Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

"Ποιός θα πηγαίνει τα γράμματα στα χωριά αν πουληθούν τα ΕΛΤΑ;"

"Ποιός θα πηγαίνει τα γράμματα στα χωριά αν πουληθούν τα ΕΛΤΑ;" Σκληρή ανακοίνωση του ΚΚΕ
«Την ώρα που κυβέρνηση και ΕΕ τρομοκρατούν το λαό ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα, ξεπουλάνε, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα, την ΕΛΒΟ που μπορεί να κατασκευάσει σύγχρονα φορτηγά και άλλα οχήματα» τονίζει σε ανακοίνωσή του η ΚΕ του ΚΚΕ. Όπως υποστηρίζει,«αυτό επιβάλλει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές συμφωνίες, φανερές και κρυφές, με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».
Αναφορικά με τα ΕΛΤΑ, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «ξεπουλάνε τα ΕΛΤΑ στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία

Στρατηγική διαχείριση κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ

 Των Η. Κονοφάγου, Ν. Λυγερού

Το θέμα του πορώδους περιλαμβάνεται στη διαχείριση του κοιτάσματος (Reservoir Management, gestion du réservoir). Και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό, όχι μόνο στον εντοπισμό και στην εκτίμηση του μεγέθους του κοιτάσματος, αλλά και στην εκμετάλλευσή του που είναι βέβαια η πιο κερδοφόρα. Διότι μόλις βρεθεί κοίτασμα (π.χ. Πρίνος) το Κράτος είναι υποχρεωμένο να συνεργαστεί με την Εταιρεία και να την ελέγξει σε όλα τα επόμενα βήματα Ανάπτυξης και Παραγωγής, ώστε η εκμετάλλευση να γίνει σύμφωνα με την διεθνή καλή πρακτική (Good Oil Field Practice, bonne pratique pétrolière). Έτσι η σύμβαση προβλέπει αυτό το γεγονός και ο έλεγχος του Κράτους έχει την έννοια να μη γίνει αρπακτική εκμετάλλευση.

Τσάμη στην Ήπειρο τι θες και για καλό δεν ήρθες...


Του  Γιώργου Ανεστόπουλου

- Πάει, τέλεψες Γραικέ, τα Χώματά σου Θέλω...


- Έχεις μωρέ συ κακορίζικε Τσάμη τσαγανό, ασκέρι και τζουμπλέκια να μου πειράξεις εμένα παιδιά, γυναίκες, χώματα;
- Κοίτα ολούθε γύρα σου Καπετάνιο. Ζωσμένος είσ’ από παντού.
- Κάμε γιούρια τότε ωρέ Τσάμη. Σε περιμένουμε. Τι το μολογάς και δεν το κάμεις;
- Είσαι σίγουρος Ρωμιέ; Τήρα καλά ωρέ. Σε βαθύ ύπνο είναι οι δικοί σου.

Άθικτο ρωμαϊκό πλοίο ανακαλύφθηκε με το εμπόρευμά του(Βίντεο)


Σχεδόν άθικτο ρωμαϊκό πλοίο έχει βρεθεί στον βυθό της θάλασσας κοντά στην πόλη Varazze, περίπου 18 μίλια από την Genova, στην Ιταλία.


Το πλοίο, ένα navis oneraria, ή εμπορικό πλοίο, εντοπίστηκε σε βάθος περίπου 200 μέτρων, χάρη σε ένα τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) ακολουθώντας τις συμβουλές των ψαράδων της περιοχής που είχαν πιάσει αγγεία στα δίχτυα τους.

Το πλοίο βυθίστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην θαλάσσια εμπορική οδό μεταξύ Ισπανίας και κεντρικής Ιταλίας και φέρει πλήρες φορτίο άνω των 200 αμφορέων.

Κινδυνεύει το «Ανάκτορο του Οδυσσέα» στην Ιθάκη

Με μία δραματική επιστολή, η αρχαιολόγος Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, διευθύντρια και υπεύθυνη της ανασκαφής στον Άγιο Αθανάσιο Ιθάκης, η οποία πιθανολογείται ότι έχει αποκαλύψει το ανάκτορο του Οδυσσέα, κάνει λόγο για κίνδυνο καταστροφής του αρχαιολογικού χώρου από την αδιαφορία της πολιτείας και την έλλειψη χρηματοδότησης.


