Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο ΔΕΣΦΑ δεν είναι θέμα ποσοστού

Του Ν.Λυγερού

Ο ΔΕΣΦΑ δεν είναι θέμα ποσοστού, αλλά εθνικό. Στην αρχή μάς έλεγαν τα ίδια και για τη ΔΕΠΑ και τώρα βλέπουμε πόσο το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργεί ως ασπίδα για τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με τον ΔΕΣΦΑ, διότι είναι μία από τις δομές μας για το μέλλον. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να πωληθεί και ειδικά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που ετοιμάζουμε το μέλλον μας μέσω της ΑΟΖ μας. Η πώληση εξ ολοκλήρου είναι βέβαια απαράδεκτη, διότι κανείς δεν μας αναγκάζει σε τίποτα σε οποιοδήποτε κείμενο. Κατά συνέπεια ο ΔΕΣΦΑ πρέπει να παραμείνει καθαρά ελληνικός, διότι είναι εθνικός πλούτος τώρα και είναι σε φάση να γίνει στρατηγικός εθνικός πλούτος μέσω της ΑΟΖ μας.

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ Η Μέρκελ καλεί τον Πούτιν να... επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου!!!

Κι ενώ η Γερμανία έχει ένα τόσο σοβαρό ανοιχτό μέτωπο με την Ελλάδα τόσο για τις πολεμικές αποζημιώσεις όσο και τις αρχαιότητες που άρπαξαν οι κατακτητές από τη χώρα μας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απευθυνόμενη προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε με περίσσιο θράσος ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιστρέψει τα λάφυρα πολέμου που παρουσιάστηκαν σε μια μεγάλη εικαστική-πολιτιστική έκθεση στην Αγία Πετρούπολη!

Σάρωση με λέιζερ φέρνει στο φως χαμένες πόλεις

To διάσημο σύμπλεγμα του Άνγκορ Βατ
ήταν τμήμα ενός οικιστικού ιστού έκτασης
δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Την αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας των Χμερ εντόπισαν οι επιστήμονες με τη βοήθεια της τεχνικής Lidar
 
Πνομ Πενχ, Καμπότζη:Μια μεγάλη χαμένη πόλη, η οποία δεν αποκλείεται να είναι η αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας των Χμερ στην Καμπότζη, ανακαλύφθηκε χάρη σε έρευνα με ελικόπτερο που σάρωσε την πυκνή ζούγκλα με αποστασιόμετρο λέιζερ.

Γεωμετρικά σχήματα που αντιστοιχούν σε κανάλια, δρόμους και κτήρια καλύπτουν μια έκταση δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το διάσημο ναό του Άνγκορ Βατ, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

Στην Καμπότζη επέστρεψαν οι «γονατιστοί υπηρέτες»

Ο "Γονατιστός Υπηρέτης",
ένα από τα δυο φυσικά αγάλματα
από τη Καμπότζη που κοσμούσαν
το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.
Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά τον βίαιο «ξεριζωμό» τους από αρχαιοκάπηλους, επέστρεψαν στη Καμπότζη οι δυο «Γονατιστοί Υπηρέτες», αρχαία λίθινα αγάλματα που εκτίθεντο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. 

Τα φυσικού μεγέθους αγάλματα, που απεικονίζουν δυο αδέλφια-υπηρέτες να παρακολουθούν γονατιστοί μια μάχη, βρίσκονταν αρχικά στον αρχαιολογικό χώρο του ναού Πρασάτ Τσεν, στη πόλη Κο Κερ, στα βόρεια της χώρας και κλάπηκαν κατά την περίοδο μεταξύ 1967-1974, όταν στη Καμπότζη επικρατούσε αναβρασμός μετά την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και την διαφαινόμενη άνοδο στην εξουσία των Κόκκινων Χμερ.

Unesco: Απειλούμενες τοποθεσίες στη Συρία στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Unesco ενέγραψε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που κινδυνεύουν από τις συγκρούσεις έξι ιστορικές τοποθεσίες της Συρίας, ανάμεσά τους την παλιά πόλη του Χαλεπίου, η οποία έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από την έναρξη της συριακής εξέγερσης τον Μάρτιο 2011.

Έξι τοποθεσίες της Συρίας περιλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς: οι αρχαίες πόλεις της Δαμασκού, της Μπόσρα και του Χαλεπίου, η όαση της Παλμύρας, το Κρακ των Ιπποτών και το Καλ' ατ Σάλαχ Ελ-Ντιν, καθώς και αρχαίοι οικισμοί της βόρειας Συρίας.

Συνέλαβαν Τουρκοκύπριο επειδή σήκωσε την Κυπριακή σημαία

Ο Τουρκοκύπριος σήκωσε την Κυπριακή σημαία στο σπίτι του ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν
Συνελήφθησαν για να αφεθούν ελεύθεροι λίγο μετά, ένας Τουρκοκύπριος με τη σύζυγό του, που τοποθέτησαν την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μαγαζί και το σπίτι τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Κοράι Μπασντογρουλτμαζί, ανεξάρτητος υποψήφιος στις επικείμενες «πρόωρες εκλογές» του Ιουλίου στο ψευδοκράτος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν χαιρετούσε τις χώρες που συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Μερσίνη

Στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του χρέους προς τη Ρωσία

Λευκωσία: Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο αίτημα της Κύπρου για επιμήκυνση του χρόνου της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων προς τη Ρωσία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Υπουργός σημείωσε ότι για το θέμα αντάλλαξε απόψεις με το Ρώσο ομόλογο του και διαπίστωσε ότι υπάρχει βούληση και πρόθεση για αναδιάρθρωση του χρέους.

Κύπρος:Ρώσοι στην αεροπορική βάση

Του  Κώστα Βενιζέλου
Από το philenews

Λευκωσία: Μόσχα και Λευκωσία προχωρούν στη σύναψη συμφωνίας για χρήση από τη Ρωσία της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, όπως γίνεται από Γαλλία και Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το θέμα αυτό ήταν στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Κύπρου, Σεργκέι Λαβρόφ και Ιωάννης Κασουλίδης, που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο οικονομικού φόρουμ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ απαντά στον Στουρνάρα για την εκκένωση της ΕΡΤ: Μολών λαβέ-Πρώην διευθυντής Τεχνικών της ΕΡΤ: Εχουμε χρεωθεί στο όνομά μας πανάκριβα μηχανήματα - Πώς μας ζητούν να φύγουμε;

Aρνούνται να  υπακούσουν στην εντολή του  Γιάννη Στουρνάρα και να εκκενώσουν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. «Μολών λαβέ» είναι η απάντηση που δίνει στον υπουργό Οικονομικών η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα και ότι δεν θα τρομοκρατηθεί από τη δικομματική πλέον κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ως εξής: 

«Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε! Μολών λαβέ! -Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγάρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε! Είναι βία για να μας γονατίσουν!

Μπακογιάννη: Δεν συναντήθηκα ποτέ με τον Κουβέλη- Υπηρετούν σκοπιμότητες όσοι το λένε

Κατηγορηματικά διέψευσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δημοσιεύματα τα οποία την φέρουν να έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πως είναι «αποκυήματα φαντασίας και υποκρύπτουν σκοπιμότητες».


Η κ. Μπακογιάννη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως «τα αναγραφόμενα στον σημερινό Τύπο σενάρια, για δήθεν συνάντηση μου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη,

Τραγωδία στον Αγιο Στέφανο - Τέσσερις 16χρονες και μια 41χρονη νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν τα ξημερώματα στον Αγιο Στέφανο ύστερα από ένα τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα.
Μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρίσκονταν νεκρές τέσσερις 16χρονες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και η οδηγός.
Η 41χρονη γυναίκα για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε πάνω σε παρκαρισμένο ΙΧ, στη συνέχεια πάνω σε τοίχο και αναποδογύρισε.

Τίτλοι τέλους σε βαρύ κλίμα


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Από το real.gr

Σε… βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, που οδήγησε στην απόφαση για απόσυρση των υπουργών της από την κυβέρνηση και των στελεχών της από τη Δημόσια Διοίκηση.

Παρά την ισχυρή πλειοψηφία με την οποία «πέρασε» η σχετική εισήγηση του Φώτη Κουβέλη, δεν έλειψαν οι ενστάσεις, οι διαφοροποιήσεις και πάντως η… μελαγχολία στα πρόσωπα των διαφωνούντων. Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου ξεχώρισαν για τη στάση τους από τους βουλευτές, καθώς ήταν οι δύο που καταψήφισαν την πρόταση επιμένοντας μέχρι τέλους πως θα έπρεπε να βρεθεί ο κοινός τόπος και η ΔΗΜΑΡ να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Οι «καραμπόλες» και η στάση του Βενιζέλου

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Από το  real.gr

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα ή το αργότερα την Τρίτη το πρωί.

Οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος πρώτα θα μοιράσουν τα υπουργεία και μετά θα μπουν στην ονοματολογία. Ο Πρωθυπουργός θα επιθυμούσε οι αλλαγές να γίνουν την μεθεπόμενη εβδομάδα, μετά το τέλος του συνεδρίου της ΝΔ όμως οι πολιτικές εξελίξεις δεν του αφήνουν πλέον τέτοια περιθώρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