Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Μεσολυμπιάδα

Βραχύβια αθλητική διοργάνωση, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξήχθη τον Απρίλιο του 1906 στην Αθήνα, ενδιαμέσως των Ολυμπιακών Αγώνων του Αγίου Λουδοβίκου (1904) και του Λονδίνου (1908), εξ ου και Μεσολυμπιάδα. Ο επίσημος τίτλος της ήταν Β' Διεθνείς Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η διοργάνωση αυτή προέκυψε ως μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της Ελλάδας που ζητούσε τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και του βαρώνου Ντε Κουμπερτέν και κατ' επέκταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που προέκρινε τη διεθνοποίηση των Αγώνων. Η λύση που δόθηκε ήταν να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια μια Μεσολυμπιάδα στην Αθήνα και κάθε τέσσερα χρόνια οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μια διαφορετική χώρα του κόσμου.

Ερντογάν: Η Ευρώπη θα πληρώσει

Νέες βολές του προέδρου της Τουρκίας κατά της Ευρώπης, με αφορμή τους αποκλεισμούς των συγκεντρώσεων αλλά και κατά της χώρας μας: Η Ελλάδα βούλιαξε, τελείωσε" είπε μεταξύ άλλων
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε σήμερα ότι το ζήτημα της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία που έχει «παγώσει» εδώ και χρόνια, θα επανέλθει «στο τραπέζι», μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του.

Επόμενος στόχος του Τραμπ η Βόρεια Κορέα: Στέλνει αεροπλανοφόρο στην περιοχή - Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του αμερικανού προέδρου, στρατηγός McMaster, χαρακτήρισε την Κυριακή, 9 Απριλίου, ως μέτρο «πρόνοιας» την αποστολή ενός αεροπλανοφόρου κοντά στην κορεατική χερσόνησο.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να μελετήσει «όλες τις εναλλακτικές για να τερματιστεί η πυρηνική απειλή» της Βόρειας Κορέας.

Γη της Επαγγελίας η Κύπρος για Ελλαδίτες μετανάστες

Ως Γη της Επαγγελίας βλέπουν την Κύπρο χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Ελλάδα αλλά και από όλα τα μήκη και πλάτη της γης που έρχονται να εργαστούν. Δεκάδες Ελλαδίτες βρίσκουν ή αναζητούν μια θέση εργασίας στην Κύπρο, όταν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές, γίνονται τεράστιες περικοπές μισθών και η αβεβαιότητα κάθε μέρα αυξάνεται.
Εκατοντάδες Ελλαδίτες στέλνουν βιογραφικά σε τουριστικές επιχειρήσεις της Κύπρου, σε εμπορικές επιχειρήσεις και γραφεία ευρέσεως εργασίας θέλοντας μια καλύτερη τύχη. Ειδικά μετά το 2010, που η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και κάθε χρόνο οι εργασιακές συνθήκες ήταν χειρότερες και η ανεργία αυξανόμενη, πολλοί ήταν αυτοί που ζήτησαν εργασιακή στέγη στην Κύπρο. Μάλιστα υπάρχουν ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει.

«Κόκκινος» συναγερμός στη Νορβηγία μετά την εξουδετέρωση της βόμβας στο Όσλο

Νορβηγία: Η αστυνομία της Νορβηγίας αύξησε σήμερα το επίπεδο συναγερμού σε εθνικό επίπεδο μετά τον εντοπισμό ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο κέντρο του Όσλο αργά χθες, έγινε γνωστό από την υπηρεσία ασφαλείας (PST).
Ένας 17χρονος υπήκοος Ρωσίας έχει τεθεί υπό κράτηση, καθώς είναι ύποπτος στην υπόθεση, συμπλήρωσε η αστυνομία.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεχόμαστε πόλεμο, είμαστε υπό εξόντωση

«Κάποιοι δεν θέλουν την ανάσταση της κοινωνίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε ότι η Εκκλησία δέχεται πόλεμο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «πετούν φωτοβολίδες εκείνοι που δεν θέλουν την Ανάσταση της κοινωνίας μας, της Πολιτείας μας και του Έθνους μας. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε κάποτε η Πολιτεία μας να αποδεσμεύσει τις μυστικές υπηρεσίες για να ενημερώσουν το λαό μας ποιοι είναι εκείνοι που δουλεύουν εναντίον μας με διάθεση αντεθνική και τι επιδιώκουν για να μπορέσουμε κι εμείς να ξυπνήσουμε επιτέλους».

Εκλογές ζητούν ο Φίλης και οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ - Μετωπική σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία

«Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει για την ίδια τη ζωή του είναι ο ελληνικός λαός. Είναι ο τελικός κριτής» λένε Φίλης, Δρίτσας Τασία Χριστοδουλοπούλου και άλλοι 10 - Το κείμενο των διαφωνούντων αποκλείστηκε από την ψηφοφορία Με άγριο παρασκήνιο για το εάν θα γινόταν ψηφοφορία, από την οπαία θα κρινόταν ουσιαστικά η αποδοχή ή όχι της συμφωνίας, που συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές (με τα νέα μέτρα λιτότητας 3,5 δις ευρώ), κορυφώθηκε η σύγκρουση στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα τεταμένο κλίμα.

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο: Δύο βόμβες σε εκκλησίες - 45 νεκροί - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό(Βίντεο - Φωτο)

Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της έκρηξης, την ώρα της Λειτουργίας, στην εκκλησία Κοπτών στην Τάντα και από τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στην Αλεξάνδρεια - Ήρωας αστυνομικός δεν τον άφησε να μπει μέσα και έχασε τη ζωή του Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 45 ανθρώπους προς το παρόν, ενώ περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν την ώρα που στις εκκλησίες βρίσκονταν δεκάδες Χριστιανοί προκειμένου να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.