Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Όσοι Έλληνες, υψώστε την Ελληνική Σημαία παντού

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου
Από το romfea


Ἡ ἐπέτειος τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940, γεμίζει ὅλους μας μέ συγκίνηση καί ὑπερηφάνεια.

Ὑποκλινόμεθα μπροστά στίς θυσίες καί τά αἵματα τῶν ἡρώων, πού ἔπεσαν ὑπέρ Πίστεως καί Πατρίδος κατά τό ἔπος τοῦ ‘40.

Η γιορτή της σημαίας 27 Οκτωβρίου - Σημαία της Ελλάδας - φώτο, ποιήματα-

Σήμερα 27 Οκτωβρίου γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη Ελληνική Σημαία. Το κάθε μπαλκόνι σήμερα, σημαιοστολίζεται με την γαλανόλευκη περηφάνια του Έθνους μας.


Η πρώτη Ελληνική σημαία με τον λευκό σταυρό και σε γαλανό φόντο σχεδιάστηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στη Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807 όταν σε αυτήν ο μοναχός Νήφωνας όρκιζε τους οπλαρχηγούς του έπους του 1821. Η σημαία αυτή, αφού καθορίστηκε από το Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822, απoτελούσε την μόνη επίσημη Ελληνική σημαία εώς το 1878 οπότε και υιοθετήθηκε η ‘’ΝΑΥΤΙΚΗ’’, αυτή δηλαδή με τις οριζόντιες λευκές και γαλάζιες γραμμές.

Οἱ τρεῖς ἀπελευθερώσεις τῆς Βορείου Ἠπείρου καὶ τὸ χρέος μας

Ζάβαλης Γεώργιος
Από το sfeva.gr
Βόρειος Ἤπειρος ὀνομάζεται τό βόρειο τμῆμα τῆς Ἠπείρου πού τελεῖ ἀκόμη καί σήμερα ὑπό ἀλβανική κατοχή, παρόλο πού τήν πρώτη πεντηκονταετία τοῦ 20οῦ αἰώνα ἀπελευθερώθηκε τρεῖς φορές.

Γιά πρώτη φορά ἀπελευθερώθηκε μέ τούς Βαλκανικούς πολέμους. Τό 1912-13 οἱ ἑλληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ἐλευθέρωσαν πόλεις καί χωριά ὅλης τῆς, ἑνιαίας τότε, Ἠπείρου.

Ἡ ἐλευθερία ὅμως δέν κράτησε γιά πολύ. Κι αὐτό γιατί οἱ Μεγ. Δυνάμεις μέ τό Πρωτόκολλο τῆς Φλωρεντίας (17 Δεκεμβρίου 1913) προσήρτησαν στό κράτος τῆς Ἀλβανίας, πού οἱ ἴδιες εἶχαν ἱδρύσει στίς 29 Ἰουλίου 1913, τό βόρειο κομμάτι τῆς Ἠπείρου.

Η Μάνα των νεκρών της Αλβανίας ξεσπά: "Ε, μα διάολε, Εγώ τους νεκρούς μου δεν θα τους προδώσω" (Φωτό)

Η γυναίκα που επί 75 χρόνια… φροντίζει τους τάφους των Ελλήνων που έπεσαν το έπος του 1940 !Επί 75 χρόνια έχει το δικό της καθήκον, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια και αφοσίωση. Φροντίζει τα μνήματα Ελλήνων που «έπεσαν» στο έπος του 1940.

Είναι η Ερμιόνη Πρίγκου, η «Μάνα των Πεσόντων», όπως την αποκαλούν… Η γυναίκα από τη Χειμάρρα, που είχε βοηθήσει στην πρώτη γραμμή του μετώπου και τα τελευταία 75 χρόνια, στο να φροντίζει τα μνήματα έξι Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους και είναι ενταφιασμένοι στην αυλή του σπιτιού της…Μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, όταν ήταν ΠτΔ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τίμησε τη κ. Πρίγκου για την προσφορά της.

Πλανήτης Κρόνος: Υπάρχει ζωή; Η NASA ετοιμάζεται να ρίξει φως στο μυστήριο

Σημάδια ζωής στον πλανήτη Κρόνο συνεχίζει να αναζητά η NASA με την αποστολή σε έναν από τους 62 δορυφόρους του.

Οι ειδικοί ελπίζουν πως η αποστολή Κασίνι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά του μυστηριώδους Εγκέλαδου, φυσικού δορυφόρου του πλανήτη Κρόνου, στον οποίο ανακάλυψαν μια παγωμένη κρούστα, που πιθανότατα κρύβει έναν τεράστιο ωκεανό, πιθανώς φιλόξενο για ζωή.

Σπάνιο αρχαιολογικό εύρημα στην Πύλο: Αρχαίος τάφος πολεμιστή από το 1500 π.Χ.

Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Τζακ Λ. Ντέιβις και της Σάρον Ρ. Στόκερ, από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι στην Πελοπόννησο.

Ασύλητος, πλούσια κτερισμένος, λακκοειδής τάφος ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι από τη διεθνή ομάδα αρχαιολόγων, πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορα, στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Υπουργεία Εξωτερικών και ΑΟΖ(Βίντεο)

Του Ν. Λυγερός


Τώρα μπαίνουμε σε μια νέα φάση για το θέμα της ΑΟΖ και πολλοί βέβαια θα πουν επιτέλους, αφού τώρα ακόμα και τα Υπουργεία Εξωτερικών ασχολούνται και στην Ελλάδα και στην Κύπρο με το θέμα της τριμερούς με την Αίγυπτο και ανοιχτά πλέον για την προώθηση της οριοθέτησης των ΑΟΖ μας. Δεν πρόκειται πια για ένα θέμα για γραφικούς, όπως έλεγαν παλαιότερα. Τώρα σε επίσημο επίπεδο αποδέχονται όλοι ότι ετοιμαζόμαστε για αυτήν τη σημαντική πράξη άνευ προηγουμένου για την Ελλάδα, αφού η μοναδική συμφωνία που έχουμε είναι αυτή του 1977 με την Ιταλία για το θέμα της υφαλοκρηπίδας που δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε συμφωνία ΑΟΖ.

