Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΑΚΗΣ: Ο άνθρωπος που «μάγεψε» τη Ρωσία και άφησε τη σφραγίδα του στην Ελλάδα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1825.

Ο Ιωάννης Βαρβάκης ήταν εθνικός ευεργέτης από τα Ψαρά. Ο Βαρβάκης γεννήθηκε στα Ψαρά στις 24 Ιουνίου 1745, ή 1750 και ήταν γιος του Ανδρέα Λεοντή (Λεοντίδη) και της Μαρώς Μόρου. Πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 1825. Η ιστορία του ανθρώπου που πλούτισε από το εμπόριο χαβιάρι σε ολόκληρη την Ευρώπη, του ανθρώπου που δρούσε ως πειρατής στις θάλασσες του Αιγαίου, είναι αναμφισβήτητα συναρπαστική. Ποιος λοιπόν ήταν ο πραγματικός Βαρβάκης, ο άνθρωπος που κατάφερε ολόκληρη Ρωσία να πίνει νερό στο όνομα του;
Σ’ενα μικρό νησί δίπλα από τη Χίο, γεννήθηκε ο γιος του Ανδρέα Λεοντίδη και της Μαρίας Μάρου, Ιωάννης Λεοντής.

Γενς Στόλτενμπεργκ: Αξιόπιστη η εκδοχή κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους από ιρανικό πύραυλο - Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

Στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος να μην πιστέψει» τις πληροφορίες διαφόρων δυτικών χωρών, σύμφωνα με τις οποίες η συντριβή ενός ουκρανικού Boeing μπορεί να οφείλεται σε κατά λάθος ρίψη ιρανικού αντιαεροπορικού πυραύλου προέβη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες όσον αφορά τις πληροφορίες μας αλλά αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να μην πιστέψουμε τις πληροφορίες που είδαμε σε διάφορες πρωτεύουσες των συμμάχων του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ από τις Βρυξέλλες όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο αμερικανικά ΜΜΕ.

Ισραήλ: Η πρώτη μάχη που δίνουν οι γυναίκες αρχηγοί πληρώματος τανκ είναι αυτή εναντίον του ισραηλινού Στρατού!

Έχουν εκπαιδευτεί για να πολεμήσουν με το άρμα τους και να νικήσουν όμως πρώτα θα πρέπει να νικήσουν τις προκαταλήψεις. Οι πρώτες γυναίκες αρχηγοί πληρώματος τανκ του ισραηλινού Στρατού διεκδικούν δικαστικώς το δικαίωμά τους να υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των συντηρητικών ορθοδόξων Εβραίων αλλά και υψηλόβαθμων αξιωματικών.
Δύο από τις ενάγουσες ζητούν από το δικαστήριο να διατάξει τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να τους επιτρέψουν να υπηρετήσουν σε μάχιμες θέσεις στα Τεθωρακισμένα. Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το οποίο θα έφερνε τις IDF σε πολύ δύσκολη θέση καθώς υπάρχουν και άλλες προσφυγές που εκκρεμούν, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος Αβίβ Κοχαβί ανακοίνωσε την επέκταση του προγράμματος ένταξης γυναικών σε μονάδες τεθωρακισμένων στα σύνορα.

Εξερράγη το «Έργο του Αιώνα»: «Kάζο» για την Άγκυρα – Τρύπησε ο αγωγός που συνδέει την Τουρκία με τα κατεχόμενα(Βίντεο)

Σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στο «έργο του αιώνα», όπως ονομάστηκε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα T24, ο αγωγός «τρύπησε» σε συγκεκριμένο σημείο, 7-8 χιλιόμετρα από τις ακτές του Αναμουρίου κοντά στη Μερσίνα και εξερράγη. Το σημείο του αγωγού, λόγω της έκρηξης και του φρέσκου νερού, ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας.
Όπως μεταδίδεται, η ζημιά στον αγωγό αναμένεται να επηρεάσει την κίνηση των πλοίων στην περιοχή. Η ανακατασκευή είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες, αναφέρει το philnews.

Η Χάγη δεν είναι απλή, με Τουρκία που… παριστάνει κυριολεκτικά τον Κινέζο!

Σε μια περίοδο έντασης, προκλήσεων, πρωτοφανών Τουρκικών δηλώσεων, συνεχούς ανάδειξης χαρτών της λεγόμενης γαλάζιας πατρίδας που εξαφανίζουν το μισό Αιγαίο, αλλά και κάθε λογής κατάφωρης παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ανοίχτηκε (ίσως όχι τυχαία) η συζήτηση για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Όλα αυτά στα πλαίσια εξεύρεσης μιας «δίκαιης λύσης» που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε συμβιβασμό με τη γείτονα χώρα, αφού κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα ενός δικαστηρίου. Την ίδια στιγμή πληθώρα δημοσιευμάτων φίλα προσκείμενων στην ελίτ των Αθηνών προσπαθούν να πείσουν πως η ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη δεν είναι τίποτα διαφορετικό από την πάγια Εθνική θέση και στρατηγική της Χώρας, αγνοώντας μεταξύ άλλων πως ήδη φλέγεται η Μεσόγειος. Το ερώτημα μοιάζει απλό, αλλά δεν είναι. «Αλλάζουμε γήπεδο την ώρα της κρίσης»;
Γράφει η ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ*
Από το defence-point
 
Ξεκάθαρα «ΟΧΙ» θα πρέπει να είναι η απάντηση ακόμη και από τους πιο μετριοπαθείς, καθώς δεν θα