Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Η Ελλάδα δεν μου πρόσφερε τίποτα».


Του Θάνου από το koukfamily

Το παρακάτω κείμενο το διάβασα με ανάμικτα συναισθήματα...

Από την μία η μόνιμη προδοσία των κυβερνώντων στην πατρίδα μας σε όλους τους τομείς...
Από την άλλη ένας συμπατριώτης μας που προτίμησε να γίνει γενίτσαρος με όσες δικαιολογίες κι αν έχει....


Είμαστε πολλοί (για να μην πω όλοι οι Ελληνες) όσοι δεχθήκαμε κατάμουτρα την προδοτική αδιαφορία ή ακόμα και την εχθρική ανθελληνική αντιμετώπιση σε κάθε σκέλος της ζωής μας....
Ομως δεν φύγαμε.
Δεν εγκαταλείψαμε την Ελλαδα.
Γιατί για τον κάθε ένα απο εμάς Ελλάδα κι Ελληνισμός είναι κάτι που δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά καλούπια της προδοτικής κρατικής οντότητας που λυμαίνεται την εξουσία εδώ και δεκαετίες....

Κε Κούνδουρε μπορούσες να σώσεις ζωές Ελλήνων. Δεν το έκανες...




Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


Κε Κούνδουρε, πριν ενάμιση χρόνο περίπου, τέσσερα κτηνώδη ανθρωποειδή - ναι, λαθρομετανάστες "κατά δήλωσή" σου - λίγο έλειψε να σε σκοτώσουν μέσα στο σπίτι σου.
«Πνίξτον τον πούστη», έλεγαν (κατά δήλωσή σου) την ώρα που σου έσφιγγαν το λαιμό, θυμάσαι;
Έζησες.
Δεκάδες άλλοι ανήμποροι φτωχοί Έλληνες συμπολίτες σου δεν τα κατάφεραν να ζήσουν.
Βλέπεις, χρόνια πριν, οι «σύντροφοί» σου άνοιξαν τις Πύλες της Ελλάδας διάπλατα για τους λαθρομετανάστες. («Σαν την πουτάνα που ανοίγει τα πόδια», ήταν η έκφρασή σου, θυμάσαι;) Μέσα σ’ αυτούς κι εσύ ο ίδιος. Με την «πίεση» και «καθοριστική στήριξή» σας «έγινε ότι έγινε».

Ποιήματα του Νίκου Λυγερού

Ποιος μπορεί να συλλάβει το έργο;

Ποιος μπορεί να συλλάβει το έργο
την ώρα που γίνεται ιστορία
αν δεν είναι προετοιμασμένος
και δεν έχει την επανάσταση
να κυλά μέσα στο αίμα του;

Πτώση στην Wall, στην ΕΚΤ η σκυτάλη

Dow12.976,13-32,55 -0,25%  



  Nasdaq2.920,21-19,31 -0,66%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς Fed απέφυγε να προβεί σε κάποια μεταβολή της νομισματικής πολιτικής της επιβεβαιώνοντας τους φόβους των αναλυτών.

Ωστόσο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάληψη επιπλέον μέτρων καθώς στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η οικονομική δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, επισήμανση που αποτελεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με την αντίστοιχη του Ιουνίου στην οποία έκαναν λόγο για μέτρια επέκταση.

Παράλληλα, αναφέρει πως θα συνεχίσει έως το τέλος του έτους το πρόγραμμα Operation Twist με το οποίο επεκτείνει τη μέση διάρκεια ωρίμανσης των χρεογράφων της.

«Η σημερινή ανακοίνωση είχε αποτιμηθεί, οι αγορές πήραν ακριβώς αυτό που περίμεναν, Τα πυροτεχνήματα είναι αύριο,» δήλωσε στο Marketwatch.com ο Jim Russell της Wealth Management, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της EKT την Πέμπτη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 32,55 μονάδες (-0,25%) κλείνοντας στις 12.976,13 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 19,31 μονάδων (-0,66%) και έκλεισε στις 2.920,21 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4 μονάδων (-0,29%) κλείνοντας στις 1.375,32 μονάδες.

Χειροπέδες σε άνεργο πατέρα επτά παιδιών για 5.000 ευρώ!

Ελεύθερος με παρέμβαση Σαμαρά αφέθηκε ο άνεργος πατέρας ο οποίος είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 5.000 ευρώ O κ. Μηνάς Χατζηδάκης θα προσφέρει τελικά κοινωφελή εργασία στο δήμο Ηρακλείου με στόχο την αποληρωμή των χρεών του.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν ο κ. Μηνάς Χατζηδάκης αποφάσισε να βάλει «λουκέτο» στην ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι που διατηρούσε από το 2008. Η οικονομική κρίση ήταν η αιτία που έκλεισε την επιχείρησή του, η οποία μόνο χρέη άφησε σε εκείνον και την οικογένειά του. Εκτός από το χρέος της εφορίας που έπρεπε να διευθετήσει, έπρεπε να αναζητήσει δουλειά, αφού είναι πατέρας επτά παιδιών.

