Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ(ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ George Karahalios

Όλα όσα θα δούμε στην Τελετή Λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2016! Το κάψιμο του καρναβάλου και το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει

Πριν ακόμα κοπάσει η έκρηξη κεφιού, ευρηματικότητας και δημιουργίας από την Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής, που απογειώνει αισθήσεις και διαθέσεις συμμετεχόντων και θεατών, ντόπιοι και επισκέπτες θα κατευθυνθούν με προορισμό τον Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 21.00 θα ξεδιπλωθεί η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 με την Τελετή Λήξης και την Καύση του Καρναβάλου.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2016 θα περνά στην ιστορία και μαζί οι συγκινήσεις, οι αξέχαστες εμπειρίες, οι ευρηματικές ιδέες, η συλλογική δράση, οι ανατροπές, τα απρόοπτα, η φαντασία, ο ενθουσιασμός, το αστείρευτο κέφι και η δημιουργική και σατιρική διάθεση νωπές ακόμα θα προστίθενται ανεξίτηλα και στις αποθήκες των καρναβαλικών ονείρων όλων μας.

ΠΑΤΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ: Γέμισε «κούκλες» η Πλατεία Γεωργίου – Ξεκίνησε ο «κλασσικός» κρυμμένος θησαυρός

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ξεκίνησε ο Κρυμμένος Θησαυρός στο Πατρινό Καρναβάλι. Φέτος αναβίωσε το παιγνίδι όπως είχε ξεκινήσει. Η Λέσχη Ιστορικών Αυτοκινήτων χρησιμοποίησε τα οχήματά της και οι επιβάτες έπαιξαν το παιγνίδι. Δείτε στις φωτογραφίες τις «κούκλες» στην Πλατεία Γεωργίου και τους συμμετέχοντες στο παιγνίδι!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 1966 το Καρναβάλι της Πάτρας εμπλουτίστηκε με νέα εκδήλωση που υπήρξε αποφασιστική για την επιβίωση και την εξέλιξή του. Πρόκειται για το «κυνήγι του αποκριάτικου θησαυρού», που γίνεται με αυτοκίνητα Ι.Χ. Ένα παιγνίδι που η νεολαία της Πάτρας δέχτηκε με ενθουσιασμό και με πρωτοβουλία της το έφθασε στο μετέπειτα υψηλό επίπεδο, υψηλό και από απόψεως μαζικής συμμετοχής και από απόψεως καλαισθησίας.

Ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια από Χιλή και Ιαπωνία καταγράφουν τον παλμό και την ατμόσφαιρα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού

Η φήμη και η εμβέλεια του Πατρινού Καρναβαλιού είναι γεγονός πως είναι πανελλήνια ενώ συχνά ξεφεύγει και από τα σύνορα της χώρας φτάνοντας μέχρι το εξωτερικό, κι όπως μας ενημέρωσε το δελτίο Τύπου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», φέτος το Πατρινό καρναβάλι προκάλεσε το ενδιαφέρον Μέσων Μαζικής ενημέρωσης από μακρινές χώρες όπως η Χιλή και η Ιαπωνία.

Τηλεοπτικά κανάλια από τις μακρινές αυτές χώρες θα μεταφέρουν τον πυρήνα της Πατρινής καρναβαλικής διασκέδασης και κουλτούρας στην άκρη του κόσμου.
Συγκεκριμένα ήδη από την αρχή της τελευταίας εβδομάδας του Πατρινού Καρναβαλιού στην Αχαική πρωτεύουσα βρίσκεται το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Χιλής Canal 13, που ετοιμάζει ντοκιμαντέρ-εκπομπή για το Πατρινό Καρναβάλι με τίτλο «Carnaval, el muondo esta de fiesta» και παρουσιάστρια τη διάσημη στη χώρα της Χιλιανή ηθοποιό Juanita Ringeling (με πολλές κινηματογραφικές ταινίες στο ενεργητικό της), που θα παρουσιαστεί στην τηλεόραση αλλά και στο facebook.

Πατρινό Καρναβάλι: Έρχονται στην πρωτεύουσα του κεφιού απο κάθε γωνιά της Ελλάδος

Από σήμερα Παρασκευή αναμένονται στην Πάτρα οι περισσότεροι επισκέπτες για να ζήσουν από κοντά το Πατρινό Καρναβάλι. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έκτακτα δρομολόγια θα έχει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, ενώ ενισχύονται και τα δρομολόγια του προαστιακού.
Τα εκτακτα δρομολόγια θα προσθέσει σταδιακά από σήμερα Παρασκευλη το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας στη γραμμή Αθήνα - Πάτρα, δεδομένου ότι ο κύριος όγκος των επισκεπτών προέρχεται από την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα τις ώρες αιχμής , όπως έχει δείξει η εμπειρία, να φεύγουν λεωφορεία, ανά 5 λεπτά.

Πάτρα: Γέμισε η πόλη μπούλες Έκλεψαν την παράσταση οι χιουμοριστικες μεταμφιέσεις

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 και σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης του παραδοσιακού, αυθεντικού, αυτοσχέδιου και αυθόρμητου  χαρακτήρα της Αποκριάς, την Πέμπτη 10 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ποδαράτη παρέλαση Μπούλας στο κέντρο της πόλης.

Με σημείο εκκίνησης τις σκάλες Αγίου Νικολάου άρχισε η Παρέλαση της Μπούλας, η οποία με τη συνδρομή του Μουσικού Άρματος και του τελάλη που προπορευόταν, ακολούθησε τη διαδρομή Αγίου Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου-Μαιζώνος-Γούναρη-Κορίνθου με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου έξω από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Πάτρα: Τα 12 άρματα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού - ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ...ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μεγαλοπρέπεια, καλλιτεχνική ποιότητα και σατιρική διάσταση


Πραγματικός πυρετός επικρατεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων, όπου γράφεται η τελευταία πινελιά των προετοιμασιών και ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες στα καρναβαλικά άρματα λίγο πριν αποκαλυφτούν στα μάτια Πατρινών και επισκεπτών στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2016.

Πατρινό Καρναβάλι 2016 - Αυτή είναι η σειρά παρέλασης των πληρωμάτων! Για την νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Στην τελική του ευθεία οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2016 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Οι παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου 12 και 13 Μαρτίου αποτελούν την αιχμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που προσελκύει σαν μαγνήτης τα βλέμματα και το άμεσο ενδιαφέρον συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.