Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερόυ

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερόυ
 στο ραδιόφωνο Maximum 93.6 FM 
τη Δευτέρα 03/09/2012, στις 09.00 π.μ
στην εκπομπή του Δ. Κολιού

Τα θεμέλια του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού



Ακόμα και στα συντρίμμια της κοινωνίας, αυτός που το αναζητά επί του πρακτέου, θα βρει τα θεμέλια του Ελληνισμού. Μπορεί να υπάρχει παντού μια θεσμική σαβούρα που κρύβει τα αξιοθέατα της πατρίδας μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν. Κι αν μερικοί θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι χαμένη κι αν έχασαν τα ιδανικά τους, είναι μόνο και μόνο διότι δεν βλέπουν τα θεμέλια του Ελληνισμού και τη σημασία του για μας. Βέβαια στην επιφάνεια υπάρχουν πολλά σκουπίδια, αλλά κανείς δεν μας αναγκάζει να είμαστε επιφανειακοί. Αν εξετάσουμε πιο σοβαρά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πατρίδα μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι είναι δώρο θεού. Ο Ελληνισμός είναι μια πηγή, ενώ οι περισσότεροι δεν βλέπουν παρά μόνο ένα πηγάδι.

Τούρκικα ποτάμια μαύρου χρήματος στην ελληνική Θράκη…

     Κάποιες πολύ εύγλωττες φωτογραφίες από το πολυτελές τζαμί ενός μικρού χωριού της Ξάνθης, που δήθεν φτιάχτηκε από…εισφορές των πάμφτωχων κατοίκων του!
     Σας γράψαμε και άλλες φορές σε αυτή την ιστοσελίδα για τους πακτωλούς του μαύρου χρήματος που ρέουν εξ ανατολών στη Θράκη, χωρίς βεβαίως κανένα απολύτως αυτί να ιδρώνει. Τουρκοσύλλογοι εμφανίζονται συνεχώς αγοράζοντας κτίρια με ποσά από τις…συνδρομές των μελών τους, πανάκριβες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά από σωματεία που δεν δηλώνουν στην εφορία ούτε ένα ευρώ και βεβαίως τεράστια και πολυτελή τζαμιά ξεφυτρώνουν στη μέση του πουθενά, δίπλα σε εξαθλιωμένα μουσουλμανικά χωριουδάκια, τζαμιά χτισμένα υποτίθεται χάρη στον…έρανο των (πάμφτωχων) κατοίκων τους!

Πανηγυρισμοί στην ελληνική Θράκη για τη Μικρασιατική Καταστροφή!

     Απίστευτη πρόκληση από την προξενοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», που εξέδωσε πανηγυρική ανακοίνωση για την επέτειο της 30ής Αυγούστου 1922! Ως πότε επιτέλους θα ανεχόμαστε όλα αυτά τα τουρκόψυχα φασιστόμουτρα που εξεμούν καθημερινά πάνω στην Ιστορία μας και τους τάφους των παππούδων μας;
     Μία πραγματικά απίστευτη πρόκληση, εξαιρετικά ενδεικτική της απόλυτης πλέον αποθράσυνσης όλων αυτών των κοπριτών που δρουν στην περιοχή μας ως απροκάλυπτα όργανα της φασιστικής Τουρκίας, σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή. Μόνο που αυτή τη φορά η γνωστή πρακτοράντζα που – υπό την ονομασία Ιλχάν Ταχσίν - παριστάνει (με τη…φιλική συμμετοχή του Προξενείου) τον διευθυντή της τοπικής τουρκοφυλλάδας «Μπιρλίκ», ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του (ούτως ή άλλως ευρύτατα) όρια.

Όταν ο γ.γ. της Βουλής διόρισε τον ... εαυτό του μόνιμο υπάλληλο! - Οι προύχοντες και οι είλωτες


Μπορεί ένας ανώτατος μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος να ... αυτοδιοριστεί στο δημόσιο; Φυσικά και μπορεί, αν είναι γενικός γραμματές της Βουλής!
Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό πράδειγμα φαυλότητας στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία συνέβη το 2009, όταν αυτοδιορίστηκε στην Βουλή, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας της Νίκος Στεφάνου, στενός νσυνεργάτης του τότε προέδρου Δ.Σιούφα! Πώς; Με μία απλή αίτηση, βάσει ειδικής φωτογραφικής διάταξης του Δ.Σιούφα που έλεγε ότι ένας μετακλητός υπάλληλος της Βουλής μπορεί να γίνει μόνιμος με μία απλή αίτηση!

Σοκαριστικές δηλώσεις Μ.Σούλτς για ΕΟΖ: Θέλουν διοικητικά αυτόνομες περιφέρειες!


Καινοφανείς θέσεις γα την ανάληψη από Ευρωπαίους αξιωματούχους διοικητικού ελέγχου αυτόνομων οικονομικών περιφερειών εντός της ελληνικής επικράτειας, εκφράζει με συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γερμανός, Μάρτιν Σουλτς!
Οι δηλώσεις του είναι σαφέστατες και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το τι σκοπεύουν να κάνουν στις περίφημες ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) προεξαρχούσης της ΕΟΖ της Θράκης: Πάνε να δημιουργήσουν μορφώματα αυτόνομων περιοχών

Για 1 εκατ. ευρώ η Ελλάδα χάνει την μεγαλύτερη γεωπολιτική ευκαιρία των τελευταίων ετών

Ένα απίστευτο γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων που στερούν από την Ελλάδα ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα φέρνει στην επιφάνεια το defencenet.gr. Πρόκειται για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Μπουργκάς η οποία παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου δίνει μία εναλλακτική λύση για την μεταφορά κοντέινερ από και προς την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.
Το απίστευτο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια υπάρχει εδώ και δεκαετίας και μάλιστα το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια, αλλά για 300 μέτρα η σύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Μεσολόγγι: 43χρονος μαθηματικός κρεμάστηκε γιατί δεν άντεξε την ανεργία

Άφησε σημείωμα, το οποίο βρέθηκε στην τσέπη του παντελονιού του. Κρεμάστηκε με μπαλαντέζα από μια πορτοκαλιά στην αυλή του πατρικού του...

Μεγάλος είναι ο πόνος για την οικογένεια του 43χρονου, που ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός 6χρονου κοριτσιού!

Από τη στιγμή που τον βρήκαν κρεμασμένο στην πορτοκαλιά του πατρικού σπιτιού του, στο κέντρο του Μεσολογγίου, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, ολόκληρη η περιοχή έχει βυθιστεί στο πένθος.

Στενός συνεργάτης Βενιζέλου: Μπορεί να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ή να αλλάξει ο πρωθυπουργός

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας το ΠΑΣΟΚ, μετά τη λήψη των μέτρων, αφήνει ο υπεύθυνος επικοινωνιακού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δατσέρης.Ο κ. Δατσέρης, ένας απο τους πιο στενούς συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real τα άφησε όλα ανοικτά: να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ απο την κυβέρνηση μετά τη λήψη των μέτρων ή να συμμετέχει πιο ενεργά. Παράλληλα έθεσε και θέμα αλλαγής πρωθυπουργού.

Η ατάκα του Στουρνάρα που σοκάρει: "Το θέμα είναι να έχετε μισθό" - Ξεχάστηκαν τα ισοδύναμα και τώρα το αναδρομικό "μαχαίρι"

- Έως 7,5% φέτος οι μειώσεις στους ένστολους και από το 2013 η μείωση θα είναι 12%
- Οι πανεπιστημιακοί απειλούν να τινάξουν στον αέρα την εξεταστική τον Σεπτέμβριο
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο από αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς
- Δείτε τις κλιμακωτές μειώσεις στους μισθούς των πανεπιστημιακών
- Τι αποκαλύπτει στο NewsIt ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ!

Του Δρ Τάσου Βαρθολομαίου
Ιατρού-Συγγραφέα

από το vimasaronikou.

Ως γνωστον το EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ απηυθυνε προ καιρου την παρακατω έκκληση στους
Ελληνες:
“Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
http://www.greece.org/blogs/wwii (HELLENIC ELECTRONIC CENTRE)
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση

Το απέραντο γαλάζιο του Ελληνισμού

Του Ν. Λυγερού

Αν σκεφτείς μία μέρα πόσο απλός είναι ο ελληνισμός, τότε θα αντιληφθείς ότι κι εσύ μπορείς να είσαι ένα κομμάτι του με το έργο σου. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι άλλο είσαι εκτός από ήλιο, θάλασσα και ουρανό. Ζεις σε μια λεπτή λωρίδα γης, μπορεί και πάνω σ' ένα από τα νησιά μας, αλλά είσαι μία ψηφίδα από το ψηφιδωτό μας; Αναρωτιέσαι λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να συμβάλλεις στο έργο του ελληνισμού και ζητάς κάτι το πρακτικό. Διότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι όταν πας να ψαρέψεις, συμπληρώνεις την ταυτότητά σου. Όταν κοιτάς το βυθό μας, κοιτάς τον πλούτο μας. Βλέπεις την κληρονομιά, που σου άφησαν οι πρόγονοι σου με τις μάχες τους. Όταν περπατάς πάνω στους κυματοθραύστες μας, δεν νιώθεις το έργο των δικών μας που άλλαξαν τα λιμάνια της μνήμης για να προστατεύουν το μέλλον των δικών τους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Του Ν. Λυγερού


