
Με λένε Μαρία Δασκαλάκη και είμαι 8 χρονών, πηγαίνω στο 5ο Δημοτικό σχολείο Περάματος. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε

βάζετε σχολικά λεωφορεία για τα παιδιά. Πως θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο τους άμα δεν έχουν λεφτά για τα εισιτήρια , άραγε όταν εγώ πάω Γυμνάσιο πως θα πηγαίνω;
Στο σχολείο μου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν να φάνε , σε λίγο καιρό που θα κάνει κρύο άραγε θα μας βάλουν πετρέλαιο; 
Δε θέλω να κρυώνω στο σχολείο, ούτε οι συμμαθητές μου να πεινάνε. 
Είμαι πολύ μικρή για να κάνω κάτι για όλα αυτά , κάντε εσείς που μπορείτε.
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 


Aπό το Facebook

Ομοιότητες «Ελλάδας και Βατερλώ»...


 
Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Το Βατερλώ (ως Ιστορικό Πολεμικό δίδαγμα) είναι εφάμιλλο της «βαριάς ήττας».
Αυτό που δεν είναι όμως ευρύτερα γνωστό είναι το ότι σε κείνη τη σημαντική, καθοριστική μάχη, ο Ναπολέων, αν και βαρύτατα ασθενής, αν και με απειροπόλεμο στράτευμα (μόνον οι ελάχιστοι της «Παλαιάς Φρουράς» ήταν βετεράνοι), αν και χωρίς το εξαίρετο Επιτελείο που είχε κάποτε,  κόντεψε κάμποσες φορές να κερδίσει τη μάχη, σκορπώντας ξανά και ξανά τον τρόμο στα αντίπαλα στρατεύματα με τις επιτυχείς καταδρομικές του.

Η γραμμή της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού
Οι επίσημες αναφορές στην ελληνική ΑΟΖ όλο και πληθαίνουν, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον υπάρχει μια γραμμή για το συγκεκριμένο θέμα και δεν είναι πια μια αόριστη αναφορά σε κάτι το υποθετικό. Επιπλέον οι αναφορές δεν αφορούν πια αποκλειστικά τη θέσπιση αλλά και τις οριοθετήσεις της ελληνικής ΑΟΖ με τις άλλες χώρες. Δεν μιλάμε πια μόνο και μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Αλβανία και την Αίγυπτο. Επειδή λειτουργούμε σ’ έναν επίσημο πολιτικό και διεθνή χώρο, γίνεται κατανοητό από όλους ότι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ προχωρά δυναμικά.

"Γαλάζιοι" συνδικαλιστές του Σκαραμαγκά, εναντίον Σαμαρά-Παναγιωτόπουλου!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα από την ανακοίνωση των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ -δηλαδή της ΝΔ- των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από τα επεισόδια στο ΥΕΘΑ. Έγραψαν τότε ότι ο ΥΕΘΑ είναι “ηθικός αυτουργός” της κατάστασής τους. Κι αυτό εξόργισε τον Παναγιωτόπουλο.

Η τραγική κατάσταση την οποία βιώνουν οι απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες εργαζόμενοι όμως δεν χωρά κομματικές προτιμήσεις. Η ΔΑΚΕ εργαζομένων στο Σκαραμαγκά και αυτή τη φορά εκτός από τον ΥΕΘΑ, βάζει στο στόχαστρο και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο καλούν να πράξει το “πατριωτικό του καθήκον”.

Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι...Το Μπάνι Ουάλιντ αντιστέκεται ακόμα!!!

Τρίπολη: Στις 20 Οκτωβρίου 2011, ο ηγέτης της Λιβύης έπεφτε νεκρός από πυρά ανταρτών, μετά από μια αιματηρή εξέγερση. Έναν χρόνο μετά, ο πρόεδρος της λιβυκής Εθνοσυνέλευσης, Μοχάμεντ αλ Μεγκαρίεφ, παραδέχεται ότι δεν έχει επιτευχθεί πλήρως η «απελευθέρωση» της χώρας από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Μαγκαριέφ δήλωσε ότι «δεν έχει επιτευχθεί πλήρως σε κάποιες περιοχές η απελευθέρωση της χώρας», αναφερόμενος κυρίως στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του παλαιού καθεστώτος, όπου εδώ και αρκετές ημέρες σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις.

Αίτημα ελληνικών δικαστικών Αρχών στην Κύπρο λόγω της αγωγής του Ζητούν κατάθεση από τον Ντ.Μιχαηλίδη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Λευκωσία: Αίτημα νομικής αρωγής που αφορά στον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη, έχουν καταθέσει οι ελληνικές Αρχές στις αντίστοιχες της Κύπρου, ενώ οι έρευνες γύρω από το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι επεκτείνονται και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι δικαστικές Αρχές της Ελλάδας απέστειλαν την περασμένη Δευτέρα, αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ζητούν άδεια για να έρθουν ανακριτές στην Κύπρο και να πάρουν κατάθεση από τον πρώην υπουργό. Η λήψη της κατάθεσης, σύμφωνα με το αίτημα, αφορά στην αγωγή που κατέθεσε ο κ. Μιχαηλίδης στην Ελλάδα, εναντίον του ξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, με την οποία ζητεί αποζημιώσεις για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά κυρίως για τη μήνυση εναντίον του.

Θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό των ξένων συμφερόντων! Τρόικα και Μέρκελ οδηγούν στο εκτελεστικό απόσπασμα την υγεία...

Θυσιάζουν την υγεία μας στο βωμό των ξένων συμφερόντων!
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η χρονική περίοδος που διανύουμε αφού στο επίκεντρο των συζητήσεων Τρόικας – Κυβέρνησης βρίσκεται εκτός από τα εργασιακά και το θέμα της Υγείας.
Κάποιοι μάταια πασχίζουν να περάσουν το θέμα στα ψιλά...
Νομίζουν πως θα τους αφήσουμε να θυσιάσουν την υγεία των παιδιών μας για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέρονται!
Πλανώνται πλάνην οικτράν... Θα μας βρουν απέναντί τους!
Η κα Μέρκελ, μέσω των Τροϊκανών, επιχειρεί να ασκήσει ασφυκτική πίεση στην ελληνική κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να δεχθεί άνευ όρων όλες τις απαιτήσεις των ξένων «φίλων» μας...

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κλάδος της ακτοπλοΐας

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κλάδος της ακτοπλοΐας
Με τον κλάδο της ακτοπλοΐας να διέρχεται οξύτατη οικονομική κρίση, συνεδριάζει την Πέμπτη 25/10 υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιου Μπούσιου, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, αναμένεται να καταθέσουν τα αιτήματά τους για τις ελεύθερες δρομολογήσεις, που αφορούν τη νέα περίοδο από 01/11/2012 έως 31/10/2013.   Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, έκλεισε ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές, τα αποτελέσματα του οποίου θα γίνουν γνωστά μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα βίας στα σχολεία

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα βίας στα σχολεία
Σκοτεινά σύννεφα σκιάζουν την ανέμελη σχολική ηλικία καθώς τα περιστατικά βίας πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στα προαύλια των σχολείων. 
Στον ευαίσθητο μικρόκοσμο των παιδιών και των εφήβων αναπαράγονται οι παθογένειες της κοινωνίας και δοκιμάζεται καθημερινά η ψυχή τους στην πιο τρυφερή ηλικία.
Τα σχολεία της Ελλάδας εκπέμπουν SOS για την έξαρση της μαθητικής βίας, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού ή bullying όπως λέγεται διεθνώς. Η σιωπή που καλύπτει αυτά τα περιστατικά πρέπει να σπάσει και η Πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας των εμπλεκομένων παιδιών.

«Επώδυνες αποφάσεις» προαναγγέλλει ο Κεδίκογλου

«Η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση με την τρόικα για τα εργασιακά», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν επώδυνες αποφάσεις γιατί απειλούμαστε με πλήρη κατάρρευση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση όσον αφορά στα εργασιακά. 

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΠΑΣΟΚ

Αιχμές για την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν - ο καθένας με τον δικό του τρόπο – ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μόλις μία ημέρα μετά το γενικό προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου τα δύο ηγετικά στελέχη διαχώρισαν την θέση τους τόσο από την σημερινή ηγεσία του κόμματος, όσο και από την αμέσως προηγούμενη κυβερνητική εκπροσώπηση της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις.

Η ΕΤΕπ διαπραγματεύεται μεγάλο δάνειο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Οι Έλληνες επανακτούν την ανταγωνιστικότητά τους σε πολλούς τομείς, διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ), ο Αυστριακός πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung.

