Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μαχητής του '40 επέστρεψε στην Αλβανία 72 χρόνια μετά για να τιμήσει του πεσόντες

Ο 95χρονος Γεώργιος Αναστασιόπουλος, πολεμιστής στο έπος του '40, έκλεψε την παράσταση στις φετινές εκδηλώσεις που έγιναν στην Αλβανία για την επέτειο του «Όχι».

Ένας από τους ελάχιστους επιζώντες του έπους του '40 , πήγε στο Βουλιαράτι του Αργυροκάστρου, όπου 72 χρόνια πριν, πολέμησε, τραυματίστηκε και νοσηλεύτηκε στο εκεί νοσοκομείο του ελληνικού στρατού. Μέσα στα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των συναγωνιστών του, στο μνημείο του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου.

Αλβανοί εθνικιστές επιτέθηκαν στον Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία- Ένταση και επεισόδια στην Κλεισούρα

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Κλεισούρα της Πρεμετής όπου έχουν συγκεντρωθεί Έλληνες Διπλωμάτες καθώς και πλήθος βορειοηπειρωτών για να τιμήσουν τους πεσόντες του ’40.
Σύμφωνα με πληροφορίες Αλβανοί εθνικιστές της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας και του κόμματος Αυτοδιάθεση του Κοσόβου ενισχυμένοι και από αλβανοτσάμηδες έστησαν μπλόκο για να αποτρέψουν την διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Έλληνα Πρέσβη και των ανθρώπων που τον συνοδεύουν.

Σερβία: Η ανάπτυξη της «Μεγάλης Αλβανίας» απειλεί τα Βαλκάνια

Ο Σέρβος ιστορικός και πρεσβευτής στη Γαλλία, Dušan Bataković, δήλωσε ότι η διαδικασία της ανάπτυξης της «Μεγάλης Αλβανίας», την οποία εδώ και χρόνια υποστηρίζει η αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου ζουν Αλβανοί, απειλεί σοβαρά την εύθραυστη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

«Η λεγόμενη ‘Φυσική Αλβανία’ είναι μια άλλη έκφραση για μια μεγάλη Αλβανία και είναι ένα έργο που επί πολλά χρόνια έχει μεγάλη υποστήριξη από την αλβανική ελίτ σε όλες τις χώρες όπου κατοικούν Αλβανοί και οι οποίοι, όπως ανακοινώθηκε, το ενστερνίζονται σταδιακά», είπε ο Μπατάκοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Blic.

Γιατί η ΕΡΤ δεν αναδεικνύει το (δικό της) δορυφορικό κανάλι «ERTWORLD»;

Του Nίκου Κούτρικα
Δημοσιογράφου
μέλους της ΕΣΗΕΑ

Από το sdtv

 Τις… τελευταίες ημέρες γίνεται πολύ κουβέντα για ελληνόφωνα κανάλια με αρχή το euronews όπου με τη νέα του μορφή με τίτλο euronews greek θα μεταδίδει το πρόγραμμα του και στα ελληνικά χωρίς να διευκρινίζεται τα 10 εκατ ευρώ που θα πάρουν ως επιδότηση από την κομισιόν για την Ελλάδα και την Κύπρο το τι θα τα κάνουν ή μάλλον πού θα τα ξοδέψουν δίνοντας όμως μάχες για να εκπέμψουν στη συχνότητα της ΕΡΤ!

Ντράγκι: Κάποιες κυβερνήσεις έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία

Ντράγκι: Κάποιες κυβερνήσεις έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία
Κυνική δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel
Μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση 
 Μία απίστευτα κυνική τοποθέτηση, που αποτελεί μήνυμα προς την Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel.
O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ''μάσησε'' καθόλου τα λόγια του.

Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου

Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου
Ένας από τους υπόπτους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρου Κληρίδη, συνελήφθη εχθές, με τη συνδρομή ειδικού πράκτορα, από την κυπριακή αστυνομία.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας, υπήρχαν από καιρό πληροφορίες για την σχεδιαζόμενη δολοφονία, η οποία θα γινόταν με αντιαρματικό εκτοξευτή τύπου Low.
Η αστυνομία, ανέφερε ο αρχηγός, είχε εντοπίσει τον γεμάτο εκτοξευτή, ο οποίος φέρεται να είναι τουρκικής προέλευσης και τον είχε αντικαταστήσει με έναν πανομοιότυπο και άδειο, και ανέμενε τη στιγμή που θα γινόταν κίνηση για χρησιμοποίησή του, ώστε να επέμβει και να συλλάβει τον ύποπτο.

Κεγκέρογλου: Ούτε εγώ θα ψηφίσω τα εργασιακά

Την άποψη ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα για τα εργασιακά εξέφρασε σε συνέντευξη του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής Ηρακλείου μιλώντας στο ραδιόφωνο "Στο Κόκκινο 105,5" σημείωσε πως τα εργασιακά : «Δεν πρέπει να μπαίνουν ως προαπαιτούμενα, γιατί είναι πέρα από τα συμφωνηθέντα του Φεβρουαρίου, δεν είναι ψηφισμένα. Κακώς κάποιες δυνάμεις λένε «μα αφού τα ψηφίσατε, γιατί αντιδράτε τώρα;», δεν είναι ψηφισμένα. Και να μην αδυνατίζουν τη θέση της Ελλάδας, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς αδύνατη, αλλά γίνεται περαιτέρω αδύνατη. Δεν είναι ψηφισμένα και δεν πρέπει να ψηφιστούν».

Άρον άρον αποχώρησε με την παρέα του Ανάγκασαν τον Γιώργο να φύγει από εστιατόριο του Βερολίνου(Βίντεο)

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο, έπειτα από επίσκεψή του στη γερμανική πρωτεύουσα, όπου ήταν καλεσμένος για να δώσει μία διάλεξη.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθισε σε γνωστό εστιατόριο της γερμανικής πόλης με φίλους του, αλλά η παρουσία του έγινε αντιληπτή από ’Ελληνες που ήταν έτοιμοι να παρακολουθήσουν συναυλία ελληνικού συγκροτήματος σε διπλανό κτήριο.

Νέο κρούσμα λογοκρισίας στην ΕΡΤ: Κόβεται η εκπομπή του Αρβανίτη για σχόλιο κατά του Δένδια

Για άλλη μια φορά η κρατική τηλεόραση αναδεικνύει την παθογένεια της σε όλο το μεγαλείο της. Την στιγμή που εργαζόμενοι καταγγέλλουν δημοσίως ότι για τους διορισμούς ημετέρων σε θέσεις ειδικού προσωπικού, οι δαπάνες στον προϋπολογισμό θα φθάσουν το 1 εκατ 50 χιλιάδες ευρώ ετησίως,  ''ετσιθελικά'' η γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ έκοψε την πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, γιατί δεν τους άρεσε η κριτική που άσκησαν στον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια, για την αντίδραση του αναφορικά με το δημοσίευμα του Guardian.
Με απόφαση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ κ. Αιμ. Λιάτσου "κόβεται" μέχρι "νεωτέρας" η ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση" την οποία παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη.

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΡΟΙΚΑΣ Απίστευτο! Ασφαλέστερη η Συρία για επενδύσεις!!!


 Πιο επικίνδυνη για τους επενδυτές, ακόμη και από χώρες όπως το Καζακστάν, ή η Συρία που σπαράζεται από τον εμφύλιο, θεωρείται πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας BDO η οποία είναι μια διεθνής εταιρία συμβούλων, που αναλαμβάνει να "μετράει" το ρίσκομτων επενδυτών σε μια χώρα, συνεπώς η γνώμη της είναι βαρύνουσα.
Η κρίση χρέους παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες, σε τέτοιο βαθμό που οι επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρούνται πιο επισφαλείς απ' ότι στην Συρία, την Αίγυπτο ή το Καζακστάν.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Βουτιά πραγματοποιεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 12:52 στις 142,07 μονάδες, καταγράφοντας ζημιές της τάξης του 8,90%. Πτώση σε ποσοστό 8,24% παρουσίαζε την ίδια ώρα και ο Δείκτης FTSE/CySE 20. Ο όγκος συναλλαγών ήταν περιορισμένος στις 845,632,32 μονάδες.

