Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!!!

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!
    Ο Λοβέρδος λέει ότι στο ΔΝΤ μας έβαλε ο ΓΑΠ χωρίς να ρωτήσει τους υπουργούς. Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ λένε ότι ούτε ο ΓΑΠ ήθελε το ΔΝΤ, αλλά το ήθελαν οι Γερμανοί. Το newsbomb.gr αποκαλύπτει παλιότερη συνέντευξη του Στρος Καν που έλεγε ότι ούτε οι Γερμανοί θέλουν το ΔΝΤ!
    Ότι οι κυβερνώντες –νυν και πρώην- μας δουλεύουν το ξέραμε. Αλλά τόσο πια στα μούτρα μας;
    Το μείζον πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ. Και η απάντηση που μας «σερβίρουν»; Κανείς.
    Ναι, σωστά διαβάσατε. Για αυτό θέλει να μας πείσει το σύστημα. Ότι την απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αυτή που βύθισε τον Ελληνα πολίτη στη φτώχεια και τον οδηγεί καθημερινά στην αυτοκτονία, που εξευτέλισε έναν ολόκληρο λαό, δεν την έλαβε ΚΑΝΕΙΣ.

    Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, έτσι είναι τα πράγματα.
    Διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και στη στήλη Στίγμα, του κατ' εξοχήν συστημικού δημοσιογράφου – με τις γνωστές σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ- Γιώργου Παπαχρήστου:
    «Στο άτυπο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα, πολλοί υπουργοί –και έχει δίκιο ως προς αυτό ο Ανδρέας (σ.σ. Λοβέρβος)- διαφώνησαν με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας. Ακόμη και ο... Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου) ήταν κατά της συμμετοχής! Αλλά δεν ήταν στο χέρι του. Οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που επέμεναν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας, γνωρίζοντας προφανώς (η φράου Ανγκελα και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε επέμεναν συγκεκριμένα) ότι χωρίς ΔΝΤ, "τα λεφτά ειδικά για στην Ελλάδα θα πήγαιναν στράφι"».
    Τι μας λένε εδώ; Ότι, στην απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, οι Ελληνες υπουργοί όχι μόνο δεν είχαν κανένα λόγο, αλλά διαφώνησαν κιόλας.
    Αρα... αθώοι. Αλλά, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστος, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε λόγο, αφού τον ανάγκασαν οι Γερμανοί. Αρα... κι αυτός αθώος.
    Ε, φταίνε οι Γερμανοί, θα πείτε. Ελα, όμως, που ούτε κι αυτοί μπορεί να φταίνε!
    Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της Κατερίνας Σώκου στην Καθημερινή (20/2/11): «Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ' αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών».
    Άρα, ούτε οι Ευρωπαίοι (δηλαδή οι Γερμανοί) το ζήτησαν. Κι αυτοί... αθώοι!
    Προφανώς, στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής.

    ΠΗΓΗ newsbomb

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου