Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Ξάνθιππος ο Λακεδαιμόνιος: Ο πολέμαρχος που σύντριψε τους Ρωμαίους

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή του Ξάνθιππου του Λακεδαιμόνιου, ο οποίος από ταπεινός μισθοφόρος, διωγμένος από την πατρίδα από την στέρηση και την αδικία, βρέθηκε σε μια μόνο στιγμή, αρχιστράτηγος του στρατού της άλλης μεγάλης υπερδύναμης του καιρού του, της Καρχηδόνας, να μάχεται με τον καλύτερο στρατό του αρχαίου κόσμου, τον Ρωμαϊκό.
Το 256 π.Χ. μαινόταν ο Α’ Καρχηδονιακός Πόλεμος. Οι Καρχηδόνιοι είχαν όμως υποστεί μια σειρά από ήττες σε θάλασσα και στεριά.
Ύστερα από την συντριβή τους κατά θάλασσα, οι Καρχηδόνιοι περιορίστηκαν στην αφρικανική ακτή.

Προσοχή: Δείτε τι αλλάζει στο Μετρό από την 1η Νοεμβρίου

Μετρό | Ειδήσεις: Η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/10/2018) αλλαγές στην τρίτη γραμμή του Μετρό από την 1η Νοεμβρίου, καθώς οι επιβάτες στο τμήμα της «μπλε» γραμμής δεν θα φτάνουν μέχρι το Αεροδρόμιο, αλλά τα δρομολόγια θα τερματίζουν στον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και από εκεί θα επιβιβάζονται σε άλλο συρμό μέχρι το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 οι συρμοί του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Θρίλερ με τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς στην Αλβανία -Τα δύο ενδεχόμενα για τους πυροβολισμούς - ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ, ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ

Κωνσταντίνος Κατσίφας
Για εν ψυχρώ δολοφονία μιλούν οι συγγενείς και οι συγχωριανοί τού 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα χθες, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία, από την αλβανική αστυνομία.
Η αλβανική αστυνομία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν γιατί δεν είχαν άλλη επιλογή για να προστατέψουν τις ζωές τους, καθώς ο 35χρονος πυροβολούσε επί ώρα εναντίον τους.
Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκάλεσε και διπλωματική κόντρα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να ζητά εξηγήσεις για τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς και τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα να απαντά λέγοντας πως επρόκειτο για εξτρεμιστή.

Εκτέλεση στους Βουλιαράτες - Η Βόρεια Συρία ως κουρδικό καντόνι - Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Βόρεια Ήπειρος

Εκτέλεση στους Βουλιαράτες
Tου Ν. Λυγερού

Το χωριό Βουλιαράτες είναι αμιγώς ελληνικό παρόλο που βρίσκεται στην Αλβανία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι εθνική μειονότητα κι όχι θρησκευτική. Κατά συνέπεια όσοι δεν ξέρουν αυτό το ειδικό καθεστώς δεν μπορούν να κατανοήσουν το θέμα της ελληνικής σημαίας εντός Αλβανίας. Στην πραγματικότητα σε όλα τα ελληνικά χωριά που βρίσκονται κοντά στο Αργυρόκαστρο βρίσκονται ελληνικές σημαίες και μεγάλοι σταυροί χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα για μια εθνική εορτή όπως η 28η Οκτωβρίου 1940, όλοι περιμένουν περισσότερες σημαίες και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας. Κατά συνέπεια το όλο πλαίσιο είναι ξεκάθαρο.

Η αδικία της προπαγάνδας - Όταν ένας Ρομά σηκώνει την ελληνική σημαία - Η ζωή μετά τον θάνατο

Η αδικία της προπαγάνδας
Tου Ν. Λυγερού

Όταν ένας άνθρωπος πέφτει νεκρός μόνο και μόνο επειδή είχε βάλει ελληνικές σημαίες σε ένα καθαρά ελληνόφωνο χωριό, δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε ποιο είναι το πλαίσιο της προπαγάνδας που οδήγησε σε αυτό το συμβάν, διότι τίποτα δεν είναι φυσιολογικό όταν υπάρχει μία καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μία καταπάτηση μιας Εθνικής μειονότητας η οποία απλώς γιορτάζει μία Εθνική επέτειο. Και επειδή ήμασταν στο χωριό όπου συνέβη αυτό το γεγονός, το θλιβερό γεγονός μπορούμε ως μάρτυρες να πούμε ότι οι σημαίες υπήρχαν παντού σε όλη την εκδήλωση στην οποία παρευρεθήκαμε και στην εκκλησία και στο νεκροταφείο.

Η Ανάσταση στη Βόρεια Ήπειρο - Η Ανάσταση στη Βόρεια Ήπειρο - Η ψυχή της Βορείου Ηπείρου

Η Ανάσταση στη Βόρεια Ήπειρο
Tου Ν. Λυγερού

Εδώ σε αυτόν τον Ναό μπορούμε να δούμε όχι μόνο την Ανάσταση την χριστιανική, αυτή που μας χαρακτηρίζει, αλλά μπορούμε να δούμε και την Ανάσταση ενός λαού που καταπατήθηκε και είδε τώρα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες και έχει μια προοπτική που αφορά το μέλλον. Έτσι μαζί, με αυτήν την έννοια μπορούμε να παλέψουμε για τα δικαιώματά του επειδή και αυτός ανήκει στην Ανθρωπότητα.

Μητρόπολη Αργυρόκαστρου. 27/10/2018

Η νίκη κατά της βαρβαρότητας
Tου Ν. Λυγερού

Εδώ στην καρδιά της παλιάς πόλης του Αργυρόκαστρου βλέπουμε στοιχεία της ιστορίας που ανήκουν στην Ανθρωπότητα που ξεπέρασαν τις δυσκολίες και τις βαρβαρότητες που προσπάθησαν να τα αφανίσουν. Άρα είναι ένα καλό παράδειγμα ότι μπορούμε ακόμα και σ’ αυτό το πλαίσιο να αντισταθούμε και να πετύχουμε πράγματα τα οποία στη συνέχεια