Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του χρέους προς τη Ρωσία

Λευκωσία: Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο αίτημα της Κύπρου για επιμήκυνση του χρόνου της αποπληρωμής του δανείου ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων προς τη Ρωσία, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Υπουργός σημείωσε ότι για το θέμα αντάλλαξε απόψεις με το Ρώσο ομόλογο του και διαπίστωσε ότι υπάρχει βούληση και πρόθεση για αναδιάρθρωση του χρέους.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, ότι η χώρα του θα επανεξετάσει τους όρους του δανείου εφόσον υπολογιστούν τα συμφέροντα της και εφόσον αρθούν οι περιορισμοί και αποκατασταθούν οι λογαριασμοί των Τραπεζών στην Κύπρο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι τα οι προθεσμίες θα τηρηθούν και το θέμα θα έχει την επιθυμητή κατάληξη.

Η συμφωνία για αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας παραμένουν άριστες και ότι οι θέσεις της Μόσχας για το Κυπριακό είναι αναλλοίωτες.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπήρξε κατανόηση στις θέσεις της Κύπρου για τις διαπραγματεύσεις καθώς και για τη θέση της για την Αμμόχωστο, σημειώνοντας ότι ο επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου είναι κατανοητός από τη Ρωσία.

Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε ακόμη ότι δεν υπήρξε καμία ένσταση από πλευράς Ρωσίας για την πρόθεση της Κύπρου να ενταχθεί στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

ΠΗΓΗ  philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου