Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ....Γιατί επελέχθη αυτή η μορφή;

Η μορφή των κτιρίων πού στεγάζουν τα σύγχρονα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – σε κτίρια που κατασκευάστηκαν έως και τις αρχές του 20ου αιώνα – αντιγράφουν τους αρχαίους Ελληνικούς ναούς .

Γιατί επελέχθη αυτή η μορφή; Αυτοί που τα κατασκεύασαν γνώριζαν κάτι που εμάς μας διαφεύγει;

Μελετητές που ως αντικείμενό τους έχουν την ψυχολογία ( ατομική και των μαζών ) , την αρχιτεκτονική , την ιστορία , υποστηρίζουν ότι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα εδράζεται πάνω σ’ αυτό που ονομάζουμε...
ΠΙΣΤΗ-trust-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Καταδικάστηκε υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας που έσπασε τα νεύρα σε δανειολήπτρια

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας υπάλληλος εισπρακτικής εταιρείας.
Η υπάλληλος ήταν κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και δυσφήμιση. Η υπόθεση έφτασε στα ακροατήρια μετά από μήνυση μιας γυναίκας για αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δεχόταν το 2009, προκειμένου να τακτοποιήσει οφειλή σε τράπεζα.
Η γυναίκα που κατέθεσε τη μήνυση είχε κάνει λόγο για ενοχλητικά τηλεφωνήματα ακόμα και στο χώρο εργασίας της. «Έφτασε στο σημείο να ενημερώνει τους συναδέλφους μου για την οφειλή που είχα στην τράπεζα» είπε. Από την πλευρά της, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νομότυπα.

NWO. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ IQ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για μυστική συμφωνία ντροπής Ελλάδος – Κύπρου – Τουρκίας – Γερμανίας.

ΑΠΟ ΤΟ olympia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ.
Σχολια και πρόλογος απο τον Πόρτα Πόρτα
Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ…..
- ΤΟΥΡΚΙΑ 40%
- ΕΛΛΑΔΑ 30%
- ΚΥΠΡΟΣ 20%
- ΕΕ 10%
ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.
ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ….
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ…. ΠΡΟΔΟΤΕΣ !
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ !

Οι φωτογραφίες που ακόμα και οι ερευνητές αδυνατούν να εξηγήσουν!!!


Κλικ μαζί με τα φαντάσματα... Από δολοφονημένους σκλάβους μέχρι ασθενείς νοσοκομείων! Οι φωτογραφίες που ακόμα και οι ερευνητές αδυνατούν να εξηγήσουν!!! (PHOTOS)
Οι ιστορίες με φαντάσματα προκαλούν φόβο ακόμη και στους πιο γενναίους. Από δολοφονημένους σκλάβους έως βασανισμένους ασθενείς νοσοκομείων, τα φαντάσματα προκαλούν φόβο. Πώς θα νιώθατε αν βλέπατε όμως φωτογραφίες φαντασμάτων που δεν μπορούν να εξηγηθούν με τη λογική; Ερευνητές που ασχολούνται με τα παραφυσικά φαινόμενα δεν έχουν κατορθώσει να εξηγήσουν μερικές φωτογραφίες που μοιάζουν να έχουν στοιχειωθεί...

Ανάβρα, ένα χωριό πρότυπο με 0% κρίση και 0% ανεργία

Της Στέλλας Νοβάκη – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 Πριν 16 χρόνια η Ανάβρα ήταν απλά ένα απομακρυσμένο χωριό της Μαγνησίας, όπου λίγοι κάτοικοι και πολλά ζώα συμβίωναν σε ένα ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο από τους πάντες τόπο. Λίγα χρόνια μετά, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιο, αλλά και να γίνει το χωριό πρότυπο ανάπτυξης για όλη την Ευρώπη. Κρατικά κανάλια κάθε ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και επισκέπτες τόσο από την Ευρώπη όσο και…….
από την Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί το χωρίο για να καταγράψουν και να «κλέψουν» το μυστικό της Ανάβρας ή έστω για να δουν ζωντανά αυτά που ακούν και διαβάζουν.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Αλησμόνητες πατρίδες. Θράκη, Πόντος, Μ. Ασία. Χθες, Σήμερα, Αύριο"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Αλησμόνητες πατρίδες. Θράκη, Πόντος, Μ. Ασία. Χθες, Σήμερα, Αύριο".
Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Κυριακή 2 Ιουνίου 2013,
ώρα: 18.30.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Radio "Όμορφη Πόλη"(Βίντεο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στο Radio "Όμορφη Πόλη" 89.9fm, 
03/06/2013. 

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ "Τράβηξε όπλο" η Άγκυρα στην Κύπρο: Τουρκικά πολεμικά κύκλωσαν κυπριακό σεισμογραφικό

Τουρκικά πολεμικά πλοία (μία φρεγάτα και μία κορβέτα) τα ξημερώματα της Τετάρτης επιχείρησαν πειρατική ενέργεια κατά του στολίσκου (τρία πλοία) της Κύπρου που εκτελούσε τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στα δυτικά του νησιού.
Ο στολίσκος με το νορβηγικό σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Sovereign» (υπό σιγκαπουριανή σημαία) να εκτελεί την έρευνα δέχθηκε μέσα στη νύχτα την "επίσκεψη" των τουρκικών πολεμικών πλοίων, τα οποάι αρχικά πλησίασαν σε απόσταση τριών ναυτικών μιλίων.

