Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; A.Mεντβιέντεφ: "Η Gazprom μελετά εκ νέου την κατασκευή του South Stream στην Ελλάδα"

Για πρώτη φορά ο γενικός διευθυντής της Gazprom Α.Μεντβέντιεφ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να περιληφθεί η Ελλάδα ως κόμβος με τερματική κατεύθυνση τη νότια Ιταλία, στο έργο του αγωγού South Stream.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today πριν λίγες ώρες, ο Α.Μεντβέντιεφ είπε: «Η κύρια διαδρομή έχει ήδη προγραμματιστεί. Αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής ενός τμήματος του South Stream μέσω της Ελλάδας, το οποίο θα καταλήγει στην Ιταλία. Αρχικά, είχαμε σκοπό να κάνουμε τερματικό σταθμό το Μπαουμγκάρτεν, στην Αυστρία και μια δεύτερη διακλάδωση που θα ακολουθούσε τη διαδρομή προς την Ιταλία, μέσω της Ελλάδας, ως εφεδρική.

Χαμός στο Διαδίκτυο με τη δήλωση Τατσόπουλου

Το μόνο θέμα που απασχολεί εδώ και λίγες ώρες το ελληνικό Διαδίκτυο δεν είναι άλλο από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου στο περιοδικό Crash ότι «έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή».

Facebook και Twitter έχουν κατακλυστεί  από χιουμοριστικά, κολακευτικά ή και προσβλητικά σχόλια για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απαντά λέγοντας πως… θα έπρεπε να περιμένει τον παρεπόμενο «κανιβαλισμό».

Α. Γεωργιάδης: Αν ήμουν υπουργός θα έδιωχνα τους Δημάρχους!!!

Βολές κατά των δημάρχων που αρνούνται να στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM αναρωτήθηκε «ποιος είσαι ρε μεγάλε;», απευθυνόμενος σε κάθε δήμαρχο που δεν συμμορφώνεται.

«Αν ήμουν υπουργός θα κινούσα διαδικασία εκπτώσεως του δημάρχου που δεν έστελνε τη λίστα από το αξίωμα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των δημάρχων.

Η Γερμανία δεν θέλει την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

Σε κατάσταση πανικού το Μαξίμου από τις απαιτήσεις των δανειστών που δεν θέλουν να πάρουν και οι Ρώσοι τη ΔΕΠΑ.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι έχει μεγάλες γεωπολιτικές ουρές συμφερόντων.

Η Γερμανία θέλει τα κλειδιά της χώρας και το δείχνει κάθε μέρα, με όλο και μεγαλύτερη κυνικότητα.

Στο στόχαστρο του Βερολίνου έχει μπει η σύμβαση παραχώρησης της εμπορικής εκμετάλλευσης του λιμανιού του Πειραιά στην Cosco.

WSJ: Αυτοκτονίες και ένα σύστημα υγείας σε κατάρρευση

 Μετά την οικονομική, η χώρα κινδυνεύει από την κοινωνική αποσύνθεση με τις αυτοκτονίες να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και το σύστημα υγείας να βρίσκεται σε κατάρρευση.
«Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η αντίληψη 'διάσωση με λιτότητα' δημιουργεί μη βιώσιμες οικονομικές συνθήκες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια», τονίζει η εφημερίδα «Wall Street Journal» και καταλογίζει ευθύνες σε αυτούς που επιμένουν να την ακολουθούν.

Το οικονομικό σύστημα της Ελλάδας βρίσκεται σε αποσύνθεση. «Δεν υπάρχει σταθερή καταναλωτική βάση για να ανέβει η ζήτηση, οι εξαγωγές έχουν μειωθεί κατακόρυφα και οι επενδύσεις έχουν αρνητικές τιμές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Άγνωστο ον εντοπίστηκε σε αυλή σπιτιού στη Λεμεσό(Βίντεο)

Ένα περίεργο ον, που μοιάζει με ψάρι, βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στον Ασώματο Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο SigmaLive, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο σκύλος του το ξέθαψε από την αυλή του σπιτιού του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το άγνωστο ον, φαίνεται πως πέθανε πριν από μερικές μέρες αφού δεν ήταν αποξηραμένο.

