Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Σύντομα οι νέες προκλήσεις των Τούρκων οδήγησαν σε νέα επεισόδια... Μία ομάδα «Γκρίζων Λύκων» κάνει την εμφάνισή της και αρχίζει τον πετροπόλεμο.

Από τον «Αττίλα 1» στον « Αττίλα 2»

Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974 («Αττίλας 1»), οι εξελίξεις στο ελλαδικό και ελληνοκυπριακό στρατόπεδο υπήρξαν ραγδαίες.

Κάτω από την πίεση των τραγικών γεγονότων, η δικτατορία στην Αθήνα κατέρρευσε και τα χαράματα της 24ης Ιουλίου σχηματίσθηκε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Νωρίτερα, ο δοτός πρόεδρος της Κύπρου, Νικόλαος Σαμψών, είχε υποβάλλει την παραίτησή του και είχε αντικατασταθεί από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γλαύκο Κληρίδη.

«Στους 35 οι νεκροί στη Γένοβα» - Πηγές της πυροσβεστικής ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων

Ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα ανήλθε σε 35, μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές από την ιταλική πυροσβεστική.
Λίγο νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα, καταγγέλλοντας μια «απαράδεκτη καταστροφή».

«Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας – Ο Ερντογάν ανεβάζει συνεχώς τους τόνους απέναντι στον Τραμπ, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» στη διπλωματική σκακιέρα - Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ αμερικανικών προϊόντων
Σε μία προκλητική κίνηση που ανεβάζει κι άλλο την ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, με φόντο την κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, προχώρησε σήμερα, Τρίτη (14/08/2018) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας γνωστοποίησε πως η χώρα του θα μποϊκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ.

Ελεύθεροι οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη -Επιστρέφουν στην Ελλάδα - ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ

Επειτα από περίπου πέντε μήνες, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Αδριανούπολη θα αφεθούν ελεύθεροι.
Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση έκρινε ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Σημειώνεται ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα, οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους στη δίκη.