Ο κ. Μόλτερερ τονίζει ότι η ΕΤΕπ είναι σε θέση να κάνει μια τέτοια αξιολόγηση, καθώς δραστηριοποιείται επί μακρόν σε πολλές χώρες, στη χρηματοδότηση πλαίσιο για την οικονομία τους και για τις υποδομές τους και προσθέτει ότι η ΕΤΕπ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο δάνειο-πλαίσιο για επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν βρέθηκε το επίσημο πρωτόκολλο παράδοσης Άφαντη η λίστα Λαγκάρντ που υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει ο Παπακωνσταντίνου

«Κόλαφο» για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι είχε παραλάβει τη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα των 1991 ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, δια της διπλωματικής οδού και με δική του πρωτοβουλία από την τότε γαλλίδα ομόλογό του, αποτελεί έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προς τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Στο Eurogroup η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης

Ενισχυμένος με τα εύσημα των  Ευρωπαίων ηγετών προς την κυβέρνηση  για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και πεπεισμένος πως η εικόνα των εταίρων μας για τη χώρα έχει αλλάξει επί το θετικότερο, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά το πέρας της ιδιαίτερα κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως «δεν θα χρειαστεί άλλη σύνοδος κορυφής για να υπάρξει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ»,  συμπλήρωσε δε πως είναι βέβαιος ότι «μόλις βγει η θετική έκθεση της τρόικας θα προχωρήσει η εκταμίευση χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Δήλωση "βόμβα" του Μάκη Βορίδη

Δήλωση "βόμβα" του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, που είναι θετικός στον πλειστηριασμό, ακόμα και των πρώτων κατοικιών, για την αποπληρωμή των δανείων προς τις τράπεζες. Στη δήλωση που έκανε στον Real fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, είπε ότι κάποια στιγμή πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.

Πώς θα γίνουν οι απολύσεις στο Δημόσιο

 Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι 2.000 «διαθεσιμότητες» δημοσίων υπαλλήλων, που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έπειτα από πιέσεις της τρόικας, θα προκύψουν από καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς αλλά και από τον «σκληρό» πυρήνα των κρατικών υπηρεσιών, καθώς με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.

Το πρώτο «κύμα» των μέτρων

Με τροπολογία στη Βουλή κατατέθηκαν τα πρώτα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στο «ξήλωμα» όλων των επικεφαλής των εφοριών, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ, καθώς λήγει η θητεία τους και τοποθετούνται νέοι προϊστάμενοι με απόφαση του Γ.Στουρνάρα. Η τροπολογία προβλέπει ότι η θητεία του προϊστάμενου θα είναι ετήσια και θα μπορεί να ανανεώνεται μόνο άλλες δύο φορές. Επιπλέον τίθενται ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι αποδοτικότητας που θα ελέγχονται ανά τρίμηνο.

«Η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν»

Για απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη συγκυβέρνηση έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.  Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης λέγοντας μεταξύ άλλων: «έχει οδηγήσει τη χώρα μας στο αναμορφωτήριο της λιτότητας και της απομόνωσης».

Ανασχηματισμό προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τα όσα είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες. Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτό θα γίνει μετά την δόση των 31 δισ. ευρώ.

«Όταν έρθει η στιγμή, όταν πρέπει, όταν αποφασιστεί, θα κάνουμε τις κινήσεις που κάνει η κάθε κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πάντοτε να είναι καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα, ασφαλώς υπάρχουν κενά, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε, όταν μπορέσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τη δόση

Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από τις Βρυξέλλες ξεκινάει ο αγώνας δρόμου για τη κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα ώστε να λάβουμε τη δόση των 31 δισ. ευρώ.

Στη διάθεση του ο πρωθυπουργός έχει μόλις 16 εργάσιμες ημέρες μέχρι την κρίσιμη Σύνοδο του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου. Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει πρώτα να γίνουν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια σειρά από κινήσεις.

Αναχαιτίστηκε το «Estelle» από το Ισραήλ

Το φινλανδικό πλοίο Estelle, στο οποίο επιβαίνουν φιλο-παλαιστίνιοι ακτιβιστές που προσπάθησαν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, δέχθηκε «επίθεση» σήμερα το πρωί από το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος των διοργανωτών.

«Το Estelle δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή, μόλις έλαβα μήνυμα (από τους επιβαίνοντες στο πλοίο) μέσω τηλεφώνου», δήλωσε η Βικτόρια Στραντ εκπρόσωπος του κινήματος «Ένα καράβι για τη Γάζα- Σουηδία» με έδρα τη Στοκχόλμη.