Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Δική τους διοίκηση θέλουν οι Γερμανοί στο ΤΑΙΠΕΔ

Δική τους διοίκηση θέλουν οι Γερμανοί στο ΤΑΙΠΕΔ
 Τελεσίγραφο έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από τους πιστωτές και τους μεγαλοκαρχαρίες του γερμανικού ιμπεριαλισμού για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα τω ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Πέρα από την έκθεση του ΔΝΤ, που εντοπίζει καθυστερήσεις, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης αυτής της δυσαρέσκειας ενώ πολλαπλά ήταν και τα μηνύματα που πέρασαν οι Γερμανοί σε υπουργούς της κυβέρνησης.
Οι πιστωτές ζητούν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αφού σε διαφορετική περίπτωση έχουν διαμηνύσει στην Ελληνική κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων.

Ενοχλεί η σιωπή Σαμαρά στις προκλήσεις ΓΑΠ - Τόμσεν

Ενοχλεί η σιωπή Σαμαρά στις προκλήσεις ΓΑΠ - Τόμσεν
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου από το
newsbomb

Έκθετος, αν δεν μιλήσει, ο πρωθυπουργός μετά την αιχμή Παπανδρέου ότι ακολουθεί την πολιτική του αλλά και την παραδοχή Τόμσεν πως η τρόικα έκανε λάθος με το πρόγραμμα εξαθλίωσης του λαού.
Δύο σοβαρές προκλήσεις αφήνει αναπάντητες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ όλοι περίμεναν να δώσει απαντήσεις και επιχειρήματα που θα δικαιολογούν τις ενέργειές του κι όχι την κριτική που δέχεται τόσο από την αντιπολίτευση, όσο κυρίως από το εσωκομματικό πεδίο το οποίο οξύνεται συνεχώς.

Οι Ιταλοί είπαν, άρον-άρον, όχι στη δραστική!

Οι Ιταλοί είπαν, άρον-άρον, όχι στη δραστική!
Η ιταλική κυβέρνηση, μετά από ένα τρίμηνο χάους, παρενεργειών και αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης κατάργησε τη ρύθμιση! Στην Ελλάδα, η τρικομματική, επιμένει στη δραστική παρότι αποδεδειγμένα μειώνει το προσδόκιμο ζωής
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θυσιάσει την Υγεία των Ελλήνων για να κερδίσει τον τίτλο του «καλού μαθητή» στα μάτια της Μέρκελ.
Είναι ξεκάθαρο ότι η τρικομματική επέλεξε –εν γνώσει της- να κόψει χρόνια από τη ζωή του Ελληνα για να πει ένα ακόμη «γιαβόλ» στη Γερμανίδα καγκελάριο. Διότι, όπως έχουν καταδείξει διεθνείς έρευνες, στις ελάχιστες χώρες όπου έχει εφαρμοστεί η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και, μάλιστα, χωρίς αναφορά εμπορικής ονομασίας φαρμάκου έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής!

Τώρα ψάχνουν τον υπολογιστή!!!

Της Αννας Κανδύλη από το real.gr

O κύκλος των χαμένων δεδομένων της λίστας Λαγκάρντ όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά έχει μόλις ανοίξει, όπως φαίνεται όσο προχωρά η εισαγγελική έρευνα. Ένα νέο πρόσωπο που μπήκε τα τελευταία 24ωρα στο κάδρο της υπόθεσης, ο μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Αγγελόπουλος, δίνει νέα διάσταση στο θρίλερ, καθώς αποκαλύπτει ότι εκτός από το χαμένο -αυθεντικό- CD και το χαμένο -αυθεντικό- στικάκι, υπάρχει κι ένας χαμένος υπολογιστής που κρύβει πολύτιμα μυστικά.

Γαλλογερμανικό ενδιαφέρον για τη «μικρή» ΔΕΗ

Πακέτο αξίας 1 δισ. με περιουσιακά στοιχεία που θα περιλαμβάνουν λιγνιτικές μονάδες, υδροηλεκτρικές, μονάδα φυσικού αερίου, αλλά και τμήμα της εμπορικής δραστηριότητας είναι αυτό που θα βγει προς πώληση στο μοντέλο της «μικρής»  ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ενδιαφέρον εκδηλώνεται από τη  γερμανική και γαλλική πλευρά, όπου περιλαμβάνονται κορυφαίες εταιρείες, όπως η RWE, η E.ON., αλλά και το σχήμα EDISON-EDF. Η όλη διαδικασία αναμένεται να πάρει μήνες,όμως είναι πολύ πιθανό σύντομα να έχουμε ανακοινώσεις, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της μέχρι το τέλος του μήνα.

Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ New York Times: Φόβοι για επιστροφή του εξτρεμισμού στην Ελλάδα

Αντιμέτωπη με ένα κύμα βίας η Ελλάδα φιγουράρει από χθες στα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου, έπειτα από την έκρηξη βόμβας το πρωί της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Δημοσίευμα των New York Times περιγράφει καρέ καρέ τα «χτυπήματα» που έχουν καταγραφεί σε διαφορετικούς κάθε φορά στόχους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, περιγράφοντας τις επιθέσεις στα σπίτια γνωστών δημοσιογράφων, τους πυροβολισμούς στα γραφεία της ΝΔ, αλλά και την επιχείρηση στη βίλα Αμαλία.

Αρθρο-κόλαφος της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας Le Monde: Κονφερανσιέ ο Παπανδρέου

«Γιώργος Παπανδρέου, o παρίας που μετατράπηκε σε λέκτορα... Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της για τον πρώην πρωθυπουργό.

Και συνεχίζει: «Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο».

Σόιμπλε: Τι είπα στον κ. Τσίπρα

«Όταν έχει κανείς να επιλύσει δομικά προβλήματα και η λύση αυτή πρέπει να είναι βιώσιμη, δεν μπορεί να αποφύγει ότι για ένα διάστημα θα υπάρξουν διαδικασίες προσαρμογής που θα μπορούσαν να είναι επώδυνες» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και διευκρινίζει ότι αυτό το είπε και στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Βερολίνο. Προσθέτει δε ότι «τα μέτρα έχουν αποφασιστεί και πρέπει να εφαρμοστούν».

Τόμσεν: Ηταν λάθος το πρόγραμμα για την Ελλάδα

Οι επιπτώσεις του προγράμματος στην ανάπτυξη δεν είχαν εκτιμηθεί σωστά, παραδέχτηκε ο Πολ Τόμσεν σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης προόδου για το ΔΝΤ.

Ο κ. Τόμσεν άφησε και αιχμές εναντίον της ευρωζώνης λέγοντας ότι εξαρχής το ΔΝΤ είχε ταχθεί υπέρ μιας μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής για την Ελλάδα.

Στο τελευταίο πρόγραμμα, είπε ο Τόμσεν, υιοθετήθηκε ένας πολύ υψηλότερος «πολλαπλασιαστής», καθώς κατέστη σαφές ότι οι συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαν εκτιμηθεί αρχικά (όπου «πολλαπλασιαστής» είναι το μέγεθος που δείχνει πόση ύφεση προκαλεί μια δεδομένη περικοπή  στον προϋπολογισμό: εάν το μέγεθος είναι 0,5, τότε για κάθε μονάδα του ΑΕΠ δημοσιονομικής προσαρμογής το ΑΕΠ θα έπεφτε μισή μονάδα).

Οι Τούρκοι θα χαρτογραφούν νόμιμα «ευαίσθητες» περιοχές!

Οι Τούρκοι θα χαρτογραφούν νόμιμα «ευαίσθητες» περιοχές!
Εκτός από τις μαρίνες, οι Τούρκοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση και στη διαχείριση των ραντάρ...
Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει από τη μίσθωση των μαρίνων σε τουρκικές εταιρείες, καθώς εκτός από τις εγκαταστάσεις για τα σκάφη, οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και τα ραντάρ υψηλής απόδοσης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μάλιστα καθόλα νόμιμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», η χρήση των συγκεκριμένων ραντάρ, τα οποία έχουν εμβέλεια 32 μιλίων περιφερειακά της μαρίνας, ουσιαστικά σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα μπορούν να σκανάρουν και να χαρτογραφούν την ευρύτερη περιοχή της εγκατάστασης που ελέγχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται όταν μιλάμε για σημεία ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπως π.χ. η Λέσβος (η μαρίνα της πέρασε πρόσφατα υπό τον έλεγχο τουρκικής εταιρείας).

Θα ζητήσουν άρση επικοινωνιών Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική!

Θα ζητήσουν άρση επικοινωνιών Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική!
Στο φως τα «σκοτεινά» emails Παπακωνσταντίνου - Παπανδρέου!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr τουλάχιστον τρία κόμματα θα ζητήσουν την άρση απορρήτου των ηλεκτρονικών επικοινωνιών του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η μελέτη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του τέως "τσάρου" θα είναι από τις πρώτες μέριμνες της εξεταστικής καθώς θεωρείται ότι θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και θα φέρει άγνωστες πτυχές στην επιφάνεια.
Ήδη τα επιτελεία κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν συλλέξει δημοσιεύματα της εποχής, που διαφήμιζαν την καινοτόμο διαδικασία επικοινωνίας των παραγόντων της κυβέρνησης μέσω... e-mails! Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ειδικά την επίμαχη περίοδο, ο Παπακωνσταντίνου ενημέρωνε τον Παπανδρέου για κάθε του κίνηση και έπαιρνε εγκρίσεις με αυτόν τον τρόπο!

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!!!

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!
    Ο Λοβέρδος λέει ότι στο ΔΝΤ μας έβαλε ο ΓΑΠ χωρίς να ρωτήσει τους υπουργούς. Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ λένε ότι ούτε ο ΓΑΠ ήθελε το ΔΝΤ, αλλά το ήθελαν οι Γερμανοί. Το newsbomb.gr αποκαλύπτει παλιότερη συνέντευξη του Στρος Καν που έλεγε ότι ούτε οι Γερμανοί θέλουν το ΔΝΤ!
    Ότι οι κυβερνώντες –νυν και πρώην- μας δουλεύουν το ξέραμε. Αλλά τόσο πια στα μούτρα μας;
    Το μείζον πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ. Και η απάντηση που μας «σερβίρουν»; Κανείς.
    Ναι, σωστά διαβάσατε. Για αυτό θέλει να μας πείσει το σύστημα. Ότι την απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αυτή που βύθισε τον Ελληνα πολίτη στη φτώχεια και τον οδηγεί καθημερινά στην αυτοκτονία, που εξευτέλισε έναν ολόκληρο λαό, δεν την έλαβε ΚΑΝΕΙΣ.

    Παρέλυσαν τα αεροδρόμια στη Βρετανία-Προβλήματα και σε Γαλλία, Γερμανία και Μόσχα

    Λονδίνο: Περίπου 260 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Heathrow, στη Βρετανία, ακυρώθηκαν την Κυριακή λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων, ενώ για σήμερα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα ακυρωθούν άλλες 390 από τις προγραμματισμένες. Το Heathrow έχει επενδύσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το χιόνι.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports, Αδάμος Ασπρής, δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να σημειωθούν καθυστερήσεις σε οτκώ πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της κακοκαιρίας στην Ευρώπη.

    Β.Σόιμπλε: Είμαστε μακριά από την απόφαση για την Κύπρο

     Βερολίνο: «Είμαστε ακόμη πολύ μακριά» από μια απόφαση για την παροχή βοήθειας προς την Κύπρο, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τονίζει ότι δεν πρόκειται για ήδη ειλημμένη απόφαση, ενώ αποκλείει η Γερμανία να αποφασίσει ένα πακέτο για την επόμενη χρονιά.

    Όπως δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», δεν είναι ακόμη καν σαφές «εάν μέσω του προβλήματος της Κύπρου βρίσκεται σε κίνδυνο συνολικά η Ευρωζώνη», καθώς, όπως λέει, «κάτι τέτοιο θα ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση κεφαλαίων από τους μηχανισμούς διάσωσης».

    Πτωτικά κινείται το ΧΑΚ

    Λευκωσία: Απώλειες παρουσιάζει τη Δευτέρα το κυπριακό χρηματιστήριο, δεχόμενο έντονες πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

    Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:01, βρισκόταν στις 106,14 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,13%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 402.392,86 ευρώ.

    Πτώση σε ποσοστό 2,55%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 41,68 μονάδες.

    ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ dionisosb