Άγριος καυγάς Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη στην έκτακτη ΚΟ - Βενιζέλος: Άει στο διάολο φύγε από εδώ - "Να πας εσύ στο διάολο" απάντησε ο Χρυσοχοΐδης

- Πολλοί βουλευτές φοβήθηκαν ότι οι δύο πολιτικοί θα πιαστούν στα χέρια
- Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τελικά αποχώρησε έξαλλος από τη συνεδρίαση της ΚΟ
- Αποκλείουν στο ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο διαγραφής του αλλά ερώτημα είναι εάν θα παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
- Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η καταψήφιση έξι βουλευτών του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙΤα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι όπως όλα δείχνουν εκτός ελέγχου πλέον, καθώς μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία θύμιζε κυριολεκτικά χαρακώματα.

KAΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΣΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

ΤΟΥ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ drougos.gr


8 ΣΕΛΙΔΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ/ Η ΒΑΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ/ΚΡΙΜΑΪΚΗ.

«Χάλκινος» ο Ηλιάδης

Το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η Ελλάδα με τον Ηλία Ηλίαδη στο τζούντο. Ο Ελληνας τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -90 κιλών επικρατώντας στον τελικό των ρεπεσάζ με Γιούκο από δύο παρατηρήσεις (shido) του Βραζιλιάνου Τιάγκο Καμίλο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν για ακόμα μια φορά συγκλονιστικός. Άγγιξε το χρυσό μετάλλιο, δεν το κατέκτησε, αλλά έστειλε όλους τους Έλληνες στα ουράνια με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, μετά από μια σειρά εξαντλητικών αναμετρήσεων που άρχισαν στις 11.30 το πρωϊ και ολοκληρώθηκαν στις 18.00 το απόγευμα.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Διαφωνούν αλλά συμφώνησαν μπροστά στον κίνδυνο των εκλογών


«Υπήρξε συμφωνία σε ένα βασικό περίγραμμα με στόχο να μην υπάρξουν μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη.

Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από την περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ».

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Καταψήφισε ο Παπανδρέου

Με 163 «ναι» και 101 «όχι» ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην Παιδεία. Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το νομοσχέδιο μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός. Οι υπόλοιποι πέντε είναι οι κ.κ. Ανδ. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοϊδης, Χρ.Αηδόνης, Γ.Ντόλιος και ο Συμεών Κεδίκογλου. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του είπε ότι είχε πρόθεση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και να ζητήσει την απόσυρσή του, ωστόσο η δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργού Παιδείας να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές τον φέρνουν σε κατάσταση αναμονής. «Χαίρομαι που άκουσα τον υπουργό να μιλά για αλλαγές. Θα περιμένω να τις δω και στη συνέχεια θ' αξιολογήσω τη στάση μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ο οποίος πρόσθεσε: «πρέπει να βροντοφωνάζουμε για κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή και όχι να την καταργούμε...».

Aπαγωγή ανήλικης και εξώθηση σε χρήση ηρωίνης!!!

Ρόδος: Aπαγωγή ανήλικης και εξώθηση σε χρήση ηρωίνης!

  Μια συγκλονιστική υπόθεση, πραγματική οικογενειακή τραγωδία, θα ξεδιπλωθεί στο δικαστήριο μετά από παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με κατηγορούμενο ένα 31χρονο από τον Αρχάγγελο   
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα: ερωτική απαγωγή 17χρονης και εξώθηση ανήλικης στη χρήση χασίς και ηρωίνης, μέχρι σημείου απόλυτης εξάρτησης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής», ο 31χρονος αφού συνήψε ερωτική σχέση με τη 17χρονη της χορηγούσε χασίς και ηρωίνη από το 2009 μέχρι το 2011, ενώ γνώριζε ότι ήταν ανήλικη.
Κεντρικά πρόσωπα στη συγκλονιστική υπόθεση αποτελούν και οι γονείς της ανήλικης, οι οποίοι αναγκάστηκαν να καταθέσουν μήνυση κατά του 31χρονου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το δρόμο που βίωσαν και βιώνουν.