Η γερμανική Άνω Βουλή απέρριψε τη συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολογία

Η φορολογική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει Γερμανία και Ελβετία, απορρίφθηκε την Παρασκευή από τη γερμανική Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), την οποία ελέγχει η αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είχε διαπραγματευτεί με την Ελβετία μια συμφωνία διπλής φορολόγησης η οποία αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2013. Βάσει της συμφωνίας αυτής, προβλεπόταν η επιβολή συνολικής φορολόγησης 21 ως 41% στις γερμανικές καταθέσεις στην Ελβετία, ενώ οι γερμανικές αρχές δεσμεύονταν να μην αγοράσουν δεδομένα-προϊόντα υποκλοπής, στα οποία θα αναφέρονταν στοιχεία των Γερμανών που φέρονται να φοροδιαφεύγουν.

Επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από ομάδα κουκουλοφόρων

Επίθεση με πέτρες και μπογιά πραγματοποίησε ομάδα νεαρών στις 12.30 το μεσημέρι, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

Οι νεαροί πέταξαν πέτρες, φυλλάδια υπέρ του αντιεξουσιαστή Λάμπρου Φούντα και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου και στη συνέχεια άδειασαν κουβάδες με μπογιές.

Ένταση και χημικά στη Σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια συμπλοκής με μη νόμιμους μετανάστες, που εξεγέρθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, στη Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένταση εκδηλώθηκε γύρω στη μιάμιση το μεσημέρι, όταν, κατά τη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου φιλοξενούνται περίπου 550 μη νόμιμοι μετανάστες.

Ένταση στα γραφεία της ΝΔ από διαμαρτυρία μικροομολογιούχων

Δεκάδες μικρομολογιούχοι πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Πρόκειται για ανθρώπους που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους σε τίτλους του ελληνικού Δημοσίου για μεγαλύτερη ασφάλεια και μετά το «κούρεμα»  του χρέους τα έχασαν.

Οι διαμαρτυρόμενοι εισέβαλαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και πέταξαν μέχρι και αυγά σε φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Προς «ναυάγιο» και σήμερα η Σύνοδος Κορυφής

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για τον προϋπολογισμό κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, "καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις θέσεις των μεν και των δε".

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει ότι η νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό 2014-2020 που παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δεν συνιστά ικανή πρόοδο ως προς το θέμα.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το Σάββατο για την Ελλάδα

Το Eurogroup θα συνεδριάσει το Σάββατο στις 17:30 (ώρα Ελλάδος), μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τα ζητήματα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του χρηματοδοτικού κενού και της εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.



Ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση ξένοι αξιωματούχου, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, μεταδίδουν ότι το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας τίθεται υπό αμφισβήτηση, λόγω της αύξησης των τιμών των ομολόγων.

Πάτρα:Επιστολή σόκ από άνεργη:Δεν έχω να ταΐσω τα παιδιά μου αλλά παλεύω

Τα λόγια της συγκλονίζουν. Έχει τέσσερα παιδιά, είναι άνεργη, όπως και ο συζυγός της, τής έχουν κόψει το ρεύμα στο σπίτι της και παρόλα αυτά η αξιοπρέπειά της είναι το μοναδικό της όπλο.
Τα λόγια της 34χρονης Κ.Α. από την Πάτρα είναι γροθιά στο στομάχι.
«Ονομάζομαι Κ.Α. είμαι 34 ετών, παντρεμένη εδώ και 17χρόνια και έχω 4 παιδιά. Ένα κορίτσι 14 και τρία αγόρια 10, 9 και 6 ετών. Σήμερα το πρωί δεν είχα να δώσω στα παιδιά ούτε γάλα, πήγαν νηστικά στο σχολείο και δεν ήταν η πρώτη φορά. Το μεσημέρι για τέταρτη συνεχόμενη μέρα τους έφτιαξα μακαρόνια και το απόγευμα για Τρίτη φορά σύνδεσα παράνομα το ρεύμα στο σπίτι μου.