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ''Σε καλωσορίζω στην τάξη των ανθελλήνων''

Ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δήμου με αφορμή τη δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση ότι ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος, έγραψε ένα απίστευτο ανθελληνικό άρθρο, που ούτε λίγο όυτε πολύ κατηγορεί τους προγόνους μας ότι έκαναν θηριωδίες, θεωρεί ότι ο Ελληνικός στρατός στη Μικρά Ασία έκανε απίστευτες σφαγές και ότι οι Σουλιώτισσες ήταν αλβανόφωνες. Απλά συμβουλεύουμε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας με αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω.

Σήμερα αποφασίζει η Βουλή για το κακούργημα Παπακωνσταντίνου

Με το «σκηνικό του εγκλήματος» να έχει αποτυπωθεί πλήρως και ξεκάθαρα γύρω από την εξαφάνιση της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ και την αλλοίωση του αντιγράφου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης 54 βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του κατηγορητηρίου για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.


Ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης πρότεινε να ολοκληρωθεί η συζήτηση έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρων κοινοβουλευτικών παραγόντων «περισσότεροι από 250 βουλευτές αναμένεται να εγκρίνουν την παραπομπή του κ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας». Πέραν αυτού, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να τοποθετηθεί και να επιχειρήσει μια ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσει τους «εγκληματικούς» του χειρισμούς αλλά και να εμφανιστεί ως «το τέλειο θύμα» του πολιτικού συστήματος που «αναζητεί ενόχους».

«Κεραυνοί» Πολύδωρα για το ρουσφέτι στους πλούσιους

Σε διαρκές πολιτικό σφυροκόπημα για το υπουργείο Οικονομικών, απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, εξελίσσεται η υπόθεση με τη σκανδαλώδη ρύθμιση, που επιτρέπει σε πλούσιους μεγαλοκαταθέτες, οι οποίοι έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό να «ξεπλύνουν» κάθε είδους παρανομίες και να μην εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, επικαλούμενοι εικονικές δωρεές από συγγενικά τους πρόσωπα και καταβάλλοντας τελικά ένα ευτελές αντίτιμο.

«Κόντρα» Κομισιόν-ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Κόντρα» ανάμεσά στην Κομισιόν και το ΔΝΤ ξέσπασε έπειτα από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ταμείου και την παραδοχή των λαθών σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφωνεί «θεμελιωδώς» με κάποιες από τις θέσεις του ΔΝΤ και χαρακτήρισε «λανθασμένο και αβάσιμο» τον ισχυρισμό του Ταμείου ότι η Ε.Ε. δεν συνέβαλε στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο Έλληνας που συνελήφθη στην Τουρκία...Ως υποκινητής των διαδηλώσεων

Ένας 25χρονος Έλληνας είναι μεταξύ των 11 ξένων υπηκοόων που ανακρίνονται αυτή την ώρα από τις τουρκικές αρχές για το ρόλο τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Τουρκία. 

Πρόκειται για μεταπτυχιακό φοιτητή, που βρισκόταν στην Τουρκία με το πρόγραμμα Erasmus. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ο φοιτητής είναι καλά στην υγεία του και εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο, με κύριο χαρακτηριστικό την υποτονική επενδυτική δραστηριότητα.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 12:46, βρισκόταν στις 96,65 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα πτώση της τάξης του 0,01%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 12.735,28 ευρώ.

Αντίθετα, οριακή άνοδο της τάξης του 0,42% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 38,11 μονάδες.

Κόκκινο ταμπλό με χαμηλές συναλλαγές

Του Βασίλη Γεώργα από το capital.gr

Σε βαρίδι για την αγορά εξελίσσονται οι πιέσεις στην Εθνική Τράπεζα, ενώ το “γύρισμα” της Coca Cola ΕΕΕ σε αρνητικό πρόσημο στερεί τα ερείσματα που υποστήριζαν τις ήπιες διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη. Η αγορά διολισθαίνει με χαμηλό τζίρο προς τις 970 μονάδες καταγράφοντας νωρίτερα απώλειες άνω του 1,3% ενώ με αντίστοιχα ποσοστά υποχώρησης διαμορφώνεται προς την 330 μονάδες ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η πλάγια κίνηση και οι περιορισμένοι τζίροι (μόλις 20 εκατ. ευρώ μετά από 3 ώρες συνεδρίασης) συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει κατεύθυνση από την εικόνα της αγοράς, με τους αναλυτές να έχουν θέσει ως επόμενο επίπεδο ενδιαφέροντος είτε την περιοχή των 1.025 μονάδων ανοδικά, είτε τη ζώνη 936-960 μονάδων καθοδικά.