Σκληρή κόντρα Χρυσής Αυγής-Καμίνη

Ο Καμίνης απαγόρευσε τη διανομή δωρεάν τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή
Ουρές σχημάτισαν σήμερα το πρωί δεκάδες Έλληνες, προκειμένου να λάβουν σακούλες με τρόφιμα που διένειμαν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Άτομα κάθε ηλικίας, περίμεναν υπομονετικά στην πλατεία Συντάγματος, για να λάβουν μια σακούλα με τρόφιμα.
Τα τρόφιμα διανεμήθηκαν κυρίως σε πολύτεκνες οικογένειες και σε άνεργους, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ωστόσο η απόφαση της Χρυσής Αυγής να διανείμει τρόφιμα στην πλατεία Συντάγματος, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση με τον δήμο Αθηναίων, αλλά και με την Ελληνική Αστυνομία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης απαγόρευσε την διανομή στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, με το σκεπτικό όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του δήμου, Γιώργος Σταματόπουλος ότι : «Το θέμα της κοινωνικής αλληλεγγύης δεν είναι θέμα δημόσιας επίδειξης.

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία

Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης ζητούν να ξαναγραφτεί η ελληνική ιστορία
Πρόκληση από φορείς της μειονότητας της Θράκης που απαιτούν να αλλάξει κεφάλαιο του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού για την καταστροφή της Σμύρνης.
Η «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» έστειλε επιστολή - σοκ προς το υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για «σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους» να επιστρέψουμε στο... συνωστισμό της Σμύρνης, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Ανακοίνωση από το περιοδικό «Φωτεινὴ Γραμμή»

Ἀγαπητοί μας φίλοι,


1. Δυστυχῶς δὲν ἔχομε τὶς πλήρεις διευθύνσεις ὅλων καὶ προπαντὸς ἐπειδὴ γιὰ τὰ ἰδεολογικὰ περιοδικὰ εἶχαν κάνει αὔξησι τῶν ταχυδρομικῶν τελῶν 13 φορὲς ἀκριβότερα καὶ μὲ ἐμπερειστατωμένα ἔγγραφά μας καὶ ἀτράνταχτα ἐπιχειρήματα κατωρθώσαμε καὶ περιόρισαν τὴν αὔξησι σὲ 3,5 φορὲς ἀκριβότερα, ἀλλὰ μόνον προσωρινά, ἀναγκαζόμεθα, στενάζοντες κάτω ἀπὸ τοὺς λίαν δυσβαστάκτους ὄγκους ἐργασίας καὶ ἐξόδων, νὰ ἀποστέλωμεν τὴν «Φωτεινὴ Γραμμή» εἰς τοὺς ἔχοντες ἱστοσελίδες καὶ e-mail ἠλεκτρονικῶς.

To PKK κατέλαβε τουρκική πόλη! - Στρατηγικός αιφνιδιασμός από Συρία


Τουρκική πόλη καταλήφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της πριν λίγες ώρες από το PKK στα τουρκο-συριακά σύνορα, όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων "Φιράτ" και επιβεβαιώνουν ελληνικές στρατιωτικές πηγές πληροφοριών. Σε μία κλασική κίνηση στρατηγικού αντιπερισπασμού οι Κούρδοι κατάφεραν να διεισδύσουν την νύχτα στην πόλη Σέμντινλι, με πληθυσμό 58.000 κατοίκους στην επαρχία Χάκάρι, να εξουδετερώσουν την φρουρά και να ληλατήσουν κυβερνητικά κτίρια.
Οι μάχες έχουν ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες στην περιοχή και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία αφού δεν επρόκειτο περί αιφνιδιαστικής ενέργειας, αλλά περί υποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων.

Στα πρόθυρα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ

 Στα πρόθυρα διάσπασης το ΠΑΣΟΚ
Σε κίνδυνο η κυβερνητική συνοχή – Στο «στόχαστρο» της Ιπποκράτους Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος και Γ. Ραγκούσης
Τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες δείχνουν να δικαιώνουν όλους εκείνους που εκφράζουν σοβαρότατες αμφιβολίες, αν μπορούν να συγκατοικούν στο Κίνημα ο νέος πρόεδρος Β. Βενιζέλος απ’ τη μια και στελέχη σαν την Α. Διαμαντοπούλου, τον Α. Λοβέρδο, τον Γ. Ραγκούση, τον Ηλ. Μόσιαλο και άλλους αφετέρου!
Στην πραγματικότητα η εσωκομματική ρήξη για το νομοσχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας των ΑΕΙ (που ψηφίστηκε επί υπουργίας της Α. Διαμαντοπούλου) αποτελούν μια καλή αφορμή για τη συνέχιση μιας κόντρας που έχει παρελθόν αλλά πολύ περισσότερο έχει μέλλον.