ΠΑΤΡΑ: Επεσαν γροθιές στο γραφείο του Δημάρχου

Απίστευτη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Πάτρας όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοιτκής αρχής παραλίγο να έρθουν στα χέρια. Η ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ των αντιδημάρχων Βασίλη Λοτσάρη Χαράλαμπου Στανίτσα και της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά των αντιδημάρχων στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κνετρικό σημείο της Πάτρας.
 
Οι εργαζόμενοι πήγαν στο Δημαρχείο για να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.

Ισχυρό ενδιαφέρον της Ρωσίας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο-Θέλουν λιμάνι με σιδηροδρομική σύνδεση

Αθήνα: Κλιμάκιο εκπροσώπων των ρωσικών σιδηροδρόμων επιθεωρεί από την Τετάρτη την κατάσταση των τρένων και του σιδηροδρομικού δικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Το Βήμα», γεγονός που αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής για το ενδιαφέρον της Μόσχας για τις σιδηροδρομικές μεταφορές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι αξιωματούχοι προσγειώθηκαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψαν στην Αθήνα με το τρένο, παρέα με τον μηχανοδηγό, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα της κατάστασης του δικτύου.

Κύπρος:Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του μνημονίου

Λευκωσία: Η Κυβέρνηση τελεί σε αναμονή για την επίσημη ανακοίνωση από την Κομισιόν της συνομολόγησης της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε με την Τρόικα και συνεχίζει να εργάζεται για την υλοποίηση των μέτρων, ώστε σύντομα η κυπριακή οικονομία να ξεπεράσει τις δυσκολίες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, διευκρινίζοντας ότι θα εξαρτηθεί από την ΕΕ εάν το Μνημόνιο για την Κύπρο θα πάει στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Κούρσα ανόδου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Με κούρσα ανόδου υποδέχτηκε το κυπριακό Χρηματιστήριο την είδηση της κατάληξης σε συμφωνία ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Τρόικα, με τον δείκτη των τραπεζών να απογειώνεται με άνοδο 9,05%.

Στις 13.10 ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 140,38 μονάδες καταγράφοντας μεγάλη αύξηση 8,27%. Η αξία συναλλαγών φτάνει στα €1.438.370,81.Σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 7,56%% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 53,21μονάδες.

Στάση αναμονής στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με ήπιες εναλλαγές προσήμου κινείται την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Παρασκευή, εν αναμονή εξελίξεων στο "μέτωπο" της εκταμίευσης της δόσης.

Μικτή εικόνα διαμορφώνεται στο ταμπλό του FTSE20, όπου ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη των Τρ. Κύπρου και Cyprus PB μετά τη συμφωνία Λευκωσίας-τρόικας. Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται, μεταξύ άλλων, και οι τίτλοι των Eurobank, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΕΤΕ και Μυτιληναίος.

ΑΟΖ και αντιδραστικότητα της Τουρκίας

Του Ν.Λυγερού

Για διάφορους λόγους, σπάνια σοβαρούς, έχει προωθηθεί η ιδέα ότι το θέμα της ΑΟΖ είναι ανάλογο με τα 12 ΝΜ και κατά συνέπεια η Τουρκία, σε κάποια φάση, η οποία είναι βέβαια πάντα αόριστη, θα προβεί στην έννοια της αιτίας πολέμου. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν αποδεικνύει μόνο ότι δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, αλλά επίσης δεν ξέρουν ότι η θέσπιση της ΑΟΖ, γίνεται πάντα μονομερώς και δεν υπάρχει άλλη διαδικασία.