Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γοργώ - Η σύζυγος του Λεωνίδα Μια σπάνια περίπτωση Ελληνίδας


Η Γοργώ (γεννήθηκε περίπου το 510 π.Χ.) ήταν θρυλική βασίλισσα της Σπάρτης, κόρη του βασιλιά Κλεομένη Α' και σύζυγος του Λεωνίδα.

Από μικρή ηλικία παρακολουθούσε τα δημόσια θέματα και είναι μια σπάνια περίπτωση Ελληνίδας που εμφανίζεται να διαδραματίζει τον δικό της ρόλο στην Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο Λεωνίδας παντρεύτηκε την Γοργώ στα τέλη της δεκαετίας του 490 π.Χ, όταν εκείνη είχε φτάσει σε ηλικία γάμου που για τις γυναίκες της Σπάρτης ήταν στο τέλος της εφηβείας.

Η Γοργώ είναι εκείνη που είπε την διάσημη φράση "Ή ταν ή επί τας" στον Λεωνίδα, πριν εκείνος φύγει για τη μάχη των Θερμοπυλών, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εθνικό χρέος του άνδρα της και δείχνοντας το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζαν οι Αρχαίες Ελληνίδες, ως σύζυγοι ή ως μητέρες, την προοπτική να χάσουν τους άνδρες συγγενείς τους για την πατρίδα.

Masterclass Καινοτομίας

Του Ν. Λυγερού


Το Masterclass Καινοτομίας δεν είναι δομημένο σαν ένα παραδοσιακό μάθημα με μια αναμενόμενη εκμάθηση. Ο κεντρικός πυρήνας παραμένει το έργο της ομάδας μέσω του καταλυτικού ρόλου του Δασκάλου. Με άλλα λόγια υπάρχει ένα συνεργατικό πλαίσιο, για ν' αναπτυχθεί ένα ελεύθερο πεδίο ιδεοθύελλας, έτσι ώστε η δράση να είναι αποφάσεις με πλάγια σκέψη για μια υλοποίηση που αποτελείται από την επίλυση προβλημάτων σε εφαρμοσμένους τομείς. Μόνο που πρέπει να υπάρχει μία προετοιμασία που αξιοποιεί τη νοημοσύνη και τη δημιουργικότητα για να έχουμε ανθεκτικά αποτελέσματα.

Δάφνη και Απόλλων, Περί αληθείας λόγος

Του Νίκου Φουσέκη
Σκηνοθέτη, Αρθρογράφου

Κάποιοι μύθοι μας μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μοιάζουν απλοϊκοί με συνέπεια να χαρακτηρίζονται από μια αφέλεια αν κάποιος τους πάρει «κατά γράμμα» εντούτοις, μια σπουδή σε βάθος θα αποκαλύψει μια κοσμοθέαση κι ένα σύστημα αξιών διάφορο μεν της εποχής μας μα πολύ πιο διεισδυτικό.
Οι μύθοι προφανώς αν μελετηθούν σωστά θα αποκαλύψουν μια «κιβωτό» γνώσης και σοφίας που έρχεται από το παρελθόν.
Η Ελληνική μυθολογία αντιμετωπίστηκε από την κυρίαρχη θρησκευτική ματιά απαξιωτικά και πολεμήθηκε για αιώνες. Παρόλα αυτά συνειδητά ή όχι επιβίωσε έστω και στη λανθάνουσα ματιά που θέλει να τη λαμβάνει «κατά γράμμα».

Έτσι θα μάθετε εάν σας χάκαραν το Facebook(Βίντεο)

Τώρα μπορείτε να μάθετε αν κάποιος υποχθόνιος διαδικτυακός σας φίλος προσπαθεί να...

σπάσει τους κωδικούς σας στο Facebook κάνοντας τρία απλά βήματα.

Όσοι υποψιάζεστε ότι έχετε «εχθρούς» που θέλουν να εισβάλλουν στο προσωπικό σας προφίλ στο Facebook και δεν μπορείτε να το αποδείξετε, υπάρχει ένας τρόπος που θα σας δικαιώσει.

Τα φρικαλέα εγκλήματα των Εβραίων κατά του Ελληνισμού. Πρέπει να διαβαστεί με προσοχή! Και να διαδοθεί!

Στις 29 Μαίου 1453 κυριεύεται Κωνσταντινούπολις. Ο Αυτοκράτωρ Κωνσταντίνος Παλαιολόγος πίπτει ηρωϊκώς μαχόμενος. Η άλωση της πόλεως ορίζει το τέλος της Ελληνικής Κοσμοκρατορίας. Οι βάρβαροι Οθωμα­νοί που μπήκαν μέσα, για πολλές μέρες σφάζουν και λεη­λατούν. Τίποτε δεν μένει όρθιον. Οι εβραίοι δεν κινδυνεύ­ουν καθόλου!

Απεναντίας ενθουσιασμένοι από την Ελ­ληνική τραγωδία, συνεργάζονται με τους Τούρκους και φυσικά κερδοσκοπούν. Χαρακτηριστικώς αναφέρω, ότι οι Τούρκοι αιχμαλώτι­σαν 60.000 περίπου νέους Έλληνας και Ελληνίδας, ανά­μεσά τους και μερικούς Λατίνους, τους οποίους πωλούν ως σκλάβους στους εβραίους. Οι Ιουδαίοι τότε εθησαύρισαν από το δουλεμπόριο που έκαναν.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtgpjtQR2EH4FAw1WO4eJA-PZjESYaueOnV4Rppm5OxY7S7hTr5zHxMh9X1Fu-hctJlzHOMvZKKSqqKLlDFkVdsi99LcMnOM8pCcWPKkTJMCgWCBXlEw6MySqlt_YmstCBIgChNoX0jlM/s400/ekrupsan-thermo-epeisodio-sto-kastelorizo-tourkoi-egklwvisan-elliniki-piravlakato-polemiko-imerologio.jpgΑυξάνονται κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν ακολουθώντας την συνήθη τακτική των Τούρκων όταν έχουν ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους, στήνουν σκηνικό έντασης με την Ελλάδα για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας τους.
Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια, το οποίο αποκρύφθηκε επιμελώς από το ΥΠΕΘΑ, έγινε όπως αποκαλύπτει το koolnews πριν από λίγες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου.

Φωτογραφήθηκε από τό Διεθνή Διαστημικό Σταθμό « τεράστιο αντικείμενο» με διάμετρο 5000 km!(Βίντεο)


Ο Βρετανός ερευνητής Stephen Hannard ADG έχει υποβάλει στην δημοσιότητα αυτή την εικόνα που έχει κυκλοφορήσει από το Πλανητάριο Μπραζίλια προσφάτως, και δείχνει ένα αντικείμενο ή τουλάχιστον ένα τεράστιων διαστάσεων, σε σχήμα δίσκου που εμφανίζεται πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης.
 Υπολογίζεται ότι ο δίσκος έχει διάμετρο περίπου 3.000 μίλια έως (περίπου 5.000 χιλιόμετρα), και φωτογραφήθηκε από τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ας απαντήσουν οι ειδικοί ή οι «έξυπνοι»... Τι είναι αυτό ;;; (ΒΙΝΤΕΟ)

To BBC έχει άρθρο με θέμα το Boieng των Μαλαισιανών αερογραμμών και έχει και ένα Video...
Δείτε το Video και παρακαλώ τους ειδικούς ή τους "έξυπνους" να μου πουν τι είναι αυτός ο σωλήνας που δείχνει στο 0.29 έως 0.32 και τι βγάζει.

Η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα - Αποτοξίνωση και πρόληψη

Tου Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Από το medlabgr
 
Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe). Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr). Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ… σάλος και στη ΔΗΜΑΡ

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ… σάλος και στη ΔΗΜΑΡ
Αμφισβητείται ευθέως ο Φώτης Κουβέλης  
Πολύ βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ.
Το πραγματικό θέμα που υπάρχει σε σχέση με τον Φώτη Κουβέλη, είναι ότι σειρά στελεχών και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ έχουν ξεπεράσει τις γκρίνιες, και βρίσκονται ήδη σε ένα μεταγενέστερο επίπεδο: αυτό των ευθείων βολών κατά του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, τον οποίον ο Γρηγόρης Ψαριανός έφθασε στο σημείο να τον κατηγορήσει ανοιχτά για την συρρίκνωση των ποσοστών του κόμματος: "Έχουμε δεχθεί σοβαρό πλήγμα .Υπάρχουν ευθύνες που από το 6% βρεθήκαμε στο δύο παρά τέταρτο!" είπε κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρεϊκοί εναντίον Βενιζελικών

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρεϊκοί εναντίον Βενιζελικών
Σε πλήρη εξέλιξη ο εσωκομματικός εμφύλιος - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια στο Συντονιστικό της Κ.Ο. Καζάνι που βράζει είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ μετά τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της τρόικας και την σφοδρή κόντρα του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους Γιώργο Παπανδρέου και Απόστολο Κακλαμάνη.
Το κλίμα είναι πλέον τόσο εκρηκτικό που σήμερα παραλίγο να έλθουν στα χέρια βουλευτές, μέλη του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος. Μετά από βαριές εκφράσεις που αντάλλαξαν οι Βενιζελικοί με τους Παπανδρεϊκούς, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι Θάνος Μωραϊτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, καταγγέλλοντας ότι «ακόμη και τούτη τη δύσκολη ώρα, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το κόμμα και την παράταξη».

Νέα πρόκληση: Ημίγυμνα μοντέλα Τούρκοι ποζάρουν πάνω σε τάφους Ελληνοκυπρίων (Εικόνες)

Αποτροπιασμό προκαλούν στην Κύπρο φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή και απεικονίζουν ημίγυμνα μοντέλα να ποζάρουν πάνω σε τάφους Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
Τις φωτογραφίες δημοσιεύουν αρκετά κυπριακά ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και το ethnos, επικαλούμενοι την κυπριακή ιστοσελίδα Nonstojournal, η οποία αναφέρει ότι η φωτογράφιση αυτή πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, αλλά οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν μόλις χθες.

1η Απριλίου 1955: Αθάνατο Ελληνορθόδοξο πνεύμα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Κ. ΜΑΚΡΙΔΗ
ΑΠΟ ΤΟ maxhnews

Με έντονο και διάχυτο εθνικοθρησκευτικό πνεύμα και πατριωτικό ρίγος θα γιορτάσει και φέτος το αθάνατο ενωτικό έπος της θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959 ο Κυπριακός Ελληνισμός τούτης της νοτιοανατολικότερης εσχατιάς του Γένους. Η σκέψη και η θύμηση νοσταλγικά, επιτακτικά και μονοδρομικά θα φτερουγίσει απελευθερωμένη και ασύλληπτη στα χρυσά εκείνα χρόνια όπου ο λεβεντόγερος Στρατηγός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΔΙΓΕΝΗΣ, το άξιο και μοναδικό τέκνο της Πατρίδας, έπλαθε με τρόπο απαράμιλλο και αψεγάδιαστο την άλκιμη Νεολαία της Κύπρου για το μεγάλο τιτάνιο και συγκλονιστικό σε έξαρση και ορμή αγώνα της λευτεριάς, της δικαίωσης, της απελευθέρωσης και της ΕΝΩΣΕΩΣ.

Συγκίνηση στην εκδήλωση της ΕΟΚΑ (Φωτορεπορτάζ)

Χιλιάδες κόσμου, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, βρέθηκαν σήμερα στο στάδιο «Τάσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία» για να τιμήσουν τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Θέμα του φετινού θεατρικού που παρουσιάστηκε, ήταν η μάχη του Αχυρώνα Λιοπετρίου. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε άναμμα του βωμού από φλόγα που έφτασε από τα φυλακισμένη μνήματα, τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Ακολούθησε, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρέλαση αντιπροσωπιών Συνδέσμων Αγωνιστών – Ανταρτών και Καταδίκων.

Με το "δεξί" στο νέο τρίμηνο η Wall Street

Dow16.510,6452,98 0,32%  



  Nasdaq4.198,9943,23 1,04%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν οι δείκτες της Wall Street με τον S&P 500 να σημειώνει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στον απόηχο των δύο διαφορετικών εκθέσεων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον κλάδο της μεταποίησης και έδειξαν ότι η δραστηριότητα παραμένει ισχυρή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit, ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος συνέχισε να αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό τον Μάρτιο, αν και επιβράδυνε από τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, ο τελικός δείκτης PMI της Markit για τον Μάρτιο παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στις 55,5 μονάδες, επιβραδύνοντας από το υψηλό τεσσάρων ετών που σημείωσε το Φεβρουάριο στις 57,1 μονάδες.

Την ίδια στιγμή το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης σκαρφάλωσε στις 53,7 μονάδες τον Μάρτιο από 53,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση του ISM δεν κατάφερε ωστόσο να επιβεβαιώσει τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 53,9 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 92,08 μονάδες (0,56%) και βρίσκεται στις 16.549,74 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 50,62 μονάδων (1,21%) φτάνοντας τις 4.249,61 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 10,59 μονάδων (0,57%) και βρίσκεται στις 1.882,93 μονάδες.

Με... δόσεις και η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 1.342,74 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο +0,52%, ενώ ο τζίρος ενισχύθηκε σε σχέση με χτες διαμορφούμενος στα 131,12 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες μετοχές του FTSE25, γύρισαν σε θετικό πρόσημο, προς το τέλος της συνεδρίασης, όπως έχει παρατηρηθεί στις τελευταίες 3 συνεδριάσεις.

Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Frigoglass (+3,40%) στα 4,87 ευρώ, ύστερα από την χθεσινή πτώση (-4,07%).

Ήταν 1η Απριλίου(Βίντεο)

Ε.Ο.Κ.Α. ΞΑΝΑ ΣΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΑ ΒΟΥΝΑ


 Δείτε ακόμα:
Έναρξη του Αγώνα την 1η Απριλίου 1955
(Δεν ήταν Πρωταπριλιάτικο ψέμα)
ΑΠΟ ΤΟ egolpion


      Στις 15 Ιανουαρίου 1950, η Εθναρχούσα Εκκλησία Κύπρου πραγματοποίησε Δημοψήφισμα, στο οποίο ο Ελληνικός Κυπριακός λαός ψήφισε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, σε ποσοστό 95,7%. Οι Άγγλοι, όμως, τήρησαν και πάλι αρνητική στάση. Στις 28 Ιουλίου 1954, ο Υφυπουργός Αποικιών, Χένρυ Χόπκινσον, ανέφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η Κύπρος είναι περιοχή με στρατηγική αξία, και γι' αυτό ουδέποτε θα τύχει αυτοδιάθεσης. Η Ελλάδα, με αίτησή της στον Ο.Η.Ε., το 1954, ζήτησε, από τον Οργανισμό, την «Εφαρμογήν, της αρχής των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών, στην περίπτωσιν του λαού της Κύπρου». Στις 17 Δεκεμβρίου 1954, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. απέρριψε την αίτηση της Ελλάδας. Έτσι, την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησε τη δράση της η Ε.Ο.Κ.Α. Όπως προανέφερα, πολιτικός αρχηγός της υπήρξε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, και Στρατιωτικός ο Γεώργιος Γρίβας, με το ψευδώνυμο Διγενής. Σκοπός της Ε.Ο.Κ.Α. ήταν η απελευθέρωση της Κύπρου και η Ένωσή της με την Ελλάδα. Ο Αγώνας αγκαλιάστηκε απ' όλο το λαό της Κύπρου, κι ανέδειξε αγωνιστές, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα, είτε πέφτοντας νεκροί στα πεδία των μαχών, είτε ξεψυχώντας από τα βασανιστήρια, ή δι' απαγχονισμού.

Τα «κρυμμένα μυστικά» του Παναθηναϊκού Σταδίου!

Ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή έργα της αρχαιότητας, ένα «θαύμα τελειότητας» όπως έχει χαρακτηριστικά, είναι γνωστό! Αυτό που για πολλούς παραμένει άγνωστο είναι τα καλά κρυμμένα μυστικά του: την υπόγεια στοά εισόδου στο στάδιο, το νεκροταφείο, τον λεγόμενο τάφο του Ηρώδη, τη σαρκοφάγος που βρέθηκε δίπλα του, την αφετηρία των αγώνων δρόμου, τα αρχαία αποδυτήρια… Τα επτά αρχαιολογικά μυστικά του Παναθηναϊκού Σταδίου!