Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Τελεσίγραφο Ρωσίας προς ΝΑΤΟ: "Σταματήστε την τουρκική εισβολή αλλιώς ..."

Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου, όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4.

"Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει", όπως μεταδίδουν διάφορα ρωσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ' ΠΠ δηλαδή.

Εθνικό έγκλημα: 500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα.


Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνει το μέλλον της Ελλάδας, τα παιδιά. Η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας που συνεργάζονται με την τρόϊκα για να "διασώσουν" την Ελλάδα, υποτίθεται, έχουν δημιουργήσει το πρωτοφανές για τα κοινωνικά δεδομένα της χώρας: 500.000 Ελληνόπουλα να ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει. 
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με τηην πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Αυτοκτόνησε ο πρώην υπουργός Λ. Τζανής - Η τελευταία του συνομιλία

Συγκλονίζει την κοινωνία του Βόλου αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου η αυτοκτονία, το απόγευμα της Πέμπτης (04/10), του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτή, Λεωνίδα Τζανή.

Το όνομα του 57χρονου πρώην πολιτικού εμφανιζόταν στη λίστα των πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Κατά πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού στο πάρκινγκ του σπιτιού του, όπου τον βρήκε η σύζυγός του. Τα τελευταία χρόνια, ο Λεωνίδας Τζανής απείχε από την πολιτική και ασκούσε τη δικηγορία στον Βόλο.

Καμία απόφαση για δόση στη Σύνοδο

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα, είναι πολύ νωρίς», τόνισε πριν από λίγο ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. «Πρώτα θα τα βρούμε σε σχέση με το budget. Μετά θα εξετάσουμε το χρηματοδοτικό κενό και τότε και μόνο τότε θα δούμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Αναμένω έντονες συζητήσεις για το χρέος», επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

Και προσθέτει: «Υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της τρόικας, αλλά δεν είναι πολιτικής φύσεως. Είναι διάφορες λογισμικού προσδιορισμού των μεγεθών.

Άγριος καυγάς στη Βουλή-Αποχώρησαν οι βουλευτές της ΧΑ(Βίντεο)

Πρωτοφανείς σκηνές έλαβαν χώρα στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να σηκώνονται όρθιοι, να φωνάζουν και να εκτοξεύουν ύβρεις εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη. Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την Ολομέλεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Hλίας Κασιδιάρης, στρέφοντας τα πυρά του και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είπε :

«Θερμή» υποδοχή και από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στη Μέρκελ

«Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ  οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και  συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα»,

Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών των τραπεζών Εθνικής και Eurobank προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών σχετικά με τις φήμες για την επικείμενη συγχώνευσή τους.

Τραπεζική πηγή τόνιζε στο protothema.gr ότι η συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών -ίσως και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- είναι πολύ σοβαρή υπόθεση ιδιαίτερα τώρα που ακόμη δεν έχουν  αντιμετωπιστεί τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, γι΄ αυτό οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη.

Η Μέρκελ έρχεται Αθήνα την Τρίτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη 9 Οκτωβρίου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

Άλμα ανόδου σημείωσε το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη της τάξης του 11,8% κατέγραψε την Παρασκευή ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 125,67 μονάδες.

Μεγάλη αύξηση, της τάξης του 10,28% παρουσίασε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 48,71 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 1.754.774,84 ευρώ.

Το δεύτερο υψηλότερο κλείσιμο του 2012 στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Τη δεύτερη υψηλότερη τιμή κλεισίματος από την αρχή του έτους σημείωσε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με τζίρο κοντά στα 90 εκατ. ευρώ και με ώθηση από το «άλμα» που πυροδότησαν για τους τραπεζικούς τίτλους τα σενάρια για νέα deals στον κλάδο.

Στο επίκεντρο των εντεινόμενων φημών βρέθηκαν από νωρίς οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, οι οποίες τέθηκαν σε αναστολή διαπραγμάτευσης λίγο μετά τις 11:00. Για την ΕΤΕ οι συναλλαγές ανεστάλησαν με τη μετοχή στα 2,09 ευρώ (+3,98%), ενώ ο τίτλος της Eurobank τη στιγμή της αναστολής βρισκόταν στα 1,17 ευρώ (+7,34%).

Πιστή η Wall Street στο ραντεβού της με την άνοδο

Dow13.575,3680,75 0,60%  



  Nasdaq3.149,4614,23 0,45%  

Η Wall Street χθες
Από την "πρώτη γραμμή" της ανόδου οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και του κλάδου πρώτων υλών χάρισαν στα αμερικανικά blue chips τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που η Fed ανακοίνωσε την εκκίνηση νέου γύρου ποσοτικής χαλάρωσης. Παράλληλα, ο ευρύτερος S&P 500 διεύρυνε το ανοδικό του σερί για τέταρτη ημέρα.

Οι μετοχές γνώρισαν ισχυρή άνοδο τα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών, χάρη στα ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, καθώς και τις εργοστασιακές παραγγελίες μηνός Αυγούστου. Παρέμειναν σε στενό εύρος διακύμανσης στο υπόλοιπο της ημέρας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα στοιχεία που ανακοινώνει αύριο η αμερικανική κυβέρνηση για την απασχόληση.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών της Haverford Trust που διαχειρίζεται πάγια ύψους 6,5 δισ. δολ. η αγορά βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και αν δεν προκύψουν σημαντικές εξελίξεις που να μπορέσουν να διαταράξουν αυτή την τάση, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την ίδια κατεύθυνση.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 80,70 μονάδες (0,60%) κλείνοντας στις 13.575,30 μονάδες.  Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 14,20 μονάδων (0,45%) και έκλεισε στις 3.149,40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 10,40 μονάδων (0,72%) κλείνοντας στις 1.461,40 μονάδες.