Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Οταν ο Αριστοτέλης μας δίδασκε πώς να κατασκευάσουμε ένα...Αστρόπλοιο! Μια απίστευτη ιστορία συνωμοσίας!

Ο Μέγας Δάσκαλος των Ελλήνων, ο Φιλόσοφος και πολυεπιστήμονας Αριστοτέλης, είχε κρύψει στο αριστουργηματικό του έργο, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ, ένα "μυστικό" που παρα λίγο να τινάξει στον αέρα ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ως ...Ελληνική Ιστορία!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Από το pirinoslogios
 

Αυτό το άρθρο, το χρωστούσα τόσο στον εαυτό μου χρόνια ολόκληρα, πάνω απο 23 τω αριθμώ, όσο και στον αγαπημένο μου Αριστοτέλη. Είναι μια κατάθεση ψυχής, για μια ιστορία που κάποτε με συγκλόνισε βαθύτατα. Το γιατί το έγραψα σήμερα και όχι πρίν, αυτό ειλικρινά δε μπορώ να το αιτιολογήσω.

Οι προϊστορικοί Ελληνες γνώριζαν τις κινήσεις των πλανητών λεπτομερώς-ΠΡΟΕΒΛΕΠΑΝ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Οι προϊστορικοί Ελληνες γνώριζαν τις κινήσεις των πλανητών λεπτομερώςΕξαιρετικές αστρονομικές και μαθηματικές γνώσεις και κατάρτιση πολύπλοκων όσο και ακριβών ημερολογίων βασισμένων σε πολύ προηγμένες γνώσεις των κινήσεων των πλανητών είχαν οι κάτοικοι της Ελλάδας επτά χιλιάδες χρόνια πριν.
Ακόμη δύο αρχαία αντικείμενα προστέθηκαν στη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Πρόκειται για ένα τηγανόσχημο και ένα κυκλαδικό ειδώλιο, τα οποία επαναπατρίστηκαν στις αρχές του μήνα από Κρατικό Μουσείο της Βάδης Γερμανίας.

Ελληνική ΑΟΖ και Χρονοστρατηγική

Του Ν. Λυγερού

Με τα νέα δεδομένα που περιμένουμε λόγω της χάραξης των οικοπέδων στην ελληνική ΑΟΖ στις περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης, αντιλαμβανόμαστε επί του πρακτέου την εξέλιξη των πραγμάτων και των διαδικασιών. Αυτή τη φορά δεν μιλούμε πια για έρευνες εντός των εθνικών χωρικών υδάτων που έχουν παραμείνει στα 6ΝΜ. Τα νέα οικόπεδα βρίσκονται σε αποστάσεις που ανήκουν ξεκάθαρα στην ελληνική ΑΟΖ. Κατά συνέπεια θα υπάρξουν αναγκαστικά πιέσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες οριοθετήσεων αλλά και η θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι δεν επαρκεί η πράξη αν δεν έχει πλαίσιο και αυτό το πλαίσιο είναι η θέσπιση.

Ζεόλιθος και Περιφέρεια

Του Ν. Λυγερού


Η ανάδειξη του ελληνικού ζεόλιθου δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ελληνικός ζεόλιθος έχει μπει κυριολεκτικά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αφού τώρα γνωρίζει και τα οφέλη του ζεόλιθου. Πολλές περιοχές έχουν πια αποτελέσματα πρακτικά στον τομέα της γεωργίας αφού έχει γίνει ενσωμάτωση και ψέκασμα ζεόλιθου και βλέπουν πια την ποιότητα των προϊόντων. Τα σκόρδα της Νέας Βύσσας που αποτελούν το 70% της εθνικής παραγωγής, έχουν περάσει στη φάση της συλλογής. Έτσι όλοι μας μπορούμε να δούμε τη διαφορά στις οργανοληπτικές ιδιότητες.

Σε νέες κορυφές "κοιτάζει" ο S&P

Dow16.956,0134,55 0,20%  



  Nasdaq4.359,33-3,51 -0,08%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή «χτίζοντας» στο χθεσινό – πολλοστό για φέτος – ρεκόρ του S&P, μετά το κύμα αισιοδοξίας για επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ που πυροδότησαν τα σχόλια της επικεφαλής της Fed νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. «Βαρίδι» στην επενδυτική διάθεση παραμένει, ωστόσο, η εντεινόμενη ταραχή στο Ιράκ.