Την ώρα που όλοι ψάχνουν διάφορα οικονομικά μέτρα για να μειώσουν τα έξοδα της χώρας, θα ήταν καλό να αντιληφθούμε ότι πρέπει να υπάρξει μιά ιεράρχηση των πρωτεραιοτήτων. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να προωθούμε θέματα τακτικής και επιχειρησιακού επιπέδου και να έχουμε ελλείψεις στη στρατηγική, θεωρώντας ότι ειναι ανύπαρκτη η δυνατότητα εκμετάλλευσης της έννοιας της υψηλής στρατηγικής. Δεν υπάρχουν μικρά παίγνια με μεγάλα οφέλη, παρά μόνο στη φαντασίωση της μίζερης σκέψης. Όταν βλέπουμε τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα μας λόγω του ήλιου και της θάλασσας, έχοντας ήδη αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, είναι αδιανόητο να υποφέρουμε λόγω οικονομικής κατάστασης. Στην πραγματικότητα σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωστή διαχείριση των δεδομένων και επιλογή της πρέπουσας στρατηγικής.

Σε θέσεις μάχης δικαστικοί, ένστολοι και γιατροί

Μήνυμα στη κυβέρνηση ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στέλνουν οι δικαστικοί, οι ένστολοι, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι πανεπιστημιακοί, εάν τελικά ληφθούν αποφάσεις για νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση στις 14:00 με τους ενστόλους και στις 15:00 με τους πανεπιστημιακούς.

Οι ένστολοι προγραμματίζουν σήμερα και αύριο διαμαρτυρίες και την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Έτοιμη για πόλεμο κατά του Αζερμπαϊτζάν η Αρμενία



Η Αρμενία προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη για "πόλεμο" εναντίον του Αζερμπαϊτζάν. Η ένταση έχει αυξηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού το Μπακού έδωσε χάρη και προήγαγε έναν Αζέρο αξιωματικό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή είχε αποκεφαλίσει Αρμένιο στρατιωτικό.
"Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ιστότοπό του.
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ χορήγησε χάρη στο Ραμίλ Σαφάροφ μόλις αυτός επέστρεψε στη χώρα την Παρασκευή, μετά την έκδοσή του από την Ουγγαρία όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον φόνο αυτό που είχε διαπράξει το 2004.

Η τρόικα ζητά την κατάργηση του πενθήμερου!!! Μειώσεις-σοκ στις αποζημιώσεις – Να αυξηθούν στις 6 οι ημέρες εργασίας

Η τρόικα ζητά την κατάργηση του πενθήμερου
Ένα e-mail που φέρεται να απέστειλε την Παρασκευή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας η τρόικα, βάζει «φωτιά» στις εργασιακές σχέσεις.
Με γνώμονα το... καλό της Ελλάδας και την... περίφημη αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην χώρα ζητά επί της ουσίας την κατάργηση του πενθήμερου με θεσμοθέτηση πιο ευέλικτων όρων εργασίας.
Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ημερησία», στην λογική της μεγαλύτερης ευελιξίας στον χρόνο εργασίας, ζητείται η κατάργηση του πενθήμερου με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ πρωινής και απογευματινής βάρδιας.
Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Ο νέος ήλιος, οι παρουσίες και οι απουσίες

"Όποιος έρθει δε σημαίνει ότι είναι ΠΑΣΟΚ και όποιος δεν έρθει δε σημαίνει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ"! Με αυτή τη φράση οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου κατεβάζουν τον πήχη των πολιτικών μηνυμάτων από τις παρουσίες και τις απουσίες στη σημερινή εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Άλλωστε, η Ιπποκράτους δε θέλει το κέντρο βάρους να είναι τα πρόσωπα, αλλά ο νέος ήλιος και η ομιλία του προέδρου του κόμματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τα τελευταία χρόνια και για τον ρόλο του Κινήματος από εδώ και πέρα.