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αν αναλογιστεί κάποιος το τι μπορεί να σημαίνει μία τέτοια ανακάλυψη για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου αλλά και τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού.

Ανακάλυψη νέων πυραμίδων στην Αίγυπτο;

Δύο άγνωστα, πιθανότατα πυραμοειδή συγκροτήματα έχουν εντοπιστεί με την βοήθεια δορυφορικών εικόνων χρησιμοποιώντας το Google Earth.


Ένα από τα συγκροτήματα αυτά περιέχει ένα ξεχωριστό, τετράπλευρο, αποκομμένο, πυραμιδικό σχήμα που έχει περίπου 140 μέτρα πλάτος. Αυτός ο χώρος περιέχει τρία μικρότερα αναχώματα σε πιο σαφή σχηματισμό, παρόμοιο με τον διαγώνιο σχηματισμό που έχουν οι Πυραμίδες της Γκίζας.

“Μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς”

Η επίθεση στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας είναι έργο ειδικής υπηρεσίας μιας ξένης χώρας.
Αυτό δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στις ’24 ώρες’ ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφαλείας, Άμνον Χάλπερ.

Δήλωσε συγκεκριμένα ότι η επίθεση κατά των ισραηλινών τουριστών στις 18 Ιουλίου είχε σχεδιαστεί από μυστικές υπηρεσίες, αφού είχε εντοπιστεί ο σωστός τρόπος και χρόνος.


160 Σύριοι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ιταλία

Ρώμη:Μια πρώτη ομάδα 160 Σύρων μεταναστών που έφυγαν για πολιτικούς λόγους από την πατρίδα τους, έφθασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο ιταλικό λιμάνι του Κροτόνε (Κρότωνας) στην περιοχή της Καλαβρίας.
Οι πρόσφυγες από τη Συρία, κυρίως οικογένειες με παιδιά, - 76 άνδρες, 36 γυναίκες, 48 παιδιά- έφτασαν στην Ιταλία επιβιβαζόμενοι σε ένα αλιευτικό σκάφος.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας φοβάται το Σχέδιο Β΄ στη Συρία

Η αποτυχία να διατηρήσει τον έλεγχο του συνόλου της Συρίας, ο πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ, ενδέχεται να βάλει σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β’» και να προσπαθήσει να διαμορφώσει ένα ανεξάρτητο κράτος με τη θρησκευτική κοινότητα των Αλαουιτών, είπε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα.


«Έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσε να εκτελέσει το Σχέδιο Β΄ που είναι η δημιουργία ενός Αλαουιτικού Θύλακα. Για εμάς αυτό είναι το χειρότερο σενάριο», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN.

Όχι στο ξεπούλημα ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ

Από δύο νευραλγικούς τομείς, που σχετίζονται με την επικοινωνία και τις μεταφορές, ξεκινά το πάρτι του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Εταιρείες άλλοτε βιώσιμες και κερδοφόρες σήμερα χαρίζονται σε ξένους επενδυτές. Κύριος στόχος της συγκυβέρνησης είναι να εκχωρηθεί στους τοκογλύφους το σύνολο του εθνικού μας πλούτου.

Αποκαλύφθηκε εξωγήινο σήμα ηλικίας 80.000 ετών - Τελικά, δεν είμαστε μόνοι μας;


Τελικά, δεν είμαστε μόνοι μας; Υπάρχουν κι άλλα όντα στο σύμπαν; Φαίνεται πως ναι, αν πιστέψουμε τα έγγραφα που διέρρευσαν από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας και αναφέρονται σε ένα μήνυμα ηλικίας 80.000 ετών από το διάστημα, που ελήφθη το 1998 και κατάφερε μετά από αρκετά χρόνια να αποκρυπτογραφήσει η NASA.
Όπως ήδη έχει δημοσιοποιήσει από χθες στην Ελλάδα το defencenet.gr, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας (σχετικό άρθρο του περιοδικού Weekly World News), σε φάκελο του που διέρευσε αναφέρει ότι η  NASA  ανίχνευσε και αποκρυπτογράφησε ένα μαθηματικό σήμα που προήλθε από έναν πολιτισμό κοντινού Γαλαξία.

