Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ

Του Νικόλαου Μενελάου

Νίκος Χαρδαλιάς: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες»,

Στέλιος Πέτσας: «Αποδοκιμάζουμε περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα» τόνισε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας. Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις «παραβλέπουν τις εντολές τις Ιεράς Συνόδου και τους νόμους της Πολιτείας»

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος:
(Ανακοίνωση στις 9 Μαρτίου)

BBC Travel: Ελλάδα, μία από τις τέσσερις χώρες με παράδοση στην καλοσύνη - ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ

Κως / Φωτογραφία: Shutterstock
Στην εποχή του κορωνοϊού, το BBC Travel αποφάσισε να μιλήσει για την έννοια της καλοσύνης. Θέλοντας να την γιορτάσει, λοιπόν, σε άρθρο του αποκαλύπτει τα μέρη του κόσμου που η γενναιοδωρία έχει μακρά παράδοση. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, πράξεις καλοσύνης έρχονται να ορίσουν την πανδημία, είτε πρόκειται για στιγμές που Ιταλοί τραγουδούν στα μπαλκόνια τους είτε όταν χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης». Αυτές οι στιγμές κάνουν τους ανθρώπους του κόσμου να αισθάνονται ότι είναι μεγαλύτεροι από την κρίση και ότι όλοι μαζί μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

Featured - Video - Άμυνα & Ασφάλεια - Ελλάδα - Κύπρος Δυο χρόνια χωρίς τον σμηναγό Μπαλταδώρο… έφυγε με το M2000-5 (Βίντεο)

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».
Αυτή ήταν η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), σαν χθες, πρόπερσι, όταν γινόταν γνωστό ότι το μαχητικό αεροσκάφος του σμηναγού είχε συντριβεί.

Οι άστοχες προσπάθειες της Τουρκίας να κρύψει τα πλοία της από τα .. ραντάρ(Βίντεο)

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την αναφορά, ότι στις 24 Ιανουαρίου το πλοίο με την ονομασία “Bana” (σ.σ. σημαίνει “σε εμένα” στα τουρκικά) ξεκινά από το λιμάνι της Μερσίνας με προορισμό το λιμάνι του Γκαμπές στην Τυνησία.
Αλλά, 400 χλμ έξω από τις λιβυκές ακτές, ο αναμεταδότης του “Bana” απενεργοποιείται και το πλοίο εξαφανίζεται από τα ραντάρ. Πού πήγε, τί μετέφερε και γιατί είναι σημαντικό, αναρωτιέται το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου, το οποίο αποδίδει το φαινόμενο των τουρκικών πλοίων – φαντασμάτων στον 9ετή εμφύλιο στη Λιβύη και την υποστήριξη της Τουρκίας στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – GNA.

Το μήνυμά του Κυριάκου Μητσοτάκη Οι ανακοινώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού(Βίντεο)

Μήνυμα στον ελληνικό λαό απευθύνει σήμερα 13 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν διάλεξε τυχαία την αρχής της Μεγάλης Εβδομάδας για να μιλήσει στους πολίτες καθώς το φετινό Πάσχα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα λόγω του κορονοϊού.

Δείτε εδώ LIVE το μήνυμά του Κυριάκου Μητσοτάκη