Αρνητικό πρόσημο παρουσίαζαν την ίδια ώρα όλοι σχεδόν οι επιμέρους δείκτες πλην της Παράλληλης Αγοράς, που παρουσίαζε ελαφρά αύξηση 0,21%.

"Χάνει" και τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, "βουτιά" 9% στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σε σοβαρές απώλειες υποχρεώνεται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινούμενος κάτω και από το επίπεδο των 850 μονάδεων.

Πηγή ανησυχίας για την αγορά παραμένουν οι πολιτικές εξελίξεις και το «θρίλερ» για την έγκριση των νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE20, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζει ανοδικά η μετοχή της ΔΕΗ.

Καταργούν το Κοινοβούλιο οι δανειστές

Καταργούν το Κοινοβούλιο οι δανειστές
-Πολιτικός σεισμός από την απαίτησή τους να μην εγκρίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις από τη Βουλή
 -Συμφωνεί μαζί τους και ο... κ. Στουρνάρας -Στον αέρα η ψήφιση του νομοσχεδίου αύριο το βράδυ 
-Τηλεφωνικές επικοινωνίες, αυτή την ώρα, του κ. Στουρνάρα με τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Απέρριψαν οι δανειστές το αίτημα της Ελληνικής πλευράς να κυρώνονται οι συμφωνίες αποκρατικοποιήσεων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις

Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις
Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Δείτε πως το ΤΑΙΠΕΔ με τις πλάτες της τρόικας «παζαρεύει» με τους όρους των δανειστών.
Μνήμη… χρυσόψαρου αποδεικνύεται πως έχουν ορισμένοι βουλευτές, που έκπληκτοι διαπιστώνουν το «μαγείρεμα» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την τρόικα και το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μάχη στη Βουλή για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμπεριέχει την «προδοσία» του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν σήμερα πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Κ. Βαξεβάνης: Ο Βενιζέλος «έχασε τη λίστα στην τουαλέτα του»!

Κ. Βαξεβάνης: Ο Βενιζέλος «έχασε τη λίστα στην τουαλέτα του»!
Για την 1η Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, οποίος κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό Hot Doc.
Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να κληθούν ως μάρτυρες πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί ο ίδιος ως ένοχος και ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απλά «έχασε τη λίστα στη λεκάνη της τουαλέτας του»!

Πόλη φάντασμα η Ν. Υόρκη Ο Σάντι σκορπάει σοκ και δέος στις ΗΠΑ πριν καν χτυπήσει!

Οι Αμερικανοί φημίζονται μεταξύ άλλων για τις μοναδικές ταινίες καταστροφής που γυρίζουν. Εικόνες με τον πλανήτη να παραδίδεται στο έλεος της φύσης έχουν εμφανιστεί πολλές φορές στην οθόνη μας, μόνο που τώρα οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ζήσουν στην πραγματικότητα τέτοιου είδους σενάρια. Πρωταγωνιστής είναι ο τυφώνας Σάντι που έχει βάλει στο στόχαστρο τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και αναμένεται να φτάσει εκεί το βράδυ της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας.  

Κυβερνοεπίθεση hackers στο Υπουργείο Οικονομικών!

Κυβερνοεπίθεση με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers, επιβεβαιώνει το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών/

Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας.

Αυθαίρετη πρόσκληση Στουρνάρα

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το μεσημέρι ενημέρωση της ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ (Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας) από τον Γιάννη Στουρνάρα, μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών ότι παρέκαμψε την ηγεσία του κόμματος, δρώντας αυθαίρετα.
Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, ο κ. Στουρνάρας δεν ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κι επέλεξε να επικοινωνήσει ο ίδιος προσωπικά με τους βουλευτές που διαφωνούν με τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Γ. Δατσέρης κατά Α. Λοβέρδου


Άρχισαν και δημοσίως τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ. «Να βρει την καλύτερη παρέα στη νέα του διαδρομή» εύχεται στον Ανδρέα Λοβέρδο ο στενότερος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλο και συντονιστής του τομέα Επικοινωνίας Γιάννης Δατσέρης, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για τη «δημιουργία ενός ή περισσότερων νέων «ΚΟΔΗΣΟ»».