Αλβανούς κακοποιούς «δείχνει» το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.Είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία στην Αθήνα

Τα μυστικά του κλεμμένου Opel Corsa, που χρησιμοποίησε το άγριο κουαρτέτο στη ληστρική επιδρομή της Alpha Bank Νάουσας, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αρχές. Το όχημα που είχε κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Αθήνα και οι κλεμμένες πινακίδες που του «φόρεσαν» οι δράστες και ανήκουν σε Opel Astra, εξετάζεται εξονυχιστικά από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία αλλά και ίχνη DNA των ληστών που οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν πως είναι Αλβανοί.

"Αυγουστιάτικο πραξικόπημα"



"Αυγουστιάτικο πραξικόπημα" χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ.
Στην σχετική ανακοίνωση, ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα, καθώς, όσον αφορά στα ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και την ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας,

Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού

Φθινοπωρινό χρώμα θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και νότιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και τις Σποράδες, ενώ έντονα θα είναι κατά διαστήματα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Αντίθετα, στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Σχέδιο για 100.000 σπίτια στο σφυρί

Να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια ζητά η τρόικα με στόχο να πέσουν οι τιμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων του Σαββατοκύριακου, ήδη ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια.

Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.

«Χτενίζουν» στεριά και θάλασσα για τους δολοφόνους

Αστυνομοκρατούμενη περιοχή είναι η Πάρος. Ο στόχος του εντοπισμού των δολοφόνων του 53χρονου αυτοκινητιστή αποτελεί θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκονται οι πέντε δράστες. Τα μπλόκα από τις δεκάδες αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονται στο νησί, διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ στην Πάρο έχει ήδη εγκατασταθεί κλιμάκιο αξιωματικών από το Εγκληματολογικό και τα τμήματα Ανθρωποκτονιών και Ληστειών της Αθήνας, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες.

Καμπανάκι για την τρύπα στα έσοδα-Έρχεται φοροσαφάρι

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή την υστέρηση ύψους 2,2 δισ. ευρώ που παρουσιάζουν τα έσοδα το πρώτο επτάμηνο του 2012. Μπροστά στο ενδεχόμενο να ζητήσει η τρόικα τη λήψη πρόσθετων μέτρων εντός του έτους, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα», οι επιτελείς του υπουργείου οικονομίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σχέδιο άμεσης δράσης που θα στοχεύει:

• Στο «κλείσιμο» από τις Εφορίες όλων των υποθέσεων που τους έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ

Νέα εβδομαδιαία άνοδος για την Wall

Dow13.207,9542,76 0,32%  



  Nasdaq3.020,862,22 0,07%  

H Wall Street χθες
Με ένα "πέταγμα" της τελευταίας στιγμής στα υψηλά ημέρας, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατάφεραν να κλείσουν σε θετικό έδαφος και να εξασφαλίσουν την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο, σε μια κατά τα άλλα άνευρη συνεδρίαση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 42,70 μονάδες (0,32%) κλείνοντας στις 13.207,90 μονάδες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο δείκτης ενισχύθηκε 0,9%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 2,20 μονάδων (0,07%) και έκλεισε στις 3.020,80 μονάδες, με κέρδη 1,8% στην εβδομάδα. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,00 μονάδων (0,22%) κλείνοντας στις 1.405,80 μονάδες. Από τις αρχές της εβδομάδας ενισχύθηκε 1,1%.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 21 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 9 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Hewlett-Packard κλείνοντας στα 19,69 δολάρια με άνοδο 0,28 δολ. ή σε ποσοστό 1,44%. Ακολούθησαν η μετοχή της Alcoa με κέρδη 1,35% στα 8,98 δολάρια και των McDonalds με κέρδη 1,14% και κλείσιμο στα 88,14 δολάρια.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η American Express (-1,10%), η Cisco Corp (-0,96%) και η Walt Disney (-0,66%).

Βάζουν ταφόπλακα στο Δημόσιο Ταχυδρομείο

Μπήκε επισήμως πωλητήριο στα ΕΛΤΑ, έπειτα από τη σημερινή απόφαση της Διυπουργικής. Απαιτείται ετοιμότητα για άμεση αντίδραση από τους εργαζόμενους


Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομείων και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) την Παρασκευή.

Οι δύο εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.