Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η μάχη του Μαραθώνα-ΤΙΜΑΝ ΔΕ ΕΧΕΤΛΑΙΟΝ ΕΚΕΛΕΥΣΕΝ ΗΡΩΑ."-Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

Η μάχη του Μαραθώνα

Σεπτέμβριος 490 π.Χ.

«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν»

ΑΠΟ ΤΟ hellinon.net

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ    ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΧΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ , ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Η περίοδος της Ελληνικής Ιστορίας μεταξύ 492-479 π.Χ είναι γνωστή ως μια φάση των «Περσικών Πολέμων». Πρόκειται για μία περίοδο διαμάχης μεταξύ των πόλεων-κρατών της Ελλάδας και της πανίσχυρης Περσικής Αυτοκρατορίας Η αιτία των Περσικών Πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών. Τους ήταν αδύνατο να επεκταθούν προς τα Ανατολικά (προς την Ινδία), ή πέρα από την Αίγυπτο (λόγω της Λιβικής Ερήμου) ή προς την αφιλόξενη χώρα των Σκύθων (προς τα βόρια). Έτσι η μόνη επιλογή τους ήταν να προχωρήσουν προς τα δυτικά προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν το κύριο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να επιτύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους και η Αθήνα ήταν ο πιο αποφασιστικός τους αντίπαλος στην Ελλάδα.

Η Μάχη της Πέτρας

Η Μάχη της Πέτρας υπήρξε η τελευταία μάχη του Αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία. Έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 1829 στην Πέτρα της Βοιωτίας, μεταξύ Θήβας και Λιβαδειάς. Την εποχή εκείνη ήταν μία στενή δίοδος, που σχημάτιζαν οι όχθες της Λίμνης Κωπαΐδας και το βουνό Ζαγαρά (Ελικών). Επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Δημήτριος Υψηλάντης, που κατά περίεργη συγκυρία έθεσε τέρμα στον Αγώνα, τον οποίον είχε αρχίσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος, με τη διάβαση του Προύθου στις 24 Φεβρουαρίου 1821.
Το καλοκαίρι του 1829, η Πελοπόννησος με τα νησιά και μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας είχαν απελευθερωθεί. Τη διακυβέρνηση των περιοχών αυτών είχε αναλάβει με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Ζακλίν ντε Ρομιγύ: «Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει Ελληνικά»

«Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει Ελληνικά, γιατί η 'Ελληνική γλώσσα μας βοηθάει πρώτα απ' όλα να καταλάβουμε τη δική μας γλώσσα».
«Το να μάθεις να σκέφτεσαι, να κρίνεις, να είσαι ακριβολόγος και να ζυγίζεις τις λέξεις σου, να ανταλλάσσεις ιδέες, να ακούς τον άλλον σημαίνει ότι είσαι ικανός να κάνεις διάλογο. Είναι ο µόνος τρόπος για να μετριάσεις τη βία που ορθώνεται γύρω µας».
«Οι λέξεις είναι το φρούριο που προφυλάσσει από την κτηνωδία. Όταν δεν γνωρίζουμε, όταν δεν μπορούμε να εκφραστούμε, όταν χειριζόμαστε τα πράγματα κατά προσέγγιση όπως κάνουν πολλοί νέοι σήμερα, όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά για να ακουστούν, όταν ο λόγος δεν είναι επεξεργασμένος επειδή η σκέψη είναι ασαφής, τότε δεν μένει παρά η γροθιά, το ξύλο, η τυφλή βία. Κι αυτή απειλεί να στραγγαλίσει τον δυτικό, ανθρωπιστικό ιδανικό µας κόσμο».

Καρέ–καρέ η στιγμή με τον 16χρονο Ε/κ να κατεβάζει τουρκική σημαία στη Λύση(Βίντεο)

Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.
Ο 16χρονος μαθητής, χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο δημοτικό σχολείο ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.
Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός Ε/κ καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Πατέρας Σολωμού για 16χρονο: Τι έγκλημα έκανε; - «Το Κυπριακό το έχουν λυμένο»

Την υπόθεση του Σολωμού Σολωμού έφερε στο νου το συμβάν που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, με την κίνηση του 16χρονου μαθητή να κατεβάσει την σημαία του Αττίλα από το Δημοτικό της κατεχόμενης Λύσης.
Κορωνίδα όλων αυτών φυσικά, η θυσία του Σολωμού Σολωμού, που δεν λογάριασε κανέναν και κατέβασε την σημαία του Αττίλα στη Δερύνεια και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους γκρίζους λύκους.
Το περιστατικό, με πρωταγωνιστή τον 16χρονο, σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Ομολόγησε ο ένας από τους τρεις στην Λέρο: Εξετάζεται εμπλοκή με ανθρώπους της νύχτας – Τι αναφέρει το ΓΕΝ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κλοπής του στρατιωτικού υλικού στη Λέρο. Ήδη όπως μετέδωσε ο Alpha, ομολόγησε ο ένας από τους τρεις υπόπτους που ανακρινόταν για την υπόθεση. 
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξετάζουν το ενδεχόμενο οι τρεις φερόμενοι κλέφτες να έχουν επαφές με κυκλώματα της νύχτας, στα οποία ενδεχομένως να παρέδωσαν το στρατιωτικό υλικό.
Πρόκειται μάλιστα για τον υπαξιωματικό που συνεχίζει να υπηρετεί. Οι υπόλοιποι δύο που ανακρίνονται έχουν αποστρατευτεί από το Πολεμικό Ναυτικό.

Προς συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στη Νέα Υόρκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται εκτός από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, να συναντήσει στη Νέα Υόρκη και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247.gr η συνάντηση με τον Ζάεφ θα γίνει στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.
Εφόσον οριστικοποιηθεί η συνάντηση με Ζάεφ θα είναι η πρώτη μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία και ενώ η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει αιτία αμηχανίας για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Focus: «Οι Ναζί κατέστρεψαν εντελώς την οικονομία της Ελλάδας»

«Σχεδόν 75 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα και η Πολωνία ζητούν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της κατοχής. Και οι δύο χώρες συγκαταλέγονται σε εκείνες που επλήγησαν περισσότερο από οικονομική άποψη.
Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι λίγες άλλες χώρες υπέφεραν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της κατοχής, όπως η Ελλάδα και η Πολωνία. Και ενώ η επίγνωση για τα βάσανα των Πολωνών στη Γερμανία σίγουρα υπάρχει στη χώρα μας, είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστο τι διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων η Βέρμαχτ και τα SS.