Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ταξιδεύοντας πάνω από τις Μυκήνες -Η επιβλητική Πύλη των Λεόντων - ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ DRONE (Βίντεο)

Οι Μυκήνες (Μυκήναι, Μυκήνη) ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο.
Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Η ομάδα του Up Drones βρέθηλκε εκεί κατέγραψε από ψηλά τον αρχαιολογικό χώρο.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ξανά την Τουρκία για τους S-400

Προειδοποίηση για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας απηύθυνε εκ νέου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε περίπτωση που η Τουρκία αγοράσει τους πυραύλους S-400.

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση του συμβούλου του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας, Γουές Μίτσελ, η οποία θα παρουσιασθεί στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου, «η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει καταλήξει στην αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει την επιβολή κυρώσεων με βάση το εδάφιο 231 του νόμου CAATSA και θα έχει αρνητική επίδραση όσον αφορά την συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35».

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία: Απρόβλεπτες συνέπειες για την Ελλάδα

Την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 24 Ιουνίου του τρέχοντος έτους ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναν χρόνο και πλέον νωρίτερα από τις προγραμματισμένες εκλογές για τον Νοέμβριο του 2019. Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας  αιτιολόγησε την επίσπευση αυτή επικαλούμενος έκτακτες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας αλλά και την οικονομική κατάσταση της γείτονος χώρας.
Έπειτα από μια περίοδο έντασης και κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητάς σε πολλαπλά μέτωπα σε Δύση και Ανατολή τα οποία κατάφερε να ανοίξει μέσα σε λίγους μόλις μήνες ο Ερντογάν, τώρα αρχίζει να εισπράττει τα αποτελέσματα των επιθετικών του ενεργειών.

Γιούνκερ: Γελοία όσα λέει η Τουρκία ότι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί αποτελούν απειλή

Δήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο

«Γελοίο» χαρακτήρισε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ τον τουρκικό ισχυρισμό ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για τη γείτονα: τη θέση αυτή πήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών, ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντ. Ταγιάνι δήλωσε πως συμφωνεί με τον κ. Γιούνκερ.

Αναλυτικά, ο κ. Γιούνκερ πήρε θέση και επανέλαβε όσα είχε πει και στη Βάρνα παρουσία του

Ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Παραλογίζεστε - Τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα» (Βίντεο)

Ίμια | υπουργείο Εξωτερικών | τουρκικές προκλήσεις: Τη δέουσα απάντηση στο νέο προκλητικό «κρεσέντο» του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι τα Ίμια συνιστούν τουρκικό έδαφος, έδωσε το πρωί της Τετάρτης (18/04/2018) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «παράλογη στάση» και καλώντας την Άγκυρα «να συνέλθει».