Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Όταν γράφουμε ιστορία

Του Ν.Λυγερού

Όταν γράφουμε ιστορία σπάνια το συνειδητοποιούμε, διότι το παρόν είναι τόσο ισχυρό που δεν βλέπουμε ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον κι έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχουν μόνο οι στιγμές που έρχονται η μία μετά την άλλη, δίχως ν’ αλλάζει τίποτα. Τότε ξεχνάμε τη συσσωρευτική ιδιότητα του χρόνου που καταφέρνει να συνδυάσει τα απειροελάχιστα για να τα μετατρέψει σε ακέραιες μονάδες. Αν είχαμε μελετήσει τη μοναδολογία του Leibniz ή τα θεωρήματα Robinson στη μη συμβατική ανάλυση τότε θα επινοούσαμε με μεγαλύτερη σιγουριά την επόμενη πραγματικότητα και δεν θα είχαμε τόσο διστακτικές κινήσεις που φαίνεται σ’ έναν παρατηρητή που δεν έχει έμπειρο μάτι, απλώς σαν κινήσεις του τύπου Brown που δεν οδηγούν πουθενά.

TO "TΡABAEI" H ΑΓΚΥΡΑ Επεισόδιο στα Ίμια - Τουρκικά περιπολικά καταδίωξαν ελληνικό σκάφος

Nέο επεισόδιο, το δεύτερο μέσα σε τρεις μήνες είχαμε στην περιοχή των Ιμίων μετά από τον εμβολισμό της ακταιωρού του Λιμενικού από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χθες το πρωί 26 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές της ΛΣ/Ακτοφυλακής στο defencenet.gr μία «μίνι» ναυμαχία στήθηκε δίπλα από τις βραχονησίδες μεταξύ ελληνικής ακταιωρού και τουρκικών σκαφών.
Ελληνικά αλιευτικά σκάφη από την Κάλυμνο και Λέρο είχαν ρίξει αλιευτικά εργαλεία στην περιοχή, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν τουρκικά σκάφη της Ακτοφυλακής και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν γιατί ψάρευαν χωρίς άδεια «στα τουρκικά χωρικά ύδατα».

Κλείνουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας-Νεωρίου - Στον "αέρα" και το πρόγραμμα των Super Vita!

Με μία συγκινητική αλλά και οργισμένη επιστολή προς το προσωπικό των ναυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Ταβουλάρης, επίσης ένας από τους τελευταίους Έλληνες με βιομηχανικό όραμα, ουσιαστικά προαναγγέλλει το κλείσιμο των ναυπηγείων που αποτελούν το τελευταίο ζων βιομηχανικό κύτταρο στο τομέα της βαριάς βιομηχανίας της χώρας.
Ταυτοχρόνως ο Ν.Ταβουλάρης επιτίθεται στους "αρμόδιους" εννοώντας τα συναρμόδια υπουργεία Άμυνας και Ανάπτυξης για την άρνησή τους να εκταμιεύσουν ένα ποσό 12.700.000 ευρώ από εκτελεσθείσες εργασίες για τις δύο πυραυλακάτους Super Vita των συμβάσεων των ετών 2006 και 2007.

Έρχεται «καθαρτήριο»-«Βαλκυρίες» για την Ελληνική Ολιγαρχία

Έρχεται «καθαρτήριο»-«Βαλκυρίες» για την Ελληνική Ολιγαρχία
Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες: «Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε στο ευρώ». Η Ελλάδα όμως μπήκε. Χωρίς σημαντικές προϋποθέσεις τότε στις αρχές του 2000 και πολύ περισσότερο δημιουργώντας αποκλίσεις στα επόμενα χρόνια που την έφθασαν στην κατάσταση χρεοκοπίας εντός του πιο «σκληρού» νομίσματος στον κόσμο το 2010.
Το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και η «ολιγαρχία» του πλούτου που κυριαρχεί τα τελευταία 35 χρόνια έχουν πλήρη ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων και στρατηγικών επιλογών της χώρας.

Από την τρόικα θα περάσουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με την έλευση της τρόικας τον επόμενο μήνα θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις ρυθμίσεις για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Οι δανειστές αφού ελέγξουν αν η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων τότε θα ανακοινώσουν στην κυβέρνηση αν θα μπορέσει να προχωρήσει σε αυτή την ρύθμιση. Όπως υπενθυμίζουν στελέχη του υπουργείου οικονομικών και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινωθεί παρόμοιες ρυθμίσεις τις οποίες δεν έκανε αποδεκτές η τρόικα. Για αυτό τον λόγο το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζουν το «Plan B» προκειμένου να «ανασάνουν» οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Σε συνεργασία του με το αυστραλιανό ABC Η Οδύσσεια της Ελλάδας στο Al Jazeera(Βίντεο)

Σε ένα καλοφτιαγμένο, σχεδόν 25λεπτο βίντεο-ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το αγγλόφωνο Al Jazeera –σε συνεργασία με το αυστραλιανό ABC- και την εκπομπή People & Power, παρουσιάστηκε η Ελλάδα που αγκομαχά οικονομικά και οι Έλληνες που στρέφονται στη γη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, και ένα πιο ασφαλές μέλλον.

