Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μέχρι και φορτηγά με χρήματα θα στείλουν στα ελληνικά σύνορα!!!

Ξεπερνάει κάθε όριο το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Το δημοσίευμα περιγράφει σκηνές απείρου κάλλους με την αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch να γεμίζει (!) φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit.


Για την ακρίβεια η αμερικανική τράπεζα σύμφωνα με τον αρθρογράφο θέλει με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι πελάτες της θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους και δεν θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Επιπλέον αναφέρεται ότι η Ford έχει αλλάξει το σύστημα των υπολογιστών της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας. Ή ότι η JPMorgan Chaseέχει ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι αυτές οι εταιρείες δεν είναι οι μόνες, αντιθέτως πολλές αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες συμβούλων παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες τους από τώρα για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει πάντως ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις προγραμματιστή (!) μίας εταιρείας συμβούλων για να στηρίξει το ρεπορτάζ της. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες προετοιμάζονται» λέει χαρακτηριστικά ο Paul Dennis της Corporate Executive Board.

Εκτιμάται τέλος ότι η πιο πιθανή ώρα για ένα Grexit είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου