Γεννήθηκε το 1791 στο Αρναούτκιοϊ τής Κωνσταντινούπολης. Ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας Φαναριωτών, μέλη τής οποίας κατείχαν σημαντικά αξιώματα στην οθωμανική διοίκηση. Πατέρας του ήταν ο λόγιος αξιωματούχος στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες Νικόλαος Μαυροκορδάτος και μητέρα του η Σμαράγδα Καρατζά. Πήρε αξιόλογη μόρφωση. Εκτός από τα Ελληνικά του, που το επίπεδό τους ήταν υψηλό, χειριζόταν καλά τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, τα Τουρκικά και τα Αραβικά. Εργάστηκε ως γραμματέας τού θείου του, ηγεμόνα τής Βλαχίας,
Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος. Ο πολιτικός τού Αγώνα μέλος τής Φ.Ε.
Το ''Γιαβούζ βγήκε'' από το λιμάνι του με πορεία δυτικά των νησιών του Α. Αιγαίου
Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Από το pentapostagma
Η Τουρκία θέλει να τεντώσει τα νεύρα της Αθήνας. Εξάλλου το είχε πει ο Ερντογάν πως θα βγάλει το Γιαβουζ για γεωτρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση ευτυχώς δεν πρόκειται για αποστολή γεώτρησης αλλά για πλου δυτικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με προορισμό το λιμάνι της Γιάλοβα κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη: Μια απόλυτα αναγκαία προσθήκη, όμως κάτι ξέχασαν!
Ούτε λέξη για μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” – Άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Διαβάσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ”. Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μία πολύ καλή περίπτωση επωφελούς για την Ελλάδα, αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων. Η οποία όμως και πάλι αφήνει έξω από τη διαδικασία ανάπτυξης, παραγωγής και χρήσης μη επανδρωμένων συστημάτων την ελληνική βιομηχανία που εμπλέκεται σε τέτοια προγράμματα.
Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη
Το πρώτο πράγμα που αξίζει να επισημανθεί, είναι το ότι φυσικά το πρόγραμμα στο σύνολό το
Ποια είναι η λάθος εκτίμηση του Ερντογάν;
Άλλαξαν τα δεδομένα και μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί ο Ερντογάν
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Στη διοίκηση Τραμπ ο Τούρκος πρόεδρος είχε καλές προσβάσεις και σχετικά καλή πληροφόρηση. Πλην όμως δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στον απρόβλεπτο χαρακτήρα του απελθόντος Αμερικανού προέδρου και στις συγκρούσεις που μαίνονταν τόσο στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου όσο και στο ευρύ πεδίο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν πόνταρε αρκετά στην αμερικανο-βρετανική λαϊκιστική συμμαχία
Τουρκική δικαστική απόφαση που παρεμποδίζει στην Τουρκία την πρόσβαση στα βίντεο του Πεκέρ….
Για λόγους εθνικής ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης εκδόθηκε δικαστική απόφαση παρεμπόδισης πρόσβασης στο κανάλι του Σεντάτ Πεκέρ στο YouTube, όπως και στους λογαριασμούς του σε Twitter και Instagram
Σχ. Ο Πεκέρ δημοσίευσε προχτές πληροφορίες για ένα λαμ@@ιο συνεργάτη του Ερντογάν.
Και προφανώς οτιδήποτε “ακουμπά” τον Ερντογάν, συνιστά “εθνική ασφάλεια”…