Το βίντεο του People & Power αποτελείται από επιβλητικά γραφικά και υποβλητικό μουσικό χαλί ενώ παρουσιάζονται σκελετωμένοι λαοί να χάνονται σε δαιδαλώδη οικονομικά μονοπάτια χωρίς να διαφαίνεται τερματικός σταθμός. Οι δυνατοί, τους δυναστεύουν…

Αυτό είναι το κτήνος της Ξάνθης!

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού σχηματίστηκε σε βάρος του 27χρονου που ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε την 34χρονη στην Ξάνθη και ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στις φριχτές λεπτομέρειες του εγκλήματος που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Τρία ξαδέρφια και μία σύζυγος ελέγχονται για την υπόθεση Ο Γ.Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με 3+1 πρόσωπα που «εξαφανίστηκαν» από τη λίστα Λαγκάρντ

Ένα βήμα πιο κοντά στην αποκάλυψη των μυστικών της λίστας Λαγκάρντ βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές μετά την σύγκριση της πρώτης λίστας που παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ήταν μυστηριωδώς «εξαφανισμένη» επί τρία χρόνια, με την λίστα που παρέλαβαν ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι από τη γαλλική κυβέρνηση την προηγούμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές και πολιτικές πηγές, που επικαλείται και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη νέα λίστα με τα ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC υπάρχουν τρία νέα ονόματα -που δεν υπήρχαν στην πρώτη λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου- δικαιούχοι δύο λογαριασμών στην Ελβετία. Τα τρία πρόσωπα αυτά είναι μεταξύ τους συγγενείς.

Αλβανοί εθνικιστές σε Αρχιεπίσκοπο Τιράνων: Φύγε από τη χώρα μας

Συνεχείς επιθέσεις από την αλβανική εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία δέχεται ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστάσιος. Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούν του Αναστάσιο για αντιαλβανική δραστηριότητα.
«Εφτασε, ο καιρός να πούμε στον Αναστάσιο Γιανουλλάτο "απομακρύνσου ειρηνικά από την Αλβανία". Κλείσε τα τελευταία χρόνια της ζωής σου όσο πιο μακριά από αυτή τη χώρα και το λαό, ο οποίος χάριν της αληθείας πρέπει να το πούμε, σε είδε ως ένα επικίνδυνο δοθιήνα, ο οποίος στο όνομα της θρησκείας και της αλβανικής ορθοδοξίας εργάστηκε για τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και της ελληνικής Εκκλησίας».

Πάτρα: Κράτος για γέλια και για κλάματα - Απίστευτο χάλι σε τράπεζες και ΔΟΥ - Ένα μεροκάματο για τα ...τέλη κυκλοφορίας !

Πανζουρλισμός επικρατεί απο το πρωί στις εφορίες και τα τραπεζικά καταστήματα της Πάτρας.
Χιλιάδες αυτοκίνητα και φέτος θα μείνουν στα γκαράζ των ιδιοκτητών τους και στην Πάτρα, οι οποίοι σπεύδουν την τελευταία στιγμή να καταθέσουν τις πινακίδες προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που επικρατούσε όπως διαπίστωσε το thebest.gr μέχρι πριν απο λίγα λεπτά στις τράπεζες και τις εφορίες της Πάτρας.
Φανταστείτε ότι το πρωί η ουρά στην Γ' ΔΟΥ έφθανε μέχρι την είσοδο της εφορίας με το μέσο όρο αναμονής για τους ταλαίπωρους πολίτες να φθάνει ακόμη και τις 3 ώρες!!!

Στις 7 Ιανουαρίου οι διαπραγματεύσεις για το τεμάχιο 10 Εντατικές διαπραγματεύσεις με δύο κολοσσούς για το τεμάχιο 9 στην ΑΟΖ

Λευκωσία: Αρχίζουν σήμερα στο Υπουργείο Εμπορίου διαπραγματεύσεις με τον ιταλικό κολοσσό ENI και την νοτιοκορεατική CoGas, για το τεμάχιο 9 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), το οποίο θεωρείται χρυσοφόρο, αφού εκτιμάται ότι περιέχει και πετρέλαιο.

Στις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την γαλλική Total για το τεμάχιο 10, το οποίο επίσης εκτιμάται ότι περιέχει πετρέλαιο.

Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, έπειτα από τα κέρδη που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρία.

Υπό το βάρος των ζημιών στους τραπεζικούς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης (στις 12:51) υποχωρεί στις 116,28 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 3,25%. Ελαφρώς μικρότερες απώλειες, σε ποσοστό 2,99% καταγράφει ο FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχωρεί στις 44,83 μονάδες. Την ίδια ώρα ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώνεται στις €206.349.

Ήπιες διακυμάνσεις άνω των 900 μονάδων στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Σε «επαφή» με τα νέα υψηλά 15 μηνών -που σημείωσε χθες- και άνω των 900 μονάδων επιχειρεί να διατηρηθεί την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης στο χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος με εναλλαγές προσήμου.

Ο συναλλακτικός όγκος και τζίρος παραμένουν σε «συγκρατημένα» επίπεδα, ενώ μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στον FTSE25, όπου τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ, Coca-Cola 3E και Jumbo.

Το βίντεο που έχει συγκλονίσει τους χρήστες του διαδικτύου!

  Δείτε την τρυφερότητα, την επιμονή, την αγάπη που δείχνει το σκυλάκι σε ένα παιδί με σύνδρομο down.

ΠΗΓΗ newsbomb