Κρούγκμαν: Εκτός ευρώ η Ελλάδα εντός του 2012

Την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εντός του 2012 προβλέπει ο Aμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ενώ ασκεί κριτική στην πολιτική της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, ο νομπελίστας οικονομολόγος υποστήριξε πως είναι αναγκαία η αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δηλώνοντας ότι θα κάνει «ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει το ευρώ.

Στο μυαλό του Ευάγγελου Βενιζέλου Ανοιχτή ακόμα και η έξοδος του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Επικοινωνιακό πολιτικό τρικ, συνειδητή προσπάθεια να πιεστεί η τρόικα με την ελπίδα ότι θα υποχωρήσει ή προετοιμασία για ηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση, λόγω μίας επικείμενης αποτυχίας στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη τι ακριβώς από τα παραπάνω έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τράβηξε «κόκκινη γραμμή» στη μέχρι τώρα στρατηγική της κυβέρνησης, αντιδρώντας στη λογική του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «πρώτα κάνουμε και μετά διαπραγματευόμαστε». Για τον κ. Βενιζέλο αυτή η λογική δεν οδηγει πουθενά, παρά μόνο σε αδιέξοδο, με την κυβέρνηση να καταρρέει υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων και την οικονομία να καταστρέφεται λόγω της ύφεσης.

Σύλληψη τμηματάρχη για διαρροή εγγράφων της τρόικας

Αστυνομικό θρίλερ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Παρασκευή. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Καθημερινή», συνελήφθη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου κ. Λάμπρος Λιόσης, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος (!) για παράβαση του νόμου περί «προσωπικών δεδομένων» και «παραβίαση μυστικών της Πολιτείας».

Τεταμένο κλίμα στην βουλή – Α. Λοβέρδος: «Πάρτε το πίσω»(Βίντεο)

Εκρηκτικό το κλίμα στην βουλή και κυρίως στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τις συνεχείς διαφοροποίησεις κορυφαίων στελεχών από την «γραμμή» Βενιζέλου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τα όσα ανέφερε στην επιστολή του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επανήλθε και εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια. «Ο συμβολισμός είναι άθλιος, πρέπει να μας εξηγηθεί γιατί ανελήφθη αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία. Πού εδράζεται η δική σας αρμοδιότητα να ασκήσετε αυτή τη νομοθετική αρμοδιότητα. Υπήρχε συμφωνία των κομμάτων, των τριών αρχηγών; να μας το πείτε ή εσείς πήρατε την πρωτοβουλία.

Βαρύ κλίμα και τεντωμένα νεύρα στη σύσκεψη των «τριών»

Ενώπιον της πρώτης σοβαρής κρίσης στην κυβέρνησή του βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς που βλέπει «φαινόμενα διετίας του ΠΑΣΟΚ» στη διακυβέρνηση της χώρας. Έξαλλοι στο υπουργείο Οικονομικών με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Να ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση με τους κυβερνητικούς του εταίρους και κυρίως με τον κ. Βενιζέλο επιθυμεί ο Πρωθυπουργός ο οποίος συγκάλεσε τη νέα σύσκεψη (17:00), στον απόηχο της πρώτης επίσημης και ανοιχτής κόντρας του Μεγάρου Μαξίμου με την Ιπποκράτους με αφορμή όχι μόνον τα μέτρα αλλά και τη συνολική πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στην τρόικα και στους εταίρους της.

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκώσια: Ανοδικά κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας τη χθεσινή ανοδική του πορεία.

Ο Γενικός Δείκτης στις 12:51 παρουσιάζει μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,63%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 111,9 μονάδες, ενώ πτώση σε άνοδο 0.39%, καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 43,71 μονάδες.

Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 122.291 ευρώ.

"Αμφιταλαντεύεται" γύρω από τις 600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ήπια ανοδικά κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., που εξακολουθεί να… «αμφιταλαντεύεται» γύρω από τις 600 μονάδες.

Απώλειες έως 1,4% κατέγραφε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, ο οποίος συνεχίζει να κινείται πτωτικά, με μοναδικό τίτλο σε θετικό έδαφος την Τρ. Πειραιώς.

Στον FTSE20 ξεχωρίζει η άνοδος του ΟΠΑΠ σε ποσοστό έως και άνω του 4% νωρίτερα, ενώ ακολουθούν μεταξύ άλλων, πέραν της Τρ. Πειραιώς, οι MIG, ΚΑΕ, ΕΛΠΕ και Coca-Cola 3E.

Σε αρνητικό έδαφος, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η ΔΕΗ υποχωρώντας άνω του 3%. Ακολουθούν οι Τρ. Κύπρου, ΟΤΕ και Εurobank, ενώ με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται και οι Alpha Bank, ΕΤε, Βιοχάλκο, Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.