Εξεταστική για το μνημόνιο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας νέα διάσταση στην αντιμνημονιακή του αντιπολιτευτική τακτική. Το απόγευμα της Δευτέρας σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα καταθέτει  πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τις ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει για τις καίριες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά και στην περίοδο διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή, ενώ θα θέτει θέμα και έρευνας για τις υπέρογκες δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε στο Βερολίνο

Ο Γιάννης Στουρνάρας φαίνεται να έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους προκάτοχους του. Στο Βερολίνο λέγεται ότι ο Βολφγκαγκ Σόιμπλε τον συμπαθεί σε αντίθεση για παράδειγμα με  τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου που δεν ήθελε να τον δει ούτε στα μάτια του.

Από το Βερολίνο αλλά και από το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών λένε ότι ο γερμανός  ιέραξ της οικονομίας κατά την διάρκεια της πρώτης συνάντησης που είχε με τον έλληνα υπουργό των Οικονομικών στο πρώτο του Eurogroup τον Ιούλιο εκτίμησε την στάση του και τις θέσεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία.

Μέχρι και φορτηγά με χρήματα θα στείλουν στα ελληνικά σύνορα!!!

Ξεπερνάει κάθε όριο το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Το δημοσίευμα περιγράφει σκηνές απείρου κάλλους με την αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch να γεμίζει (!) φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit.

"Χτύπημα" κοντά στο Ρίον σε σπείρα που έφερνε 151 κιλά χασίς από την Αλβανία - Ανάμεσα τους ένας 81χρονος!!!

Για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθησαν τρεις άντρες, ηλικίας 38, 40 και 81 ετών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών. Οι συλλήψεις έγιναν κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας για ημεδαπούς, που εισάγουν μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από Αλβανία και τις διακινούν σε άλλους μικροεμπόρους.
Οι συλληφθέντες κινούνταν με δύο αυτοκίνητα στην Εθνική Οδό. Κατασχέθηκαν 151 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, τρία γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια.

ΗΛΕΙΑ: Άγρια δολοφονία ιερέα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αγρια δολοφονία ιερέα στην διασταύρωση της Κρέστενας σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 και μισή σήμερα.
Ο ιερέας, σύμφωνα με το patrisnews.gr, σταμάτησε για λίγα λεπτά με το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ στην διασταύρωση της Κρέστενας και άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα
Νεώτερα
Ο ιερέας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην περιοχή της Ζαχάρως. Εκεί σύμφωνα παντα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive έκανε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα τραπέζης και έφυγε στη συνέχεια προς Πύργο.

Απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατά την πρώτη ημέρα της εβδομάδας, με την διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στις 12:45 μμ ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 85,24 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 3,19%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 2,47%, και βρισκόταν στις 34,82 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 267.692,30 ευρώ.

ΧΑ: Οριακές διακυμάνσεις με "ορίζοντα" τις 650 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Οριακές διακυμάνσεις και συνεχείς εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. τη Δευτέρα, που δοκιμάζει εκ νέου τις «δυνάμεις» του για τις 650 μονάδες.

Οι συναλλαγές διεξάγονται σε υποτονικό κλίμα, με χαμηλό όγκο και τζίρο, εικόνα που επηρεάζεται και από τη σημερινή αργία στη Wall Street.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα στραφεί, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που θα έχει αύριο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο, στις επαφές του Α. Σαμαρά στην Αθήνα με τον Herman Van Rompuy την Παρασκευή και, φυσικά, στην «επιστροφή» της τρόικας σε ελληνικό έδαφος.

ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Αυτό το σούργελο ξεφτίλισε τον Αθανάσιο Διάκο!!!

Σχόλιο από ΑLEXANDER


Συνυπογράφουμε πλήρως το σχόλιο το οποίο κάνει στην κατάληξη του άρθρου το ιστολόγιο  radar.gr


Σχεδόν 200 χρόνια μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, αφού σουβλίστηκε από τους Τούρκους στην Αλαμάνα, ο Αθανάσιος Διάκος «επιστρέφει» στην Αθήνα του σήμερα, δια χειρός και "εμπνεύσεως" της συγγραφέως, ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Λένας Κιτσοπούλου.
Η ίδια, όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα εμπνεύστηκε και παρουσίασε τον ήρωα της Επανάστασης ως βαρύμαγκα ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου με τζιν και τσαρούχια, που βρίζει και δέρνει τη γυναίκα του επειδή τη ζηλεύει, ώσπου εκείνη τελικά τον απατά με Κούρδο λαθρομετανάστη.