Ο Γιάννης Δατσέρης, άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ανέλαβε να απαντήσει με άρθρο του στο «Εθνος» στον Α. Λοβέρδο, τη στιγμή που ο πρώην υπουργός εξέταζε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αν αμφισβητηθεί ο πρόεδρός του. Επέλεξε, δηλαδή, να κόψει τις γέφυρες αυτές.

Ερώτηση Τσίπρα σε Σαμαρά για τη λίστα Λαγκάρντ…

Ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ στην «ώρα του πρωθυπουργού» καταθέτει το πρωί σήμερα ο Αλ. Τσίπρας. Την κατάθεση της ερώτησης προαννήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συνέντευξής του στη Real news το Σαββατοκύριακο:

«Πριν από ο,τιδήποτε, πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Θα τον καλέσω να το κάνει στην ώρα του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μια αισχρή κοροϊδία σε έναν λαό που ματώνει για να βγάλει πέρα τη ζωή του. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ούτε ξέρουν τι λένε. Ενώ έκρυβαν τη λίστα, τώρα προσπαθούν ανεπιτυχώς να τα ρίξουν στους υπηρεσιακούς παράγοντες» δήλωσε μεταξύ άλλων στη Real news ο Αλέξης Τσίπρας.

Και το «παρών» εξετάζει ως λύση η ΔΗΜΑΡ

Και το «παρών» εξετάζει ως λύση η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να μην δημιουργήσει μείζονα προβλήματα στην κυβέρνηση αν τελικά τα μέτρα έρθουν ως ένα και μόνο άρθρο στη Βουλή και η Αγίου Κωνσταντίνου δεν έχει ικανοποιηθεί στα αιτήματά της για τα εργασιακά.

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει (και όχι να υποστηρίζει πως θα καταψηφίσει) τα εργασιακά, γεγονός που την οδηγεί στην υιοθέτηση της πρότασης του Δημήτρη Χατζησωκράτη σε μια τέτοια περίπτωση να ψηφίσει «παρών».

Σενάρια τρόμου γεννά το τριπλό «όχι» της τρόικας


«Πήρατε το μέγιστο δυνατό» απαντά η τρόικα στην Αθήνα για εργασιακά και αποκρατικοποιήσεις. Αμηχανία σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, την Τρίτη ξεκινά η «μητέρα των μαχών» στη βουλή. Κινούμενη άμμος οι κοινοβουλευτικές ομάδες.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ο ίδιος την εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να βγει μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου και να κάνει την ανακοίνωση ότι η τρόικα έκοψε κάθε συζήτηση για τα αιτήματα της Δημοκρατικής Αριστεράς βάζοντας έτσι τους τίτλους τέλους στο σήριαλ των εργασιακών.

Το μυστικό των ελληνικών Σπάνιων Γαιών.Προορίζουν την Ελλάδα για... «ευρωπαϊκή Κίνα»;

Της Στελίνας Μαργαριτίδου από το hellenicnexusmag

Στις 2 Mαρτίου του 2011, στo ατσάλινο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας που παρέθετε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ συζητούσε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ: Δύο χρόνια πριν, το 2009, την ώρα που η Κίνα κατάφερνε να πετύχει μια πρωτοφανή ανάπτυξη στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών και της βιομηχανίας, το τετραετές ευρω­παϊκό πρόγραμμα Promine «Πρωτοβουλίες για τις πρώτες ύλες» δημιουργούσε μια βάση δεδομένων GIS (geographic information systems), που περιέχει όλα τα γνωστά και τα προβλεπόμενα κοιτάσματα μεταλλικών και μη-μεταλλικών ορυκτών πόρων.