Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η φιλόξενη Θράκη

Του Ν. Λυγερού

Η φιλόξενη Θράκη θα πρέπει να γίνει πιο ισχυρή για να μπορεί να μην επηρεάζεται από κάθε επίσκεψη. Η Θράκη δεν είναι ένας ξεχασμένος τόπος, όπως θεωρούν πολλοί από τους δικούς μας που δεν έχουν πάει ποτέ να δουν τους δικούς μας από κοντά. Στη Θράκη όμως υπάρχει και Μέγαρο Μουσικής και Μουσείο Καραθεοδωρή και σε λίγο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε όλοι μας ότι η ανάπτυξη της Θράκης είναι απαραίτητη, για να είναι πιο ανθεκτική. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι τόσο σημαντικός ο στρατηγικός ορυκτός πλούτος, όπως είναι ο ελληνικός ζεόλιθος. Διότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τη γη μας αλλά με σεβασμό προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, αλλιώς θα έχουμε καταστροφικές επιπτώσεις. Η Θράκη δεν είναι νεκρή και μπορεί να ζήσει με τις παραγωγές της. Ο ζεόλιθος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, διότι μπορεί να προσφέρει θέσεις εργασίας, να ενεργοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το πρότζεκτ «Loon» θα φέρει επανάσταση Google: Με διαστημικά μπαλόνια θα δίνει Ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη!(Βίντεο)

Μπορούν τα μπαλόνια να φέρουν την επανάσταση στην τεχνολογία; Κι όμως μπορούν! Αυτό πιστεύει η ομάδα του Google X, η οποία με το πρότζεκτ «Loon» σκοπεύει να χαρίσει σε όλο τον πλανήτη Ίντερνετ με 3G ταχύτητες. Εάν το πετύχουν αυτό, τότε θα έρθουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο του Ίντερνετ.
Η Google θα στείλει πάρα πολλά μπαλόνια, τα οποία θα αιωρούνται στην στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου διπλάσιο από εκείνο στο οποίο ταξιδεύουν τα επιβατικά και εμπορικά αεροσκάφη. Τα μπαλόνια αυτά θα είναι ιντερνετικά, δηλαδή θα περιέχουν υπολογιστικά συστήματα στο εσωτερικό τους, το οποίο θα στέλνει στη γη το σήμα, ώστε να κάνει την δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ εφικτή σε όλους.

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα με την πρόταση μομφής παρά πόδα

Με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα και σύνθημα «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ.ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ την προγραμματισμένη εδώ και ημέρες πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 20:00.

Η συγκέντρωση γίνεται μεν στο πλαίσιο της πορείας προς το συνέδριο, όμως η συγκυρία, που προέκυψε μετά την υπόθεση της ΕΡΤ προσδίδει στην κίνηση επιπλέον πολιτική σημασία και γίνεται αφορμή για συνολικότερη πολιτική αντεπίθεση. Ωστόσο υπάρχει έντονη δυσφορία στην Κουμουνδούρου γιατί η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ, που ελέγχεται από το ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ περίπου την ίδια ώρα, στις 19:00, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Εκπέμπει σήμα η ΝΕΡΙΤ από τις 6:00 το πρωί

Η πρώτη εικόνα του σήματος ΝΕΡΙΤ εμφανίζεται από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας στο 48 και στο 52 UHF. Στην οθόνη εμφανίζεται ότι το πρόγραμμα δεν είναι διαθέσιμο, ωστόσο πλέον πάροχος του σήματος είναι NΕΡΙΤ.

Πιθανότατα η εκπομπή γίνεται από την Πάρνηθα.

Ο Νίκος Μιχαλίτσης, πρώην τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης καταγγέλλουν ως παράνομη την εκπομπή σήματος, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη να γράφει στο twitter: «Η εκπομπή του σήματος της ΝΕΡΙΤ, μέσω Digea είναι παράνομη. Η ίδρυσή της δεν έχει εγκριθεί. Φέρνω την παρανομία Σαμαρά- Καναλαρχών στη Βουλή».

Έπιασαν τον Αλβανό «δράκο» του Γαλατσίου

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο βιαστής που είχε σπείρει τον τρόμο στην περιοχή του Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 32χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών της περιοχής της Ομορφοκλησιάς στο Γαλάτσι.

Ο 32χρονος βιαστής με την απειλή μαχαιριού τις βίαζε και στη συνέχεια τους άρπαζε κινητά και χρήματα.

Κομισιόν προς Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη: Διαφυλάξτε την πολιτική σταθερότητα

«Μήνυμα» για διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα στέλνει η Κομισιόν στους πολιτικούς αρχηγούς, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, επισήμανε την ανάγκη οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα να επιδείξουν υπευθυνότητα, ούτως ώστε να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική προσαρμογή στην Ελλάδα.

Έγκυος στο τρίτο τους παιδί η γυναίκα του άτυχου αστυνομικού

Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων εκτιμάται ότι είναι οι δράστες της δολοφονίας του άτυχου αστυνομικού.
Όλα έγιναν στις δύο τα ξημερώματα κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου οι αστυνομικοί είχαν αναπτύξει μπλόκα στην περιοχή.
Εντόπισαν τους δράστες να κινούνται με τα πόδια.
Προσπάθησαν να τους ελέγξουν, ωστόσο οι δράστες τους αιφνιδίασαν.
Έβγαλαν καλάσνικοφ και τους ακινητοποίησαν. Κανείς από τους αστυνομικούς δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ώρα «μηδέν» για την κυβέρνηση Σαμαρά

Ώρα «μηδέν» για την κυβέρνηση Σαμαρά
Σαμαράς: Δεν θέλω εκλογές, οποίος θέλει ας με ρίξει -  Ανυποχώρητοι Βενιζέλος και Κουβέλης θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης
Σε μια ύστατη προσπάθεια να αρθεί το κυβερνητικό αδιέξοδο και με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συναντώνται στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυβερνητική συνοχή βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων παραμένει τεταμένο μετά και τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο πρωθυπουργός μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κάτι που ωστόσο ο ίδιος και η Συγγρού απεύχονται.

Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Αμελητέες ζημιές παρουσιάζει στη σημερινή συνάντηση το κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:36, βρισκόταν στις 96,29 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέα πτώση της τάξης του 0,06%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 17.895,60 ευρώ.

Πτώση της τάξης του 1,26% καταγράφει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 36,79 μονάδες.

"Μάχη" για τις 900 μονάδες στο Χ.Α. σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας

Η εντεινόμενη αβεβαιότητα στο πολιτικό πεδίο φέρνει αυξημένες πιέσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τη Δευτέρα, όπου ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε νωρίτερα να καταγράφει απώλειες έως και 3,84%, υποχωρώντας ξανά κάτω από τις 900 μονάδες.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης στον τραπεζικό κλάδο, στοιχείο που συνεχίζει να έχει τη δική του συμβολή στην εικόνα αδυναμίας του ελληνικού ταμπλό, το κλίμα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να επιδεινώνεται.