Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ήρθε στο φως το δεύτερο μεγαλύτερο αρχαίο ιερό των Κυκλάδων! Στο νησάκι Δεσποτικό στην Αντίπαρο

Μετά τις ανασκαφές αποκαλύφθηκε ένα εκτεταμένο αρχαϊκό ιερό που άκμασε τον 6ο αι. π. Χ. και μέχρι σήμερα έχουν αποκαλυφθεί δεκαπέντε κτίρια, βοηθητικά για τον ναό και το τελετουργικό εστιατόριο
Ιδιαίτερα σημαντικά για την ιστορία και την τοπογραφία του ιερού του Απόλλωνα στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, δυτικά της Αντιπάρου, είναι τα αποτελέσματα της ανασκαφής που διήρκησε από τις 30 Μαΐου έως τις 8 Ιουλίου.

Αποστολή του Ν. Λυγερού στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων(Βίντεο)

Αποστολή του Ν. Λυγερού στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων,
 Παγκόσμιο μνημείο κληρονομιάς.
 20/07/2016 

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Νέα δεδομένα ελληνικού ζεόλιθου"(Βίντεο)

Διάλεξη Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Νέα δεδομένα ελληνικού ζεόλιθου". 
Ξενίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, 
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πληρώσει 10 εκατ. ευρώ για να μετάσχει στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων - ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΣΗ

Φωτογραφία: Rolex Dela Pena/EPA/ΑΠΕ
Φωτογραφία: Rolex Dela Pena/EPA/ΑΠΕ
Την συμμετοχή της χώρας στην στο μετοχικό κεφάλαιο της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank, ΑΙΙΒ) με αντίτιμο 10 εκατ. ευρώ αποφάσισε κυβέρνηση.

Το επίσημο αίτημα συμμετοχής της χώρας μας στην AIIB θα υποβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών εντός του Αυγούστου, ενώ ως Διαπραγματευτής και εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς ορίστηκε ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Δεν υπάρχει λύση χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων - Τα είπαν Αναστασιάδης - Άιντα

Λευκωσία: Οι εξελίξεις στην Τουρκία επιβεβαιώνουν τη θέση της δικής μας πλευράς όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει συνολική λύση του Κυπριακού που να προνοεί την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι κατά τη συνάντηση «έγινε μια παραγωγική συζήτηση την οποίαν απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τρία θέματα: η προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση των δυο ηγετών, η κατάσταση στην Τουρκία όπως αυτή διαμορφώνεται καθώς επίσης και η ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον κ. Άιντα που θα λάβει χώρα την ερχόμενη βδομάδα».

Ισλαμική δικτατορία στην Τουρκία: Αναστέλλουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - ΓΙΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Από το pronews 
 
Είναι επίσημο: Η Τουρκία για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα δεν θα είναι κράτος Δικαίου και ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά στην ίδρυση μια ισλαμικής δικτατορίας καθώς «αίρει προσωρινά την ισχύ της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης» όπως δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, σπεύδοντας να προσθέσει ότι αντίστοιχα έπραξε και η Γαλλία (την οποία όμως τα δυτικά ΜΜΕ χειρίστικαν τελείως «αθόρυβα»)

Αλεξανδρούπολη:Ποινές με αναστολή στους «8» Τούρκους στρατιωτικούς(Βίντεο-Φωτο)

Οι έξι πιλότοι και οι δύο μηχανικοί κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα - «Πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη να πάρουμε τραυματίες, μας επιτέθηκαν και φύγαμε για Ελλάδα...», ισχυρίζονται οι ίδιοι - «Έχω ένα μωρό, δεν θα το άφηνα αν δεν κινδύνευα», είπε ένας από τους κατηγορούμενους
Ποινές με αναστολή ανακοίνωσε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς -έξι πιλότοι και δύο στρατιωτικοί- οι οποίοι αυτομόλησαν στην χώρα μας έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψης της εξουσίας στην Τουρκία.