Η ελληνική ΑΟΖ ως εργαλείο προώθησης(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Αν κάποιοι θεωρούν ακόμα την ελληνική ΑΟΖ, αποκλειστικά οικονομικά είναι απλώς επειδή δεν κατέχουν το αντικείμενο και δεν είναι ικανοί να σκεφτούν τις στρατηγικές προοπτικές που δημιουργεί λόγω της ενέργειας. Επίσης δεν αναγνωρίζουν το πλαίσιο απεξάρτησης από διεθνείς παράγοντες που λειτουργούν πάντα ανασταλτικά για την εξέλιξη της αυτονομίας μας σε ενεργειακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τώρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και επεξηγήσεις σε πολιτικούς αρχηγούς που παραμένουν δογματικοί λόγω άγνοιας.

TO NTOKIMANTEΡ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ''ΠΡΕΠΕΙ'' ΝΑ ΔΟΥΜΕ..

...ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΑΠΟ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ...

Πριν από λίγες μέρες προβλήθηκε σε Γαλλία και Γερμανία ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ ...
πάνω στην επτάμηνη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της. Καλό θα ήταν να του ρίξετε μια ματιά, γιατί αν μείνετε στα αποσπάσματα που παρουσίασαν τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, θα χάσετε τα... καλύτερα σημεία του.

Πριν από τριάντα δύο χρόνια, ο κόσμος σώθηκε από έναν άνδρα τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς

Της Alesia Miguens, για το Informador Pùblico

Μερικές φορές στην Ιστορία είναι πιο σημαντικό εκείνο που λίγο έλειψε να συμβεί από αυτό που πραγματικά συνέβη. Και ίσως το πιο εντυπωσιακό σε αυτές τις απίστευτες ιστορίες ηρώων, που βρίσκονται πλέον τόσο μακριά από τη λάμψη είναι οι συμπτώσεις που τις περιβάλλουν.

Θα σας διηγηθώ πώς πριν από τριάντα δύο χρόνια, ένας άνθρωπος για τον οποίο ο περισσότερος κόσμος δεν είχε ακούσει ποτέ, θα γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών, αυτός που «κυριολεκτικά» έσωσε τον κόσμο από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Ήταν το 1983, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ‘’άγρια’’ χρόνια, όπως δεν είχε ποτέ ξανασυμβεί πριν από την κρίση των πυραύλων στην Κούβα. Στις 23 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Reagan ξεκίνησε την εκστρατεία «Star Wars – ο Πόλεμος των γαλαξιών», ανακηρύσσοντας ουσιαστικά τη Ρωσία ως την «Αυτοκρατορία του Κακού’’.

Ο κόσμος κάποτε και σήμερα

Όλα αλλάζουν

Νέα φρικαλεότητα των τζιχαντιστών: Έδεσαν ομήρους σε κίονες στην Παλμύρα και τους ανατίναξαν (Βίντεο)

Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η νοσηρή φαντασία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αποτρόπαιων πράξεών τους.
Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο αιχμάλωτός τους συνθλίβεται από τανκ, σύμφωνα με καταγγελίες ντόπιων στο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αδίστακτοι εξτρεμιστές έδεσαν σε αρχαίους κίονες στην Παλμύρα τρεις ομήρους, τους οποίους στη συνέχεια ανατίναξαν!

Κλείνουν το γραφείο του Υπ. Μακεδονίας - Θράκης για το Σκοπιανό!

Και μόνο στο άκουσμά της, η είδηση αποτελεί «βόμβα» για τα Εθνικά ζητήματα και για την Εθνική μας Κυριαρχία: Η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βάζει λουκέτο στο γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Υ.ΜΑ.Θ. το οποίο παρακολουθούσε το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!!! - Ποιοι και γιατί αποφάσισαν σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο να αποδυναμώσουν τη διπλωματική ισχύ της χώρας στα Βαλκάνια; Ποιοι εξωθεσμικοί παράγοντες του εξωτερικού έδωσαν εντολή στην ελληνική κυβέρνηση να απογυμνωθεί πλήρως έναντι των παράλογων αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπιανών; 

To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε «Τέλος» το τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας για τους πολίτες της ΕΕ

Η Ε.Ε. και η Ελβετία θα ξεκινήσουν, από το 2018, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατοίκων τους - Στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα τη θέση του επί της συμφωνίας με την Ελβετία για την άρση του τραπεζικού απορρήτου των πολιτών της Ε.Ε., κάτι που θα καταστήσει δυσκολότερη την απόκρυψη χρηματικών ποσών από τις φορολογικές αρχές.

Έπεσαν έξω 6 δισ. ευρώ μέσα σε τρεις εβδομάδες

Του Κωστή Πλάντζου
Από το newmoney
 
Οι δόσεις των δανείων μπορεί να μην έρχονται αλλά... «πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει». H ανακοίνωση του υπουργείου για την πορεία του κρατικού προϋπολογισμού δείχνει ότι:
- μόνον μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο εισπράχθηκαν 327 εκατ. ευρώ λιγότερα από φόρους, σε σχέση με όσα εκτιμούσαν στο υπουργείο Οικονομικών στις αρχές Οκτωβρίου (με βάση το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού) ότι θα εισπραχθούν.