H Janet Yellen σε δηλώσεις της την Τετάρτη, επιβεβαίωσε τους επενδυτές ότι θα υπάρξει ένα "σημαντικό περιθώριο χρόνου" από τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων μέχρι την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed. Είχε προηγηθεί η απόφαση της Fed να μειώσει κατά επιπλέον 10 δισ. δολ. στα 35 δισ. δολ. το ύψος των μηνιαίων αγορών που πραγματοποιεί σε ομόλογα και άλλα χρεόγραφα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 38,891 μονάδες (0,23%) και βρίσκεται στις 16.960,35 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 4,07 μονάδων (0,09%) φτάνοντας τις 4.363,39 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,97 μονάδων (0,15%) και βρίσκεται στις 1.962,45 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Caterpillar καθώς διαπραγματεύεται στα 108,354 δολάρια με άνοδο 1,104 δολαρίων ή σε ποσοστό 1,03%. Ακολουθούν η Exxon Mobil με κέρδη 0,94% στα 103,59 και η Merck στα 58,75 δολάρια με άνοδο 0,77%.

Με οριακές απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ

Λευκωσία: Με οριακές απώλειες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρουσιάζοντας, ωστόσο, θετική πορεία κατά την τρίτη εβδομάδα Ιουνίου, η οποία σημαδεύτηκε από την έξοδο της Κύπρου στις αγορές χρέους, από τις οποίες αποκλείστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια. Ως αποτέλεσμα ήταν ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 3,66%. Αυτή είναι η δεύτερη από τις τρεις εβδομάδες, που έχουν παρέλθει κατά το μήνα Ιούνιο, στην οποία η χρηματιστηριακή αγορά ακολουθεί θετική πορεία.

Χ.Α.: Long- Short σημειώσατε... 1

Της Έφης Γκικοπούλου
Από το capital.gr

Εκπληκτική ανατροπή σημειώθηκε στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης με την αγορά, από flat που ήταν μετά την λήξη παραγώγων, να γεμίζει από αγοραστές και συναλλακτική δραστηριότητα, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.300 μονάδες, στο υψηλό ημέρας, και το τζίρο πάνω από τον μέσο όρο του χρόνου (151 εκατ. ευρώ).

Πρωταγωνιστής στο φινις η Alpha Bank όπου κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη -της τάξης του 4,75%- κλείνοντας στο υψηλό ημέρας των 0,75 ευρώ ενώ ήταν η μεγαλύτερη σε συναλλακτική αξία μετοχή, πραγματοποιώντας 57 εκατ. ευρώ, ήτοι το 27% του συνολικού μικτού τζίρου της αγοράς.

Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ του Κώστα Ηλιάκη στα 9G

Ο Κώστας Ηλιάκης στην Ανθρωποφυγόκεντρο στις ΗΠΑ έχοντας ”πιάσει” τα 9G. VDEO προς τιμή του, το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αδερφός του, Φίλλιπος

Συγκινητικό VΙDEO προς τιμή του, το οποίο έδωσε σήμερα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ο αδερφός του, Φίλλιπος…

Δε χρειάζονται δικά μας λόγια…διαβάστε την ανάρτηση του αδερφού του, Φίλλιππου…
Φίλιππος Ηλιάκης :

8 Χρόνια μετά ! Κωστή στο χρωστάω, δεν ξεχρέωσα όμως…

Βίντεο: Πως είναι να βυθίζεται ένα πλοίο και να το βλέπεις από μέσα

Η εταιρεία Little Deeper Charters δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο τον περασμένο Σεπτέμβριο... αλλά έγινε viral τις τελευταίες εβδομάδες. Το να είσαι πάνω σε ένα πλοίο την ώρα που βυθίζεται είναι σίγουρα ο εφιάλτης των περισσότερων ανθρώπων. Όμως στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πώς είναι αυτή η κατάσταση χωρίς να την ζήσετε πραγματικά!

Βρήκαν 17 σορούς 68 χρόνια μετά τη συντριβή ενός Douglas C-124

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τη συντριβή ενός στρατιωτικού αεροπλάνου τύπου Douglas C-124 της αμερικανικής αεροπορίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 52 επιβαίνοντες, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας εντόπισε και αναγνώρισε 17 από τις σορούς των θυμάτων, ανακοίνωσε χθες το Πεντάγωνο.
Το αεροσκάφος, το οποίο στις 22 Νοεμβρίου του 1952 πετούσε ανατολικά του Άνκορατζ, συνετρίβη σε βουνό, αλλά η κακοκαιρία εμπόδισε τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης.

Δικαίωμα στο… όνειρο! Η Εθνική που άντεξε και ο “τελικός” με την Ακτή(Βίντεο)

- Η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Mundial
- Η πρώτη της ισοπαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο της έδωσε πολύτιμο βαθμό, μετά από μια ψυχωμένη εμφάνιση
- Η τελευταία αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και το αποτέλεσμα στο Κολομβία - Ιαπωνία θα κρίνει το μέλλον της στην διοργάνωση
- Δείτε video με τα highlights της αναμέτρησης Την ώρα που η πρωταθλήτρια κόσμου του 2010 Ισπανία αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, πριν δώσει και το τρίτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων και η Αγγλία είναι ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό, η Ελλάδα είναι ακόμα... ζωντανή

Κακός χαμός μέχρι τα μεσάνυχτα στη Βουλή - Βαριές κουβέντες μεταξύ Κωνσταντοπούλου και Αθανασίου - «Μπουρδολογείτε και κοπρολογείτε»

- Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
- «Είστε σαν την Ισπανία στον αγώνα με την Ολλανδία. Βάλατε ένα γκολ και δεχθήκατε 5», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση με τα υποβρύχια
- Αγριος καυγάς με ένταση και βαριές εκφράσεις και μεταξύ Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Ρήγα και Τριαντάφυλλου
- Για φασισμό την κατηγόρησε ο Κ. Τριαντάφυλλος και της καταλόγισε ότι μεγάλωσε στα σαλόνια της διαπλοκής
- «Ανήλικη επιδοματούχα εισαγγελέα» την αποκάλεσε ο Παναγιώτης Ρήγας
- ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σκηνές απείρου κάλλους με ύβρεις και ξεσπάσματα εκτιλύχθηκαν στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, με πρωταγωνιστές τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Κων/νο Τριαντάφυλλο.

Πώς σχηματίζεται το Βόρειο Σέλας: Η φυσική του πιο εντυπωσιακού φαινομένου στη Γη (Βίντεο)

Το Σέλας (Aurora Borealis ή Aurora Southernalis) εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη μας, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από αυτό το θαύμα της φύσης. Την απάντηση δίνει ο Χανκ Γκριν της ομάδας SciShow.
Οπως εξηγεί στο σχετικό βίντεο, τα φορτισμένα σωματίδια που προέρχονται από τους ηλιακούς ανέμους, φτάνουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης και ταξιδεύουν κατά μήκος των μαγνητικών γραμμών του.

Παγκόσμιος θαυμασμός για το Μουσείο της Ακρόπολης -Οι αριθμοί πίσω από τα πέντε χρόνια λειτουργίας του

Η Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 δεν είναι μια τυχαία ημέρα για το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς σηματοδοτεί τα πέντε χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης λειτουργίας του. Με τις εορταστικές εκδηλώσεις να έχουν ξεκινήσει, η διοίκηση του Μουσείου φιλοδοξεί να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα.

Νεκρός ο ηλικιωμένος που είχε εγκλωβιστεί σε φλεγόμενο διαμέρισμα στη Νίκαια

Η σύζυγος και τα δύο εγγόνια του άτυχου άντρα πρόλαβαν να βγουν - Ο 72χρονος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα - Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Νεκρός ανασύρθηκε τελικά ο ηλικιωμένος άντρας ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά του στη Νίκαια, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10 το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος και τα δύο εγγόνια του άτυχου άντρα πρόλαβαν να βγουν από το φλεγόμενο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, ωστόσο, ο 72χρονος πρώην αστυνομικός, ο οποίος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, δεν είχε την ίδια τύχη.

Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Από την 1η Ιουλίου αυξημένα θα έρχονται τα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αντίθετα, μειώσεις θα γίνουν  στα εμπορικά τιμολόγια καταστημάτων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, δεν πρόκειται να αλλάξουν τα αγροτικά τιμολόγια, ούτε το νυχτερινό οικιακό. Ο κ. Ζερβός δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια, είπε ωστόσο ότι το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της-ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Από το greece.org

Η υπογραφή σας στο αίτημα

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.
Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21(ΒΙΝΤΕΟ)

Πως θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος και πως κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς μια μικρότερη κατοικία για να μην είναι επιβαρυμένη και από πολλούς φόρους, ήταν ενα από τα θέματα της εκπομπής LiveU - Με την Πόπη Τσαπανίδου.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
18 Ιουνίου 2014

Η τηλεόραση όπως έχετε καταλάβει είναι το κύριο μέσο προπαγάνδας σε όλο τον κόσμο, όπου μπορεί να ανεβάζει και να κατεβάζει κυβερνήσεις και να προωθεί οτιδήποτε θέλει, και με τον τρόπο που θέλει σε όλους αυτούς τους ανυποψίαστους τηλεθεατές που ο αριθμός τους φτάνει τουλάχιστον τα 2/3 του ελληνικού πληθυσμού, οι οποίοι είναι εντελώς απορροφημένοι απο το άγχος της καθημερινότητας χωρίς να περνάει κάν από το μυαλό τους αν, και από ποιούς μπορεί να ελέγχεται ο πλανήτης από το παρασκήνιο.